Associeer jij milkshakes vooral met muffe tearooms waar de tijd een beetje stil is blijven staan? Niet met deze 4 adresjes waar deze heerlijke drankjes geserveerd worden in een hip kader. En ze zijn nog #parentfriendly op de koop toe! Slashparent Jenni maakte deze geweldige selectie. 

Brussel (Elsene): Le Balmoral Milkbar

https://www.instagram.com/p/BQ-GTTMj2WQ/?taken-by=lebalmoral Wie deze zaak op het Brugmannplein binnenstapt, belandt recht in de sixties. De eigenares haalde haar mosterd bij de Amerikaanse drive-inns van weleer. Denk maar aan turquoise-roze muren, neonverlichting en een keuken die non-stop open is. De koffie wordt er, naar Amerikaanse gewoonte, aan tafel ingeschonken. Naar diezelfde gewoonte zijn er enkel large-porties van milkshakes beschikbaar in de eerder traditionele smaken als banaan, aardbei of chocolade. Ze werden door kind & echtgenoot geproefd en met grote onderscheiding goedgekeurd. #kids én parentfriendly want: Kinderen zijn hier echt welkom. Je hoeft je geen zorgen te maken om slabbetjes of kinderbestek, want die hebben ze hier met hopen. Daarnaast is er achteraan een grote speelhoek waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen of gamen zodat je als ouder ongestoord kan dineren (ook hun hamburgers zijn een dikke aanrader). En na de lunch ben je meteen in de juiste buurt om te shoppen! De leukste winkels zijn meteen om de hoek. Brugmannplein 21, 1050 Elsene

Mechelen: MLKSHKBAR

https://www.instagram.com/p/BGbmGgmINSL/?tagged=mlkshkbar In een van de paviljoentjes van de Mechelse Kruidtuin vind je een oase van milkshakes. Hier kom je voor verse, thuisgemaakte bereidingen in de meest originele combinaties: Wat dacht je van zwarte bes + esdoornsiroop, popcorn + karamel of basilicum + witte chocolade? Ook voor de interieurliefhebbers onder ons een plekje om te bezoeken, want de zaak doet met het vele hout en pastelkleurtjes Scandinavisch aan. Het levert een picture perfect plaatje af voor Instagram. #kids én parentfriendly want: Op een zonnige dag is het heerlijk vertoeven in de Kruidtuin. Je kan je milkshake drinken op een bankje terwijl de kinderen ravotten op de speeltuin. Mlkshbar geeft uit op de Bruul, dus je zit meteen in het centrum van de stad. Op warme dagen is het even aanschuiven, maar de milkshakes zijn het wachten waard. Kruidtuin, 2800 Mechelen.

Gent: Mayana

https://www.instagram.com/p/BRIU2KfB1PI/?taken-by=mayanachocoladebar Een bar die alleen maar chocolade serveert, klinkt een beetje als een droom op aarde, niet? Hier kan je je echt een indigestie eten aan brownies, moelleux’s en ijscoupes.  Je kan alleen maar chocolademilkshakes krijgen, maar who cares? De Praliné (met hazelnoot uit Piemonté) en de Yucatanchoc (met Mexicaanse kruiden) zijn favorieten. #Kid én Parentfriendly want: Daar kunnen we heel kort in zijn. Klein en oud, iedereen is fan van chocolade. Sint-Pieternieuwstraat 99, 9000 Gent

 Herentals: Lott’s of Coffee

https://www.instagram.com/p/BTi96z8gzNW/?taken-by=lottsofcoffee Lott’s of Coffee is de gezellige koffiebar waar Charlotte elke dag lekkere homemade desserten serveert zoals bosbessencheesecake, oreocrumble en popcorn cheesecake. Maar daarnaast is Charlotte erg bedreven in het bereiden van spectaculaire freakshakes, enorme milkshakes die over-the-top versierd worden met zoetigheden en snoepgoed. Ze zijn een lust voor het oog én de maag (al moet je wel over één van het sterke soort beschikken om de overvloed aan suiker te verteren). Geen nood voor wie geen echte zoetekauw is: Lott’s of Coffee heeft ook gezonde alternatieven. #Kid én Parentfriendly want: Kinderen worden hier niet buitengekeken. In het brede assortiment van Lott’s of Coffee is er voor ieder wat wils. Gezond/ongezond, zoet/bitter, … En de zaak bevindt zich pal in de winkelstraat van Herentals, wat mooi meegenomen is. Zandstraat 39, 2200 Herentals. jennifer CoppietersJenni Coppieters (33) deelt haar leven met 3 mannen (1 echtgenoot en 2 zoontjes van 4 en 2) en is daar stiekem heel blij om. Ze was toch nooit het meisje met de vlechtjes en de roze jurk. Probeert haar leven pre- en post-moederschap te verzoenen. Overdag Sales Developer, na haar uren verwoed internetshopper & hotspotspotter. Vermijdt zoveel mogelijk mainstream. Je kunt haar ook terugvinden op Instagram (@JCapritus)