Maison Slash heeft al vanaf de eerste dag één duidelijke missie, en dat is de wereld meer #parentfriendly krijgen. Elke maand sturen we minstens 1 keer een slashparent er op uit naar #parentfriendly horeca adresjes. Vandaag vinden wij de tijd rijp voor een extraatje, ons eigen quality label: Maison Slash Approved. De eerste die de spits mag afbijten is: Cereal Heaven in Antwerpen.
Vanaf nu kan je via de tag zoeken op alle Maison Slash Approved aanbieders. Uhu, bij ons geen crap, want dat Approved-label wil wel degelijk iets zeggen!

WAT BETEKENT MAISON SLASH APPROVED? 

Ben je bij ons "Approved" dan garanderen wij slashparents dat de koffiebar, het vakantiehuisje, de workshop, het uitstapje....(enfin, je snapt'em wel):

  1. Tof en inspirerend is, en ook leuk zou kunnen zijn zonder kinderen

  2. Het is verrassend, een ontdekking

  3. Het leven van ouders wordt er gemakkelijker en/of plezanter gemaakt, op welke manier dan ook

  4. Ouders én kinderen voelen zich welkom  (indien het uiteraard niet adult only of kids only is)

DE TESTERS

A boy. 3 girls. And Cereal Heaven. Het zou het begin van een romantische komedie kunnen zijn. Voor ons was het de titel van het scenario voor een originele en out of the (cereal) box woensdagmiddagactiviteit. Hoofdrolspeelster Lenne (5 jaar) huilde overtuigend een bakfietsrit lang tranen met tuiten toen het tot haar doordrong dat woensdag voor één keer niet ‘croques-monsieurtjesdag’ zou zijn. Omdat we toch al tegendraads deden, geef ik al van in het begin de clou van het verhaal weg: vanaf nu wil ze elke woensdag cornflakes for lunch. Hemeltjelief! 


CEREAL HEAVEN

De enthousiaste eigenaars ontdekten een paar jaar geleden een geweldige cereal bar tijdens hun gezinsvakantie in Portugal. Hun kinderen waren er wild van, zij ook én de rest is geschiedenis. Nog geen drie maanden later opende het ondernemende koppel de eerste cereal bar in België. Een muur met meer dan honderd dozen ontbijtgranen uit alle hoeken van de wereld is waar het hier allemaal om draait. Om keuzestress te vermijden, mag je drie soorten cornflakes combineren in één kommetje. Hallelujah!

EERSTE INDRUK

De kleuren, de muziek, de originele namen van de door hen samengestelde cereal bowlsinstant feel good gevoel: aanwezig! Er hangt ook een ongedwongen back to the nineties sfeertje, waar een mens van onze generatie lichtjes melig van wordt. Waar is de tijd dat we allemaal nog cassettebandjes beluisterden en bij het ontbijt mierzoete ontbijtgranen naar binnen lepelden? Wij voelen ons even terug kind en onze kinderen mogen er complexloos en in al hun spontaniteit kind zijn. Ze kunnen er vrij rondlopen, tekenen op de muren (met krijtbordverf), strips lezen en chillen in het stapelbed. En de ouders, die kunnen hoogst uitzonderlijk op hun lauweren rusten. In Cereal Heaven is er voldoende bewegingsruimte voor rondlopende koters wat zoveel betekent als: je hoeft ze voor één keer niet constant in de gaten te houden. 


BEDIENING

Met de glimlach komt er van achter de bar de vrijblijvende vraag of we hulp kunnen gebruiken. Eigenlijk is het kinderspel. Of je stelt je eigen kommetje samen: 3 soorten cornflakes, 2toppings en een flesje (plantaardige) melk of je kiest uit één van de vele bowls, die je worden voorgesteld op de menukaart. Bestellen aan de bar en klaar. Nog voor we een kinderstoeltje bij aan tafel hebben geschoven voor de allerkleinste onder ons, is onze lunch er al. Haasten hoeft écht niet. Cornflakes kan je niet koud laten worden. 

THE FOOD

Cornflakes in alle geuren en kleuren, vormen en smaken, goed voor zo een honderd verschillende soorten ontbijtgranen. Je komt hier voor de totaalbeleving en de fun, niet om calorieën te tellen, maar als je ook in Cereal Heaven liever gezond doet, vind je op de menukaart granola met vers fruit. Er zijn ook freakshakes, je weet wel, die nieuwe rage onder de jeugd: een soort van milkshake met belachelijk veel snoep en sausjes on top. Zei daar iemand sugar rush?


#PARENTFRIENDLY?

Niet dat ik een experte ter zake ben, maar Cereal Heaven zou wel eens codetaal kunnen zijn voor de beste hangover bar in België, waar je the day after zo weinig mogelijk last zal hebben van de kinderen. Hier zijn ze wel even zoet (pun intended). 

En extra punten voor de glutenvrije en lactosevrije varianten, maar ook met andere allergenen (in ons geval is dat hazelnoten) wordt er rekening gehouden. Heb je een nieuwe favoriete cereal na een bezoek aan Cereal Heaven, dan sla je toch gewoon een voorraadje in? De meeste cornflakesdozen zijn te koop. 


PRAKTISCH

Cereal Heaven, Vlasmarkt 30 – Antwerpen.

Openingsuren: Woe t/m za van 09u tot 17u.


Het is niet dat wij geen inspiratie genoeg hebben voor #parentfriendly adresjes en ondernemers, maar wij horen het graag rechtstreeks van onze slashparents. Denk goed na, en doe iemand (of veel iemanden) een plezier. Nomineer hier alle aanbieders van #parentfriendly dingetjes zodat wij deze kunnen delen met de wereld. Want elke stap, is zo een stap dichter bij een #parentfriendly wereld...Graag gedaan!