Met dat hangen en chillen in de zetel, geraakt je tiener nooit aan die 1000UurDeDeurUit! Zie ze daar zitten met in de ene hand een smartphone en de andere andere hand de afstandsbediening. Dé oplossing? Play their game en sleur hen naar een mooie locatie voor Insta-foto's of TIkTokfilmpjes! Je zal zien hoe verbazingwekkend snel ze in de auto zitten voor een zondags uitstapje. You can thank us later!  PS: vergeet je ons niet te taggen @maisonslash als je een foto of filmpje deelt? 

1. Instagramplezier langs het Kasteel van Reinhardstein


Een Instagramproof wandeling die wij echt superleuk vinden, is er eentje van de blog Trekking & Voyage. Deze wandeling is een kleine 12 kilometer (!) en passeert langs het befaamde Kasteel van Reinhardstein. Een pittige wandeling voor pittige pubers maar ze neemt je wel mee langs verborgen pareltjes. Tip: je kan ook de ingekorte versie wandelen van 5,5 kilometer.

2. TIkTok-wandeling in Oostende


Wandelen aan zee saai? Niet in Oostenda want sinds deze zomer kan je daar de allereerste TIkTok-tour doen en gekke TikToks maken aan de hand van een kaart die je hier gratis en voor niks kan downloaden. Zo dansen je tieners bijvoorbeeld langs een kunstwerk van graffiti-artiest Jaune, de metalen installatie Rock Strangers en het Monument for a Wullok. En jij? Jij danst gewoon mee en probeert ondertussen wat cultuur bij te brengen aan je kinderen. Geen idee hoe je moet beginnen? Oostende sloeg de handen in elkaar met Marilyn van SupaStar om enkele voorbeeldvideo’s te maken.

3. Reading between the lines in Borgloon


Nog zo'n Instagramwaardig pareltje, in een 'doorkijkkerk' nog wel! Deze kerk in Borgloon werd ontworpen in 2011 door de Belgische architecten Pieterjan Gijs en Arnout van Vaerenbergh in horizontale, stalen platen en kreeg de naam ‘Reading Between the Lines’. Waarom? Omdat je vanuit verschillende hoeken een totaal verschillend beeld hebt. Laat je kinderen dus kiezen aan welke zijde zij hun picture perfect willen shooten!

4. Street Art in spookstad Doel

De kunst van de graffiti is misschien nog wel een leuke manier om je kroost buiten te krijgen? Dan hebben wij een goed plan voor jou want spookstad Doel is dé ideale plek om te gaan wandelen en coole foto's te nemen. Een echte walhalle voor liefhebbers van graffiti en street art. Lukt het jouw pubers om een mooi kiekje te schieten? We zijn alvast benieuwd!

5. Pictures perfect in de Sint-Annatunnel in Antwerpen

Je pubers meenemen naar van het oude naar het nieuwe Antwerpen? Neem ze dan eens mee langs de ellenlange voetgangerstunnel: de Sint Anna tunnel. 572 meter lang en 31 meter onder de Schelde door. Deze supercoole verbindt het oude Antwerpen met het nieuwe Antwerpen en je kan er door wandelen én fietsen. Vergeet je statief niet mee te nemen en experimenteer met het licht, want het is een ware uitdaging om met het daglicht in de tunnel te spelen. Wedden dat ze hun best doen om de meest originele ondergrondse foto ever te nemen?

6. Connecterra in Maasmechelen

Doen alsof je even ver op reis bent? Dat kan in Connecterra in Maasmechelen, want je kan hier genieten van een verrassend mooi landschap van ‘bergen en meren’ met spectaculaire panorama’s, ideaal voor de perfecte doen-alsof-verre-vakantiefoto. Haal die selfiestick of dat statief boven en zorg voor een 100% instaproof vakantiefotoshoot, wedden dat je pubers dit G.E.W.EL.D.I.G. gaan vinden? Gecombineerd met een wandeling langs het Nationaal Park Hoge Kempen is dit dé ideale manier om je pubers buiten te krijgen.