Zoals beloofd en op algemene aanvraag. Elke maand sturen we minstens 1 keer een slashparent op onderzoek naar #parentfriendly horeca. Deze maand trok Lobke naar Alpamayo, een cafeetje ondergebracht in de voormalige stuurkamer van de oude elektriciteitscentrale van de mijngebouwen.


DE TESTERS

#Slashparent en Maison Slash-redactrice Lobke (35) en haar vrolijke gezin. Voor little getaways zijn ze altijd te vinden en zo geschiedde. Samen gingen ze een weekendje familietanken in het Limburgse Beringen. Niks speciaals zou je denken, tot ze het hipste plekje van de stad ontdekten op de be-MINE-site: Alpamayo! Voor één keer hoefden zoon Kobe & dochter Frauke niet stil te zitten op hun stoel. Ze konden gaan klimmen terwijl Lobke (en baby) genoten van een heerlijke latté machiatto. (Lobke, niet de baby)

ALPAMAYO

Het allercoolste cafétaria van Beringen- wat zeggen we: van het land!-  is ingericht in de voormalige stuurkamer van de oude elektriciteitscentrale van de mijngebouwen. ‘How cool is that?’ is het eerste wat je denkt wanneer je hier binnenstapt. De stuurkamer ligt op zo’n 6 meter hoogte. Helaas wel een minpuntje wanneer je met een kinderwagen naar boven wilt.

Omdat je zo hoog zit, heb je doorheen de glas-en plexiwanden een mooi uitzicht over de klimhal. De indrukwekkende wandkasten met schakel-en meetapparatuur spreekt tot de verbeelding en de bedieningstafels zorgen voor een industriële sfeer.


EERSTE INDRUK

De industriële look, de vintage inrichting en de sfeer van weleer, zorgen ervoor dat je er gerust een paar uurtjes kan blijven zitten. Zo fijn! Je hoeft geen klimmer zijn om hier te genieten. Vanuit de voormalige controlekamer heb je zicht op je klimmers (wel onder begeleiding van een volwassene! Pure me-time met een koffie en een lekker taartje of lunchke, quoi. Ook baby’s zijn er welkom, want alles is aanwezig om je baby te voorzien van eten en drank. En je kleine peuter in zo’n retro kinderstoel levert toch altijd prachtplaatjes op nietwaar?

Wanneer je de gele voetjes volgt doorheen de klimzalen, kan je je ogen niet geloven. Iets verderop vind je de gloednieuwe boulderbaan. Boulderen? Ja, dat is een specifieke tak in de klimsport waarbij je atletische bewegingen kan trainen. Een bijzonder creatieve plek om te gaan boulderen want je doet dit echt in de oude elektriciteitszaal. Waar anders kan je klimmen tussen oude machines, generatoren en compressoren. Ik moet je niet vertellen dat onze kinderen Kobe (7) en Frauke (5) onder de indruk waren en er geen genoeg van kregen.

BEDIENING

De cafetaria wordt afwisselend uitgebaat door medewerkers van het klimcentrum. Ik voel me altijd welkom door de gastvrijheid van de Limburgers, maar hier was dat zelfs nog een tikkeltje harder. Zo’n lieve en vriendelijke ontvangst, we voelden ons meteen thuis in deze hippe bar. De bediening zelf verliep vlot en snel én eentje met extra aandacht voor onze kleine peuter. Alleen maar hartjes voor dit cafeetje. 

FOOD

Je vindt hier geen speciallekes, maar wel alles wat je moet hebben om een klein of groter hongertje te stillen. Sportdrankjes, koffietjes, dessertjes…allemaal mooi geserveerd en vriendelijk gebracht. Meer moet je toch niet hebben naast die ongelooflijke klimmuur?

#PARENTFRIENDLY?

De cafetaria van Alpamayo is zeker #parentfriendly!  Want waar anders kan je je kinderen urenlang zoet en gezond bezighouden dan in een klimcentrum? De barvrouw van Alpamayo krijgt extra puntjes van ons als het op kindvriendelijkheid aankomt, want ze legde onze kroost keihard in de watten en kon zich helemaal inleven in hun leefwereld. De aanwezigheid van kinderstoelen, een microgolfoven om groentepapjes en babymelk op te warmen? Check! De kindergerechten op de kaart zorgden ervoor dat onze hongerige klimmertjes hier toch serieus aan hun trekken kwamen. Jammer dat er geen verzorgingskussen was, maar als plantrekkers van het eerste uur trokken wij ons dit niet zo heel erg aan.EXTRA PUNTEN VOOR?

Je kan hier ook een kinderklimfeestje houden voor de prijs van 10€ per kind. In deze prijs mag elk kind 2u klimmen en na de inspanningen krijgen ze een heerlijk dessertenbuffet met donuts, brownies en eclairs, een fris drankje en als afsluiter een ijsje. Waar is da feestje?

PRAKTISCH

Alpamayo

Be-Mine 21

3582 Beringen

Openingsuren: Weekdagen van 10u tot 22u30 // Weekends van 10u tot 18u30

Meer #parentfriendly Beringen-tips vind je hier (als je dan toch in de buurt bent ;-)).