Het is #bewustevisweek en Maison Slash doet mee! Zo organiseerden we speciaal hiervoor een geweldige mosseltrip op de Oosterschelde in Zeeland. Met je eigen ogen zien wat duurzaam vissen betekent, dat is toch altijd iets anders. En keitof. Dat was het ook. 

Eet jij duurzame vis? Wij wisten het alvast niet in ons geval. Maar daar bestaat dus een simpel label voor! Check op de verpakking of er MSC vermeld staat, en je hebt duurzaam gevangen vis. Ook met ASC zit je goed, want dan heb je te maken met verantwoord gekweekte vis. 

Hop, de vissersboot op

Keitechnisch en al, die labels. Daar moeten we iets plezanter van maken, dachten we bij Maison Slash. Speciaal voor #bewustevisweek stapten we met 30 andere parents en kinderen een echte mosselboot op en kregen we de uitleg die nodig was. In het kort...Wees lief voor de zee. Dat betekent dat je niet zomaar vis moet kopen die random ergens is gevangen. Zo hebben de mosseltjes die we gingen halen met onze boot een duurzaam MSC-label omdat 1. het mosselzaad gecontroleerd geoogst wordt en er nog massa's overblijft als voeding voor de dieren. n 2. omdat het mosselzaad netjes op gepachte en duidelijk afgelijnde percelen kan groeien tot geweldige mossels. De vissersboten schrapen (en kwetsen) met hun netten vervolgens niet heel de zeebodem af. Ook niet onbelangrijk! 

Varen is heerlijk

Maar we waren dus op een boot en alles was perfect. De zon scheen, er waren prachtige wolken (goed voor de foto's), het gezelschap was gezellig en er was wijn. 

Varen is de max. We moeten dat meer doen. 


mosselpicknicken

Duurzame mosselkes zijn lekker. Vraag het maar aan iedereen die meegenoten heeft van de mosselpicknick aan boord. Hadden we al gezegd dat het een perfecte dag was? 


zeehonden kijken

Als kers op de taart konden we ook zeehonden bewonderen. Ze lagen lekker te zonnen en te chillen op een zandbank waar we maar 50 meter van verwijderd waren! 
Ga zelf ook eens op zeehondensafari! We vertrokken vanuit het mosseldorp Bruinisse (keitof daar!). Als je googelt vind je zeker verschillende aanbieders van deze trip. Heerlijk om te doen met je gezin!

Wat we meenemen van deze trip? Dat de natuur en haar ecosysteem serieus waardevol zijn. Behandel het zo. Dat is niet moeilijk, dat is zelfs gemakkelijk. Begin met duurzame vis te kopen door te letten op onderstaande labels van MSC en ASC. En hup, mind peace is jouw deel. 


Voor dit artikel werkte Maison Slash samen met MSC en ASC voor de #bewustevisweek. We publiceren hier enkel artikels die bij ons/jullie passen, en waarin we zelf geloven. Je zal ons nooit horen zeggen dat iets gezond is als we daar niet zeker van zijn. Of dat iets duurzaam is, als dat niet zo is. We vertellen geen onzin. Beloofd. Hoe wij tegenover advertenties staat, lees je hier.