Speeltuinbedenker moet toch één van de meest zaligste jobs ooit zijn! Vooral als de sky the limit is. Laat je fantasie mee de vrije loop en ontdek de allercoolste speeltuinen ter wereld!

Zelf surfen we nogal wat af op het web. En als je dan een artikel als deze onder ogen krijgt, dan wil je gewoon delen. Jo Goddard woont in Amerika met haar man en twee kindjes, zij maakte voor haar blog A cup of Jo deze prachtige en wereldse speeltuinselectie. Heb jij nog andere tips voor coole speeltuinen (ook in België)? Laat dan zeker achter in de comments onderaan.

1. Denemarken - Jutland

Monstrum coiled snake playground in Denmark Monstrum coiled snake playground in Denmark Deze inspirerende speelslang ligt verstopt in de Deense bossen in Jutland.  De bedoeling is dat de speeltuin 'ontdekt' wordr door gezinnen die een wandeling maken. Dit is een keileuke speeltuin omdat er veel hoekjes en verstopplaatsjes zijn om in en uit te klimmen. Wie niet weg is, is gezien! (Check alle projecten in Denemarken van deze speeltuin-ontwerper. Wauw!)

2. Japan - Tokyo

Crochet playground in Tokyo by Toshiko Horiuchi MacAdam De Japanse fiber artist Toshiko Horiuchi MacAdam maakte al verschillende speeltuinen met breiwerk. De meest gekende is het “Woods of Net” paviljoen in het Hakone Open Air Museum in Tokyo. Let op: alles is handgemaakt door de artieste zelf!!! Echte kunst om in te spelen. Love it!

3. Duitsland - Berlijn

Kolle 37 playground Kolle 37 playgroundMisschien word je wel heel zenuwachtig als ouder in deze Berlijnse speeltuin Kolle 37 . Kinderen mogen namelijk naar hartelust hameren, zagen, kloppen en schaven. Omdat hier voortdurend kinderen in de weer zijn, verandert de speeltuin ook telkens van uitzicht. Uiteraard zijn er echte vakmensen aanwezig om de veiligheid wat in het snotje te houden. Hier worden kinderen écht gemotiveerd om het heft in handen te nemen. Nice!

4. Japan - Tokyo

Nishi Rokugo Koen tire playground in Japan Nog ééntje in Tokyo! Nishi Rokugo Koen is een creatieve vintage speeltuin waar kinderen met zand kunnen spelen. Uhu. Maar vooral met de 3000 autobanden los kunnen gaan! Hoe tof is dat? De ontwerpers bouwden Godzilla, robots en ruimteschepen na met oude banden.  Wij willen ook!

5. Amerika - Missouri

City Museum playground City Museum playground Vier verdiepingen hoog is dit speelstaketsel net buiten het City Museum in St. Louis, Missouri. De constructie is gemaakt van gerecycleerd materiaal gemaakt, en je vindt er oneindig veel tunnels (superhoog!), glijbanen en een prachtig ballenbad om je in te verliezen.

6. Amerika - Boston

allercoolste speeltuinen ter wereld Architecten Eric Höweler and Meejin Yoon creëerden de Boston’s Swing Time. Twintig prachtige schommels verlicht door LED-lampen. Als de schommels stil staan, geven ze een zacht wit licht. Ga je bewegen, dan kleuren ze paars.

7. Amerika- Utah

allercoolste speeltuinen ter wereld Deze speeltuin in Utah heeft waarschijnlijk het hoogste klimrek ter wereld. Maar alvast zeker het allermooiste uitzicht. In de touwen kunnen de kinderen lekker klimmen en klauteren tot ze niet meer kunnen.

Heb jij nog indrukwekkende speeltuinen toe te voegen aan het lijstje? Laat zeker achter in de comments!