Het aanbod #parentfriendly zomerfestivals stijgt gestaag. 't Is dat ze in de muziekindustrie hebben begrepen dat gezinnen er ook toe doen. De vraag wààrom je je kind zou meenemen naar een muziekfestival deze zomer, is voor ons een boutade. Want waarom niet? Je leert je kinderen nieuwe muziek ontdekken én je hebt er nog eens geweldige quality time bovenop! Dus het is beslist, jij en kind gaan deze zomer samen genieten op een muziekfestival. Blijft de key question: welk festival is leuk met kinderen? Maison Slash maakt alvast een kleine selectie.

1. Deep in the Woods

deep in the woodsDeep in the Woods is een echte coup de coeur van Maison Slash. Het festival combineert muziek, film en kunst in de bossen van de Ardennen. Wat dacht je van een hindernissenparcours, waterpretpark, kampvuren, film, of een heuse sauna voor de ouders? Tussendoor kan je ook nog eens het prachtige domein ontdekken compleet met kinderboerderij en genieten van muziekoptredens op 2 verschillende podia. Slapen doe je op de camping of in een bungalow (met babysitdienst!). Praktisch: Van 8 tem 10 september in Massambre.

2. Wonderweekend

#parentfriendly festivalWonderweekend is dat andere festival waar we ongelooflijk zot van zijn. Want welke geschifte vaders bedenken nu overnachtingen in een kartonnen tent die je zelf kan beschilderen.  En dat in de plantentuin van Meise! Za-lig! Eten kan je er met je handen in het Restaurant Zonder Bestek. Zwemmen in een auto, rollen en tollen in een hooizolder of samen een kunstwerk maken van wel 6.000 bamboe-stokken. ’s Avonds nog een verwonderlijke show aan het Kasteel, een fakkeltocht, een spiesje aan het kampvuur en een luisterverhaal voor het slapengaan. Om de volgende ochtend te ontwaken in de mooiste tuin van het land en allemaal samen te ontbijten aan een ontbijttafel van wel 300 meter. Euh ok. Wij komen af. Mis zeker onze artikelreeks Wonderlijk Getest niet! Zo krijg je een eerste impressie van wat je allemaal kan verwachten! Praktisch: van 18-20 augustus in Meise

3. Sfinks Mixed

[caption id="attachment_6903" align="alignnone" width="939"]#parentfriendly festivalFoto credit: Robert Dua[/caption] Een festival van 4 dagen en helemaal gratis! Ja halllookes. Dat is een vriendelijk idee voor de portefeuille van veel gezinnen. Op Sfinks Mixed ontmoet je artiesten van over de hele wereld en dichtbij. Het Sfinks Mixed festival viert deze zomer alweer zijn 41e editie. Don't change a winning horse denken wij dan. Praktisch: van 27 tem 30 juli in Boechout.

4. De Gentse Feesten

#parentfriendly festivalsDe Gentse Feesten is nog zo'n klassieker onder de klassiekers. Een #parentfriendly festival dat 10 dagen duurt, met ladingen kindervoorstellingen -en activiteiten die òòk nog eens plezant zijn voor ouders. En met een speciale vermelding voor het Baudelopark waar kinderen lekker vrij kunnen rennen terwijl wij heerlijk aan onze pintjes, wijntjes, cocktails (*vul zelf aan) nippen. Een vaste afspraak in onze agenda. Praktisch: 14 tem 23 juli in Gent (ah ja!)

5. Into The Great Wide Open

#parentfriendly festivalsDit is misschien de gouden tip voor een festival voor 2018, want de tickets voor de editie van dit jaar zijn helaas allemaal de deur uit. En dat heeft een reden: Into The Great Wide Open vindt plaats op Vlieland, misschien wel het mooiste Waddeneiland van Nederland. Naast muziek bestaat het programma uit beeldende kunst, film en uitdagende kinderactiviteiten. Er is een verrassende randprogrammering, maar - en dit is 'em - voldoende rust en ruimte om er optimaal van te kunnen genieten. Je koopt geen 'alles inclusief-ticket', maar je moet zelf de overtocht per veerboot en de camping regelen. Is de boot vol, dan heb je pech. De 5000 tickets waren in 1 dag uitverkocht. Praktisch: 31/8 tem 3/9 in Vlieland- Nederland. (Helaas helemaal uitverkocht!)