Algehele paniek, want jij hebt even geen idee meer hoe je je kinderen moet entertainen? Doe dat gewoon niet, en ga af en toe eens voor .. een wandeling. Akkerdjie nog eens aan toe, want hebben we nu niet met z’n allen genoeg gewandeld? Uhu, maar slashparent Sarah heeft een slimme hack met Google Maps. ‘t Is voor alle mensen die wat meer spanning zoeken op een low energy maniertje. Hier dus een dikke tip om je kindertjes te blijven entertainen, de eigen streek op je broekzak te leren kennen en ook zelf nog te ontspannen. Hop, jij, 1000uurdedeuruit!


SARAH:

Twee uitgelaten kinderen die nodig moeten worden uitgelaten. En ouders die dringend de meer dan gekende vier muren moeten loslaten. De entertainmenttrommel is intussen leeg, dus we gaan… wandelen. 
Daar zijn we ondertussen al vrij bedreven in, en bovendien hebben we onszelf - én de overheid heeft dat ook - ons enkele beperkingen opgelegd. We willen liever niet met de auto, maar tegelijk ook geen uren fietsen met elk een kleuter achterop en zonder elektrische aandrijving. Echt sporten is voor de goede voornemens. We willen/mogen niet naar een plaats waar potentieel veel volk samenkomt. En aangezien er momenteel niet veel meer mogelijk is dan wandelen, fietsen of naar parken, bossen en speeltuinen gaan, is het geen goed idee om naar populaire trekpleisters in de natuur te gaan. Stay low. En tenslotte, het Vrijbroekpark ligt bij wijze van spreken naast onze deur en is tof, heel tof zelfs. Maar om er nu élk weekend door te brengen is toch wat teveel van het goede.  


"Op de wilde boef"


Enter: we vertrekken “op de wilde boef". Gewapend met jassen, drinken, koeken en een lunchpakket fietsen we richting water. Water volgen is namelijk altijd leuk. Onderweg zie je eenden, vogels, woonboten en dat vinden kinderen tof. Hoop is een blij kind of een ding met veren. Of zoiets. We komen aan het Zennegat, waar de Zenne, het kanaal Mechelen-Leuven en daarna ook de Dijle samenkomen en genieten van het zicht. Niks bijzonders, geen spectaculaire panorama's, maar wel gewoon mooi. En dat is goed. Dan moeten we beslissen welke richting we verder uitgaan. Google Maps vervoegt ons als compagnon de route: even zoeken op "speeltuin" in de buurt en voila! We hebben een definitieve bestemming!


Google Maps als verrassingselement!

En dit is dus de hack, mensen! Jij denkt je of de buurt te kennen? Gebruik Google Maps als verrassingselement. Zoek op een naburige speeltuin en je hebt een toffe nieuwe bestemming en een duidelijk doel voor de kinderen. "Speeltuin" is op de app trouwens een rekbaar begrip zo hebben we ondertussen al geleerd. Van tof en rustig speelbos in eigen stad over cool bmx-crossparcours in naburig dorp tot klim- en avonturenparcours op fietsafstand. En elke keer met de geruststelling: er is geen massa volk, of wow, we zijn hier zelfs alleen! Het is op deze manier dat we de voorbije lockdown en ook nu weer enkele pareltjes van kindervertier hebben ontdekt. Want ja, we gaan allemaal op ontdekking in eigen land, maar nee, het hoeft heus niet groots of spectaculair te zijn. Kleinschaligheid is een dingetje geworden - met dank aan, uiteraard, dat vermaledijde coronavirus.