Muggen. Het zijn die irritante schepsels die 's nachts rond je oren zoemen, prikken en bijgevolg je je huid doen open krabben. Er zijn verschillende trucjes om de muggen weg te houden zoals muggenlampen, lavendel, ... Maar wat als het te laat is en je al helemaal onder de bultjes staat? En je helemaal knetter wordt van de jeuk? En je daarbovenop geen zalfje bij de hand hebt? 

No worries, Maison Slash to the rescue! Wij hebben de beste tips verzameld om de jeuk tegen te gaan, met spullen die je sowieso in huis hebt.

Azijn, citroensap of limoensap

Citroensap is net als limoensap heel zuur. Maar ook azijn is zuur! Daarom zijn deze 3 producten geschikt als middeltje tegen jeukende muggenbeten. Het zuur zal ervoor zorgen dat de jeuk vermindert. Doe een beetje azijn, citroensap of limoensap op een watje en dep het op je muggenbeet. Instant relief!

Aloë vera

Aaaaah, die goede oude aloë vera. Heb je dit product niet in huis? Ga het dan zeker kopen! Aloë vera is namelijk goed voor ongeveer alles wat met je huid te maken heeft. Het heeft een kalmerende werking en geeft een fris gevoel. Smeer een beetje op je muggenbeet en voel de instante verzachting! Za-lig. Waar dat nogal zo goed voor is, vind je hier!

msodwNntIw6CMkD6LEMogap4mj4euCQmFkkNavV6.jpeg

Basilicum

dV0Bwy8nksVDh61qzMOu1TRlFuTb5CjSkZ1iwvGd.jpeg

Ook basilicum heeft een verkoelend effect. Je kan de blaadjes pletten en het goedje op je beet smeren. Het proberen waard en je ruikt gegarandeerd lekker!

Tandpasta

hCx4liaFaxvgpbgg12SIXWwZg1BvdIRGdPjC1zXB.jpeg

Dat je tandpasta op puistjes kan smeren, wisten we al. Maar dat je het ook op je muggenbeten kan smeren is nieuw! De menthol die in je tandpasta zit, zorgt voor een verkoelend effect, vermindert de jeuk en zal je wondje sneller uitdrogen. Een top tip aangezien iedereen wel een tube tandpasta in huis heeft! 

groene thee

Een gebruikt theezakje van groene thee kan ook wonderen verrichten tegen de jeuk! Groene thee  bevat ontstekingsremmende stoffen en zal de jeuk verminderen. Drink eerst een gezond theetje en leg daarna het zakje 5 à 10 minuutjes op je muggenbeet. Klaar is kees!vKocUF7THd49iLa3mG56HeP1tYuHmvcTNDg4Bpc2.jpeg(Foto: Extra Gezond)

Honing

2sOZyQepRisCckKbcrQqUapnHpuBauaAADaXhexI.jpeg

Als je dan toch al een theetje aan het drinken bent, pak er dan meteen de honing ook maar bij! Honing verzacht de jeuk en gaat ontstekingen tegen. Wrijf een klein beetje honing op de muggenbeet. Niet te veel, anders wordt het een giga plakboel!