Een tripje gepland naar Parijs? Niet om van cosycosy te doen met je partner, maar wel om met kinderen en al te lopen flaneren langs de Seine? Tijdens zo'n weekend Parijs mét kinderen wil je naast flaneren ook wel eens een museum doen. Maar welke dan? Met deze drie minder bekende maar geweldige musea is het gegarandeerd scoren!

Musée des Arts et Métiers

Het ronduit heerlijke Musée des Arts et Métiers uit 1794 is niet zo bekend maar absoluut de moeite. Je wandelt hier gegarandeerd buiten met nieuw respect voor de mensheid en haar vele knappe uitvindingen. Trek voldoende tijd uit voor dit museum tijdens je weekend Parijs met kinderen! De collectie omvat meer dan 3000 stukken, verspreid over 3 verdiepingen en 7 thema’s: transport, communicatie, bouw, mechanica, energie, materialen en wetenschappenlijke instrumenten.

Musee-des-artes-et-metiers-e1525388332578.jpg?resize=1000%2C339&ssl=1

Palais de la Découverte

In een vleugel achteraan het Grand Palais zit het Palais de la Découverte, een interactief centrum rond wetenschap. ‘Om te leren, te spelen en te ontdekken’, zoals ze het zelf zeggen. Kinderen ontdekken hier alles over chemie, fysica, wiskunde, optica en zelfs astronomie. Bovendien leren ze al experimenterend hoe dieren communiceren en ook in de rattenschool valt een en ander te beleven. Er is een zeer uitgebreid aanbod aan ateliers, vanaf 5 jaar.

Palais-de-la-decouvert-e1525388470208.jpg?resize=1000%2C339&ssl=1

Musée Jacquemart-André

Het Musée Jacquemart-Andre is een niet te missen juweeltje als je Parijs met kinderen bezoekt. Dit hôtel particulier van het welgestelde echtpaar mevrouw Jacquemart en meneer André lijkt recht uit een sprookje te komen. Tegenwoordig doet het dienst als decor voor hun uitgebreide kunstcollectie.

Franse schilder- en beeldhouwkunst van David, Chardin, Fragonard en Pigalle, kunst uit de Nederlanden met Rembrandt en Van Dyck en een uitgebreide Italiaanse renaissance-afdeling met kleppers als Boticelli, Canaletto, Tiepolo, Carpaccio en Bellini. Ook de tijdelijke tentoonstellingen die het museum organiseert, zijn de moeite. En vergeet zeker niet binnen te wippen in de theesalon!

Jacquemart-Andre-e1525388498753.jpg?resize=1000%2C339&ssl=1

Nog meer tips voor Parijs met kinderen? Check dan deze cityguide Parijs met kinderen  en nog andere leuke tips voor trips op dingenzoekers.be.