De zon op je snoet, lekken aan een ijsje en ondertussen genieten van urban vibes en vette street art! Daarvoor moet je in Oostende zijn! Dankzij kunstenfestival “The Crystal Ship” is de Stad aan Zee uitgegroeid tot één groot openluchtmuseum. Speciaal voor jou werkten Maison Slash en Oostende drie coole tours mét handige gids uit om met je mini-, medium- of maxikinderen deze kunst te ontdekken. Wij stuurden alvast slashparents Karin en Greg met hun kinders op stap om het voor jou uit te testen! Lees zeker verder! 

Op ons lijf geschreven!

We maken graag kennis met slashparents Karin, Greg en hun zoontjes Timon (8 jaar) en Lowin (1 jaar). Gewapend met tonnen enthousiasme en de Maison Slash-plannetjes stonden ze te popelen om op stap te gaan. Karin: “Wij wonen zelf in Mariakerke. Vlakbij dus! Ik was erg benieuwd of wij nog iets nieuw zouden ontdekken in Oostende. Niet alleen zijn we dol op alles wat de zee betreft, we zijn ook echte streetartlovers. Mijn vriend houdt van surfen en Timon van skaten. Zelf ben ik zo’n fan van street art dat ik er in steden echt naar op zoek ga. We hebben zelfs al twee werkjes van kunstenaar Jaune gekocht. Timon deed ooit ook een streetartworkshop. Deze tour is dus op ons lijf geschreven!” 

Zo veel mogelijk zien! 

Dat moet zalig zijn om aan de zee te wonen! Hebben jullie je toch op één of andere manier voorbereid op deze tour? Karin: “Jep, ik heb op voorhand de boekjes en de wandellusjes bestudeerd. Er is een strollertour, een traject voor lagereschoolkinderen en eentje voor tieners. Ik wilde eigenlijk zo veel mogelijk zien, dus ik heb twee lusjes gecombineerd. De boekjes zitten goed ineen! Er worden goede tips gegevens om met je kinderen over de verschillende kunstwerken te babbelen. Er zitten ook een paar opdrachtjes bij. De tour start aan het Kursaal van Oostende, maar eigenlijk kan je instappen waar je wilt. “ 

Doodshoofden en upcycling

Goe voorbereid seg! Hoe verliep jullie uitstap? Karin: “Het was super plezant! Je bent op wandel, maar niemand heeft dat door want je bent bezig met het zoeken van de kunstwerken. In Oostende is er ook altijd iets te zien, zelfs los van de street art. De favoriete werken van Timon waren de vuilnismannetjes van Jaune en het wapenschild van Diaz. Doodshoofden zijn cool hé! Ook het werk van Strook sprak hem aan. Timon knutselt zelf graag dingen met plankjes hout. Heel dat idee van upcycling is top hé. Bij het werk van Capdevila hadden we een geanimeerde discussie over zwerfafval. Ook zo’n thema’s komen dus aan bod. Onderweg kwamen we ook een bloembak tegen die volgens Timon net een mannetje uit Mario Bros. was. Echt grappig! Daarna was het tijd voor een ijsje van Tearoom Georges!” 

Met de boot naar Oosteroever

Mmmm ijsjes! Hadden jullie los van de crème-glace als ouders ook zelf iets aan de uitstap? Karin: “Zeker! Ik vond het bijvoorbeeld verrassend om de kleine werkjes van Johannes Verschaeve te ontdekken. Die kende ik nog niet! Greg was vooral fan van de gedetailleerde werken van Roa. Deze uitstap is echt top voor het hele gezin! Je bent lekker buiten en geniet niet alleen van kunst, maar ook van heel de maritieme sfeer van Oostende. Aan de visserskaai kan je gratis de overzetboot pakken richting Oosteroever om daar ook nog een paar werken te gaan bekijken. Je hebt er een super mooi zicht op de skyline van Oostende, dus echt wel eens de moeite!” 

Met jouw bende naar Oostende!

Bravo voor deze family-on-the-go! Jullie hebben dit uitstapje echt grondig uitgetest. Prachtige foto’s ook! Wil jij nu Oostende ook graag op deze manier gaan exploreren met je gezin? Samen street art bekijken: origineel en eens iets totaal anders hé? Zowel de kleine handige gids voor de strollertour, het traject voor de lagereschoolkinderen en die voor de oh zo kritische tieners kan je afhalen op de toeristische dienst van Oostende. Of nog beter, je kan ze ook gewoon hier downloaden. Wat een gemak! En dan nu… naar Oostende met je bende!

Voor dit artikel werkte Maison Slash samen met VisitOostendeWe publiceren hier enkel merken die bij ons/jullie passen, en waarin we zelf geloven. Je zal ons nooit horen zeggen dat iets gezond is als we daar niet zeker van zijn. Of dat iets plezant is, als dat niet zo is. We vertellen geen onzin. Beloofd. Hoe wij tegenover advertenties staat, lees je hier.