Regen met bakken, of smeltweer bij boven de 30 graden...? In België is de meteo-toestand sowieso voorpaginanieuws. Zoek je met je gezin een activiteit dat àltijd leuk is? Trek dan naar Technopolis in Mechelen. Het is gelijk een grote binnenspeeltuin waar je kinders zot losgaan, maar evengoed wat interessants opsteken. En, -niet onbelangrijk- het is er ook plezant voor jou!

AÏSHA
Ik loop stage bij Maison Slash. Dus hier nog niet van slashparent, maar wél een echte full-time slash-meter van de vijfjarige Mila, het dochtertje van mijn zus. Samen trokken we op de heetste dag van het jaar naar Technopolis. Het was er niet alleen koel. Maar ook cool! 

Too much to handle

Ik kan alvast meegeven dat je in Technopolis een hele dag kan rondlopen zonder je één seconde te vervelen. Jep, getest. Zóveel is er te doen.

Bij de start van je experimenteer-dag krijg je eerst een kleurrijk armbandje met RFID technologie. Simpel gezegd: Je kan bij bepaalde experimenten je bandje scannen en zo worden er leuke foto's, video's en resultaten van jou bijgehouden en nadien naar je e-mail opgestuurd. Handig!

Zo kan je ook achteraf nog lachen met de absurde testjes die je er hebt gedaan. Zoals raden welke drol van welk beestje komt. Bijvoorbeeld. 

                                                                     


HET KINDER-DOE-CENTRUM

De tentoonstellingen zijn vaak gericht op bepaalde leeftijdscategorieën zodat iedereen kan ontdekken en experimenteren op eigen niveau. Tijdens ons bezoek merkten we dat Mila vooral geïnteresseerd was in het kinder-doe-centrum voor 4 tot 8-jarigen. Logisch, aangezien ze 5 is.

In het Kinder-doe-centrum leer je meer over alledaagse dingen en beroepen uit het dagelijks leven. Het leven van volwassenen, maar dan in kinderformaat!


EXPERIMENTEREN BEYOND YOUR IMAGINATION

We hebben natuurlijk doorheen heel Technopolis geëxperimenteerd. Het grootste deel is dan wel geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Maar toch, want ondanks dat Mila sommige dingen nog niet helemaal begreep, was het wel super tof om met iedereen samen de experimenten uit te voeren en echt samen na te denken over de vragen, of elkaar te helpen. 

Hadden we al gezegd dat we een hééééle dag in de weer zijn geweest? Van waterpret en zeepbellen, tot een Big Beat muur met licht en muziek, of een Time Wall om jezelf in tijd en ruimte terug te vinden, een Virtual Reality parapente .... en ga zo maar (eindeloos) door. Aan virtual toestanden is er zeker geen gebrek. Laat dat nu net héél fascinerend zijn voor de kinders. (Ok, voor ons ook.)
Even genoeg van de airco? Of is de regenbui gestopt? Goed zo, want buiten gaat het experimenteren gewoon verder! 


Naast alle 'gewone' experimenten voorziet Technopolis ook heel toffe workshops in het lab of het atelier, waar je bijvoorbeeld glibberwormen kan leren maken of meer te weten komt over jouw eigen DNA.  De workshops gaan dagelijks door op bepaalde uren dus check hiervoor zeker eens de Technopolis website of vraag het even aan de infobalie.

technopolis praktisch

Yes yes, dit was een superleuke uitstap voor echt àlle leeftijden. 

Technopolis is elke dag open van 9 tot 17u (jaja, zelfs op zondagen en feestdagen). Je kan zowel online tickets bestellen als in Technopolis zelf. Je hebt ook de optie om goedkoper met de trein jouw daguitstap te plannen. Alle praktische info en nog meer handige weetjes vind je op de site van Technopolis


Een jaar lang is Maison Slash partner van Mechelen! Dat wil zeggen dat we de stad -die alvast bekend staat als kindvriendelijk- ook doorlichten op het #parentfriendly-gehalte. Meer weten over hoe we tegenover samenwerkingen staan? Dat lees je hier.