Bij Maison Slash hebben we geen zittend gat en gaan we graag op pad. Dat rijmt gewoon, letterlijk én figuurlijk! Maar echt, als we iets leuks bespeuren, begint het hier langs alle kanten te kriebelen en moeten we er op uit. Of we sturen er iemand op uit! Zoals we dat deden met slashparent Annemie en haar gevolg. We duwden haar richting Hidrodoe, hét water doe-centrum, samen met haar man en kinderen Jack en Millie.

ANNEMIE

o boor de l'oo 


Wat mij betreft mag het in 2019 weer een even lange hete zomer worden zoals in 2018. Vanuit die veronderstelling ging ik alvast op zoek naar verfrissende activiteiten. Mijn kinderen zijn geen durfals en wij, ouders, worden al mottig van naar een draaimolen te kijken.

In een pretpark één vol uur en 42 minuten aanschuiven om doorweekt uit een 'boomstammeke' te stappen of met de ogen en de billen dichtgeknepen tweemaal overkop gaan en de rest van de dag lijkbleek door te brengen. Neih! Ieder zijn ding, maar dit is niet aan ons besteed.


Geef ons maar activiteiten waar ‘interactief’ en ‘educatief’ centraal staan. Voeg daar de trefwoorden ‘water’ en ‘verfrissing’ aan toe en Google schotelde ons al snel een aantal suggesties voor. Mijn oog viel op Hidrodoe: een interactief doe-centrum volledig in water thema,  in het Netepark te Herentals.

Na het vervullen van onze burgerplicht die zondagochtend, reden we richting Kempen. Bobbejaanland lieten we links van ons liggen.

het is van doe-deli-doe

Parkeren doe je op een kwartiertje stappen. De ingang, een tunnel waarin je over water loopt, stelt meteen al je zintuigen op scherp. Een vriendelijke dame aan de balie licht ons toe dat Hidrodoe opgedeeld is in 3 grote zones: Watermaker, Waterwereld en de Watertuin. Er is geen uitgestippelde route die je moet volgen, hier mag je zelf op ontdekking gaan. En vooral, dit is een doe-museum. Check!

Dat kinderen al spelend leren, dat hebben ze bij Hidrodoe heel erg goed begrepen. Alles vertrekt vanuit de beleving en de ogen van kinderen, hoe oud of jong ze ook zijn. Geen saaie educatieve bordjes en filmpjes, daar doen we liever niet aan mee.


Neen, hier ontdek je de onderwaterwereld door zelf in een aquarium te kruipen. Of leert een wip je wat waterpas is. Verander je een kalme rivier in woeste stroom en leer je zo hoe water energie kan opwekken. Je maakt er je eigen draaikolk, lanceert er je eigen waterstofraket en 'temple-run' gewijs leer je al gamend hoe belangrijk het is te hydrateren tijdens het sporten. En zo veel meer… het eerste half uur liepen de kinderen van het ene naar het andere roepend: 'Mama, kom hier kijken!', “Wow papa, check dit!'.Watermaker is een inforuimte waarin je alles ontdekt over waterzuivering en hoe drinkwater wordt gemaakt. Maar ook dit hebben ze bij Hidrodoe, slim aangepakt met een heuse 4D filmzaal. Wij kozen voor 'teruggespoeld'. Een oscar gaat deze film niet winnen maar met een 3D bril op, ervaar je alsof je zelf een druppel bent de wereld van pompen en waterzuiveringinstallaties. Inclusief special effects.

Afsluiten doen we in de Watertuin. Het weer zit niet helemaal mee maar dat belet kinderen niet om de waterparaplu te ontdekken. En nog eens. En nog eens.

Als ik een goede tip mag geven: een handdoek en reservekledij, die je netjes kan opbergen in de lockers, is geen overbodige luxe. Trouwens, kinderen moeten hier nat worden!

We hebben een superleuke namiddag beleefd en reden weer wat kennis rijker, voldaan naar huis. Bobbejaanland lieten we in de terugrit rechts van ons liggen.

Voor alle info over Hidrodoe kijk je best even hier!