Doe jij dat eigenlijk ook alleen maar voor de kinderen, naar waterpretparken gaan? Dan komt daar vanaf nu nu nu verandering in! Wij zochten de allertofste waterparken uit waar jij je stiekem ook kei hard gaat amuseren. Misschien toch geen slecht idee om dat badpak nog eens uit de kast te halen, want not so sure of je nieuwste bikini deze waterwildernissen zal overleven.

Tropical Islands in Berlijn

Dit geweldige zwemparadijs bevindt zich in een voormalige zeppelinhal. Jij denkt nu zeker: 'Helemaal naar Berlijn voor een zwempark, dat ziede van hier!', maar er is een maar! Naast zwemmen, badderen, duiken in de zuidzee of de lagune kan je hier gewoon écht overnachten in een tipi! Hoe graaf is dat? Nog niet overtuigd? Hoe klinken een groot indoor-regenwoud, Duitslands hoogste waterglijbaan en een saunawereld? Dat dachten we al! Boeken doe je hierzo

Bron: Tropical Islands

Therme Erding bij München

Bij deze werd er zowel gedacht aan entertainment voor kinderen als voor ouders. Stuur je kiddos naar de Galaxy Water Slide World met maar liefst 27 glijbanen! Not judging als jij daar minstens even vaak af wil glijden als je kroost, maar gun jezelf tussendoor ook eens een verfrissend drankje van de VitalityOasis-Poolbar. En dat woord 'poolbar', mag je heel letterlijk nemen. Da's met een echte bar en stoeltjes IN het zwembad. Meer info hierzo!

Bron: Therme Erding

Szechenyi Thermal Baths is Boedapest

Dit is een 'for parents only' exemplaar: geen gekke glijbanen, maar vooral een super indrukwekkende en ontspannende ervaring. Met z'n 21 baden is Szechenyi een van de grootste waterparken in Europa. Je kan er uitrusten in de warme wateren of genieten van een massage. De perfecte break tijdens je citytripje naar Boedapest? Dat dachten wij ook! Check hier de website.

Bron: Reisroutes

Aquapark Babylon in Tsjechië

Dit aquapark is volledig in thema van de verhalen van Jules Verne: een pittoresk zeedorpje met een hoge vuurtoren, een zeemanswereld, koralen, zeedieren en een octopus die een schat bewaakt. Zie het als een Efteling maar dan in het water! Ouders kunnen er ook genieten van massage of een saunabeurt. Plan hier je bezoek!

Bron: Centrum Babylon

Caneva World bij het Gardameer in Italië

Voor dit waterpark is 'verveling' een totaal onbekend woord. Naast glijbanen waar je met of zonder band kan afglijden, heb je een busje dat van een vulkaan door het water racet. Voor de échte durvers is er 'the black hole': een mega lange donkere buis/glijbaan. Niet voor de claustrofobischen onder ons dus! Maar er zijn zo ongelooflijk veel opties in dit park dat er voor iedereen wel iets tofs tussen zit! Hier heb je een duidelijk overzichtje van wat je er allemaal kan beleven!