Yay! De paasvakantie staat weer voor de deur! Dit betekent weer twee weken jouw kinderen entertainen met een heleboel activiteiten. Wij hebben alvast 9 #parentfriendely daguitstappen verzameld voor jou. Kwestie dat de vakantie meer wordt dan alleen maar paaseitjes rapen (en opeten)!

1. Fantaseren en spelen op Facts SPRING

hYTVkHt3kreo1m5tK1hOGdsEdwxYKaeLaOnO2xot.pngHeb of ben jij Fantasy, Animatie, Comics, Toys, Sci-Fi- lover? Of hou jij van games? Kom erbij en maak deel uit van de grootste geeky familie van de Benelux, met duizenden gelijkgezinden en honderden activiteiten om te beleven. Zo is er een gaming-hall, tal van board-game activiteiten, een superhero-academy en tal van leuke workshops. Dit mag je niet missen!

2. Hyacintenfestival...niet alleen in het Hallerbos

89vgZnHWkN8Alc6QxS9bmdg3OHervwOdmS6q5fKN.jpegDe wilde hyacint: één klein wondermooi kwetsbaar bloempje. Als ze met velen zijn, kunnen ze een bos omtoveren tot een magisch paars tapijt en hun fans van over de hele wereld betoveren. Elk voorjaar kleuren verschillende bossen in Vlaanderen paars van de wilde hyacinten. Het Hallerbos is dé plek in Vlaanderen met de grootste oppervlakte aan wilde hyacinten. Maar er zijn nog andere mooie natuurgebieden die prachtig paars kleuren. Zeker ook de moeite waard en misschien helemaal zo ver niet voor je. Hier vind je alvast een overzicht van alle bossen in Vlaanderen waar je kan gaan wandelen en genieten van een uitzonderlijke natuurbeleving!

3. Doe mee aan het spannende Mendelejev-game

jPlEMNb3Kynu5E1qpAyALeoS6wwd8mD9hwECW7nq.png
De tabel van Mendelejev: doet het een belletje rinkelen? In Technopolis frissen ze je geheugen op aan de hand van een spannende Mendelejev-game. Bundel krachten met een tweede gamer en speur samen de ruimte af op zoek naar de chemische elementen in alledaagse voorwerpen. Elk element levert punten op, maar het zijn de zeldzame die dikke vette scores opleveren. Een fantastische daguitstap om nooit meer te vergeten!

4. Koksijde kids voor een onvergetelijk dagje aan zee

AB0eTmfF6SxORDZTENVR1gxYCCqLXY8pnPk5Efyn.pngZonder twijfel het coolste kinderevenement tijdens de paasvakantie, een supertoffe dag met leuke attracties voor alle leeftijden, van de allerkleinsten tot de tieners. In het speeldorp zijn er springkastelen, een klimparcours, een racepiste voor kleuters, een survivalbaan, een trampoline, een hangbrug en nog veel meer. Dolle pret verzekerd, ook voor waaghalzen en avonturiers die langs een staalkabel pijlsnel naar beneden glijden of in vrije val van de Sky-fall springen!

5. Paasfestival in Bokrijk : meer dan paaseieren rapen alleen

oetID3N4Rs4XmRkRtKfl1mI3W1GQGdwdt2UYWoOF.jpeg

Geniet de hele paasvakantie lang van een aangepast paasprogramma in het Openluchtmuseum Bokrijk. Leef je uit tijdens één van de vele leuke spelletjes. Ontdek met het hele gezin ook het oude paasgebruiken, bezoek de jonge dieren of waag je aan een spelletje eierenrollen, eierestafette of mastklimmen.

6. Groen doen tijdens de Week van de Provinciedomeinen

cq2UmDLwtMiO9uQ9vY5RtFDeu79HRjWwoaOBmKB4.jpeg

Drieënvijftig provinciedomeinen telt ons land. Een bezoek aan een recreatiedomein staat garant voor een dagje zalig wandelen, fietsen, de natuur beleven, picknicken, bootje varen of spelen in avontuurlijke speeltuinen. Vaak zijn er ook (openlucht)zwem-en sportmogelijkheden en een kinderboerderij. En de dag sluit je uiteraard af op een terrasje. De Week van de Provinciedomeinen valt deze week heel erg goed, midden in de paasvakantie dus je hebt tijd genoeg om er misschien wel meer dan eentje te gaan bezoeken. Je moest al daar zijn! 

7. Circusfestival Hopla!

VI5ZA9lQOLDsrUW2KKhF1gTdbkU6IOrucpuO6bJs.jpeg

Kunstenaars uit alle windstreken brengen voorstellingen binnen en buiten of onder de circustent in Brussel. Hopla is echt een superleuk festival met tal van activiteiten voor groot én klein.

8. Lachen, gieren en brullen in BELLEWAERDE

1az6djdduKCKv3JRqNdFfUcp0BWygn5g89AjJWAp.jpeg

Het is weer zover, het pretparkseizoen is geopend verklaard vanaf de paasvakantie. Dé uitstap waar het hele gezin plezier aan beleeft? Trek dan eens naar Bellewaerde! Vanaf 6 april beleef je er weer de leukste attracties, kan je er de exotische dieren bewonderen of helemaal tot rust komen in de prachtige natuur. In Bellewaerde kan je dat allemaal in 1 dag! Wil je hier helemaal gratis naartoe? Check dan effe hier! Tot 10 april maken jij en de rest van je familie kans op gratis tickets.

9. bij regenweer ga je Binti kijken!

ARWwvxgy6NDTvwq5cZcIyrQr2rnPQCOqVAkM0oQc.jpeg

Regent het of heb je gewoon zin in een leuke film om samen te kijken? Dan raden wij je graag Binti aan. Binti is een 12-jarig meisje dat er van droomt om een bekende vlogger te worden. Maar op een dag moet ze met haar papa vluchten voor de politie, die hen het land wil uitzetten? Schuilend in een boomhut ontmoet ze Elias en de twee worden vrienden...

Meer inspiratie nodig voor de paasvakantie? Check geregeld onze agenda-pagina met steeds de meest #parentfriendly uittips!