Maison Slash heeft al vanaf de eerste dag één duidelijke missie, en dat is de wereld meer #parentfriendly krijgen. Elke maand proberen we minstens 1 keer een slashparent er op uit te sturen op zoek naar #parentfriendly horeca adresjes. En zo trok onze hoogsteigen Hadewig naar Kokon, een hotspot in haar bakermat aan de rand van de Vlaamsche Ardennen.

WAT BETEKENT MAISON SLASH APPROVED? 

Ben je bij ons "Approved" dan garanderen wij slashparents dat de koffiebar, het vakantiehuisje, de workshop, het uitstapje....(enfin, je snapt'em wel):

  1. Tof en inspirerend is, en ook leuk zou kunnen zijn zonder kinderen

  2. Het is verrassend, een ontdekking

  3. Het leven van ouders wordt er gemakkelijker en/of plezanter gemaakt, op welke manier dan ook

  4. Ouders én kinderen voelen zich welkom  (indien het uiteraard niet adult only of kids only is)

DE TESTERS

Moeder en twee kleuters. Vermoeide kleuters. Die het na een lange schooldag op het einde van de schoolweek al eens durven uithangen. Heel blij om naar "het cafeetje" te mogen gaan, minder blij als ze na een portie tapas en chocolade-ijs geen versgebakken chocoladekoek meer krijgen, zich ostentatief op de zetel smijten en dat hele cafeetje bij elkaar schreeuwen. Herkenbaar much?


KOKON 

De eigenaars zijn twee schoolvriendinnen, die elk na een carrière in het bedrijfsleven terug naar hun roots in Herzele trokken, en er na een jaar van wild plannen volledig voor gingen. Voor een plek voor ouders, voor kinderen, voor het dorp en ver daarbuiten. Een plek waar je lekker en gezond kan eten, waar je terecht kan voor duurzame kinderkledij en -speelgoed, en waar je allerhande workshops en activiteiten kan doen. 


ALL-IN

Kokon voelt als de all-in van de kindercafés, niet omdat je er terecht kan voor een vies buffet of er geen plaats meer is aan het zwembad, wel omdat er letterlijk alles is wat je je kan inbeelden bij een kindercafé. Er is én een speelruimte én een tuin én gezond eten, én een leuke winkel én allerhande workshops en activiteiten. All-in dus. Fan-tast-tisch! Van kinderkapsalon, verteltheater, kinderyoga tot zelfs "barmama"-avonden. En ondanks al die activiteiten en het kindergeweld hangt er altijd een ontspannen en rustige sfeer. Tenzij je eigen vermoeide kinderen het op een schreeuwen zetten voor nog wat extra suiker, natuurlijk. Weg ontspannen sfeer. Enter die bewuste chocoladekoek. 


THE FOOD

Is good. Echt hé. De menukaart bestaat uit biologische sapjes (de Fritz-kola's en gemberdrankjes van deze wereld), ontbijtformules, snacks en maaltijden die samengesteld werden met biologische en lokale ingrediënten. De kinderen krijgen hun eten in aangepaste porties, met aangepast bestek en servies. En uiteraard zijn kinderstoelen, luiertafel en zelfs een pipi-potje aanwezig.  Aja, en er is wifi. Deze freelance-mama is er al regelmatig een paar uur gaan werken terwijl de kinderen aan het spelen zijn. 


#PARENTFRIENDLY?

De eerste keer dat ik er ging, was voor een ontbijt met de vriendinnen. Zonder kinderen. En dat is exact wat "parentfriendly" betekent voor mij, een plek waar je zelf naartoe wil, maar waar je ook heel welkom bent met kinderen. En dan kan ik Kokon alleen maar warm aanbevelen. PRAKTISCH

Adres: Kokon, Solleveld 30, 9550 Herzele 

Openingsuren: ma 11-17u, di gesloten, woe/do 9-17u, vrij 9-19u, zat 9-17u, zo gesloten


Het is niet dat wij geen inspiratie genoeg hebben voor #parentfriendly adresjes en ondernemers, maar wij horen het graag rechtstreeks van onze slashparents. Denk goed na, en doe iemand (of veel iemanden) een plezier. Nomineer hier alle aanbieders van #parentfriendly dingetjes zodat wij deze kunnen delen met de wereld. Want elke stap, is zo een stap dichter bij een #parentfriendly wereld... Graag gedaan!