Voor diegenen die nog op zoek zijn naar een activiteitje voor de komende weekends -of godbetert voor de herfstvakantie- spits even uw oren en ogen! Wij ontdekten zowaar het ultieme indoor-activiteiten-walhalla voor kinderen met teveel energie. Zo van die exemplaren die je living afbreken en de oren van je hoofd zeuren met 'ik verveel mij'. Sportopia in Antwerpen is jouw redding. 

qU2uZo5Kw68XIWfqrdRVZAzFskvEnlap5Q06AYsy.jpeg

Uw kinders Teveel energie? Hier moet je zijn!

Sportopia ligt op de site van Park Spoor Noord in Antwerpen. Voor een luttele 6 euro per persoon krijg je toegang tot 24 geweldige activiteiten! Dat gaat van een over-the-top bangelijke deathride tot een BMX-parcours. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de spirelli-glijbanen waar kinderen -we deden de test- wel enkele uren mee bezig zijn. Allez, we zeggen met gemak een volledige dag. Want zoals al vermeld, Sportopia werd uitvoerig uitgetest en goedgekeurd door onze kinderen! 

dUFpFVLnrwCQC0Hps2M4VkaoDLfnWE7Zbx07qce5.jpeg

JVKaRrkpW6hZlwENA15LsIWd2PgIlq4yC5WP8Vhd.jpeg

#parentfriendly regenplan

Sowieso is Sportopia een top alternatief voor buitenspelen. Met een klimwand, skatepark en een bobsleebaan zeggen we zelfs dat het een niet te missen activiteit is voor een namiddag uitleven met je kinderen. 

Jawel, samen. Want Sportopia focust zich niet enkel op die kleine kaddees van je. Ook ouders kunnen hier helemaal wild gaan. Voor je begint te zeuren en zegt dat je jezelf te oud vindt om aan trapezes te hangen, weet dat je heel wat heldenpunten van je kinderen zal krijgen. Ik liet mij bijvoorbeeld overtuigen om mee van de deathride te zoeven en het kind in mij los te laten op de trampolines. Mijn kinderen waren over-the-moon en terecht keifier met deze stoere mama. (Dat ik los door de geluidsmuur ging toen ik door Sportopia vloog, zullen we even negeren. Net zoals de foto's met wapperende kaakbenen en kledingstukken die overwonnen werden door G-krachten.)

RgTboASEwW1VJkAtcTXOvyJJFU1RikKZTZ0BLfDf.jpeg

CKymZnNzq1RDVHBq1xp3hJI1WQlvjUNyDKzFHMat.jpeg

Ook voor luie ouders

Heb je zoiets van: 'het kind uithangen is niks voor mij, laat mij met rust.' No worries, dat kan.  Ook als je minder sportief bent, kan je in Sportopia ook gewoon iets drinken en je kinderen zelf hun plan laten trekken. Elke activiteit heeft een begeleider die zorgt voor de veiligheid zodanig dat jij met een gerust gemoed kan chillen en de krant kan lezen. Eén ding weet ik alvast zeker: moest Sportopia bij ons achter de hoek zijn, ik kocht meteen een abonnement om al die momenten te counteren waarop mijn kinders thuis in de lusters hangen.

Praktisch

Naar onze mening is Sportopia vanaf 4 jaar écht leuk. Maar ook kleine kinderen vervelen zich er niet. Het indoorpark is open op woensdagnamiddag en in het weekend nog tem 4 november. In Sportopia moeten kinderen jonger dan 10 jaar worden begeleid door een volwassene.

SPORTOPIA
Parkloods in Park Spoor Noord
Damplein 36
2060 Antwerpen
Check hier de website

 Dit artikel kwam er in samenwerking met de stad Antwerpen. We publiceren hier enkel merken die bij ons/jullie passen, en waarin we zelf geloven. Je zal ons nooit horen zeggen dat iets gezond is als we daar niet zeker van zijn. Of dat iets plezant is, als dat niet zo is. We vertellen geen onzin. Beloofd. Hoe wij tegenover advertenties staat, lees je hier.