't Is januari en 't is koud. We weten het! Maar, dat is geen enkele reden om onze #1000UurDeDeurUit-challenge te laten slabakken! Een nieuw jaar en we vliegen er weer volledig in! Letterlijk en figuurlijk dan. Want An van Nononsonsmoms heeft hier een mega coole en originele tip voor jou! 't Is buiten en HET IS NIET GAAN WANDELEN! Ga eens vliegtuigen spotten in Zaventem!

Voor iedereen die wél wilt gaan wandelen, dit zijn héél toffe wandeltips!  Maar jij zoekt iets originelers, iets wauwers, iets waardoor je de sleur doorbreekt. Ga vliegtuigen spotten in Zaventem. Ok, het zijn er in 2021 een stuk minder dan een jaar geleden. But still, vliegtuigen blijven iets magisch hebben voor kinderen. Waar je moet zijn? Dat vertellen we je nu meteen!

Spottersplatformen Brussels Airport

Vliegbos 

Dit spottersplatform is het meest interessant om met kinderen te doen. Aan het vliegbos vind je een speelbos met allerlei touwen en constructies om op te klimmen en te ravotten. Je vindt er ook een miniatuur van de runways op Brussels Airport waar de kinderen hun eigen avonturen kunnen beleven. Op het spottersplatform zelf heb je niet alleen een mooi uitzicht op baan 01/19, maar ook over Brussel. Je kan er zelfs het Atomium zien! Cool!
Deze spottersplaats ligt ook langs runway 07R/25L, maar bijna helemaal op het einde. Wanneer de vliegtuigen op 25L landen, zie je hier uiteindelijk enkel de gelande vliegtuigen voorbij taxiën.

Spottersplaats 07R/25L

Runway 07R/25L is meestal the place to be als je vliegtuigen wil zien landen. Op deze spottersplaats heb je dan ook het beste zicht. Helaas valt er buiten het platform zelf niet echt iets te beleven. Het platform zelf bevindt zich vlak aan het gesloten asielcentrum.

Flightradar

An woont zelf aan de aanvliegroute voor de landingsbaan 25L, wat wil zeggen dat ze gewoon even een blik naar buiten moet werpen om te zien op welke baan de vliegtuigen landen in Brussel. Bij jou is dat waarschijnlijk niet het geval en dan kan flightradar een goede tip zijn voor jou. Je ziet daarop live vliegtuigen landen en opstijgen. De app-versie is wel een aanrader! Je kan daarop spotten wanneer een vliegtuig over je heen vliegt. Je ziet welk type vliegtuig er aan komt, van waar het komt, hoe hoog het vliegt... Een ideaal tijdverdrijf om de paar minuten wachten tussen elk landend vliegtuig te overbruggen.

Praktisch 

Er is bij beide spottersplatformen parking voorzien, maar het is ook bereikbaar met het openbaar vervoer. Je vindt meer informatie hierover op de website van Brussels Airport. De twee spottersplatformen liggen ook maar enkele kilometers van elkaar. Beide bezoeken is dus zeker de boodschap!