Oostende hoeft niet enkel je favoriete zeebestemming te zijn op warme zomerse dagen met strandsletskes aan de voeten. Je kan er vandaag samen met je gezin een gloednieuwe - en hey, coronaproof- wandeling uittesten begeleid door het Geluidshuis. Da's sowieso altijd lachen, én je bezoekt er in één klap ook de meest interessante plekjes van Oostende mee. Slashparent Els en gezin lieten zich audiogewijs begeleiden door zeekapitein 'Panekazak', en dit is wat ze ervan vonden.

In 't kort

Hoog tijd om een uitstap naar Oostende in te plannen, want daar is onlangs een nieuwe leuke gezinsactiviteit aangespoeld die Toerisme Oostende samen met Het Geluidshuis maakte. En als die laatste er voor iets tussenzit, mag je er zeker van zijn dat er heel wat 'leute' aan te pas komt. Samen met Kapitein Panekazak van de Mercator kan je er nu een audiowandeling maken langs de stoersten maritieme plekjes van de stad. 

De Testers

We hoefden het geen 2 keer te vragen aan slashparents Els en Dimitri om samen met hun dochters Noor (9) en Hazel (5) een weekendje richting de Stad aan Zee te trekken voor beleving, bekijks en vooral veel geluister. Mét de verzekering van een coronaveilige haven, ahja, zoniet vaart er ook geen boot meer uit. 


De Wandeling

Om de wandeling te doen heb je een app nodig. Die kan je gratis downloaden, maar de wandeling zelf moet unlocked worden in de store en kost € 5,49. Mahaar, een geweldig nieuwtje dabei:  met de code MAISONSLASH kan je de wandeling gratis unlocken in de app en meteen je wandeling  starten aan de Mercator. Of je haalt een gratis voucher bij Toerisme Oostende. Zorg zeker ook voor een opgeladen telefoon! Je zou in principe de app ook kunnen downloaden op de telefoon van elk lid van je gezin, maar het is zoveel gezelliger wanneer je samen luistert op één apparaat. Een tip: neem zo'n klein bluetooth luidsprekertje mee als je dat in huis hebt, dat luistert nog net iets beter. 


Eenmaal alles geïnstalleerd, vaar je spreekwoordelijk mee met Kapitein Panekazak op zijn Mercator langs verschillende gekende en minder gekende plekjes van Oostende en de leuke weetjes die erachter schuilen. Als je weet dat er op het schip ook 2 scheepsmaten, een mossel (met de stem van Wim Willaert) en een maritieme beterwetenschapper meevaren, mag je er prat op gaan dat de wandeling absoluut geen duurt-het-nog-lang-ik-wil-naar-huis bedoening wordt, maar eerdere een van schaamteloos gieren van het lachen.  #Parentfriendly-punten?

Zoals gezegd, is de wandeling samen met Het Geluidshuis gemaakt, dus jahaaa, 't is 'stief' #parentfriendly! We raden wel aan om de wandeling te doen met kinderen vanaf 6 jaar. Het verhaal zit gevuld met leuke weetjes, liedjes en 'kluchtjes', die misschien niet altijd door je 6-jarige gesnapt worden, maar dan wel weer dubbel en dik door tieners en volwassenen gesmaakt worden. De audiowandeling is, naar eigen zeggen, zelfs fun voor de Oostendenaars zelf en mensen zonder kinderen.

Sfeer en gezelligheid

Als je gehaast bent, kan je de wandeling doen op een kleine 2 uur, maar waarom zou je dat doen? Dus doe zoals Els en haar gezin, ga voor de uitgebreide experience, spreid de wandeling over 2 dagen en maak er een weekendje van. Maak hier en daar een extra stop, ga naar de zeehonden kijken (als ze er zijn), doe een ritje met een go-cart, ga verse garnaaltjes pellen en proeven en ga heerlijk slapen in één van de fijne accomodaties die Oostende rijk is.De hotels ontvangen je er met open en ontsmette handen en armen en mondmasker. En je kan dan niet op restaurant gaan, maar plantrekkers als wij Belgen zijn, kan je in je hotelkamer eten laten bezorgen van waar je ook maar een goestingske naar hebt. Lekker gezellig eten in bed is toch het plezantste wat er is (als het dat van een ander is) en geen stress voor jullie, want: 'Ajaj, de kinderen zijn moe en dus lastig, en wij eigenlijk ook.' 


Praktisch

Adres: Toerisme Oostende - Monacoplein 2, Oostende 8400
Openingsuren: De Toeristische Dienst Oostende, waar je je voucher voor de app kan ophalen, is elke dag van de week geopend van 10u tot 18u. Maar je hoeft daar niet per se naartoe, want...
Tickets:  Met de code MAISONSLASH kan je de wandeling gratis unlocken in de app en de code gebruiken om de wandeling meteen te starten aan de Mercator. Wil je de audiogids op meerdere toestellen beluisteren, betaal je €5,49 om het aan te kopen in de app store. 
Voor dit artikel werkte Maison Slash samen met Oostende. We publiceren hier enkel merken die bij ons/jullie passen, en waarin we zelf geloven. Je zal ons nooit horen zeggen dat iets gezond is als we daar niet zeker van zijn. Of dat iets plezant is, als dat niet zo is. We vertellen geen onzin. Beloofd. Hoe wij tegenover advertenties staat, lees je hier.