Het nieuwe schooljaar is begonnen (dat had je wel gemerkt waarschijnlijk). Maar dat betekent niet het einde van de uitstapjes, toch? Ok, de hobby's van de kinderen zijn weer alomtegenwoordig in de weekends en misschien zal je de regenwolken ietsje meer in het oog moeten houden. Maar sowieso blijft Bokrijk ook in het najaar een steengoed idee. Je moet ons niet op ons woord geloven: hieronder alvast enkele redenen.

Fietsen en Wandelen door het water

We vertellen waarschijnlijk niets nieuws dat Bokrijk in een prachtig natuurgebied ligt. Maar dat de activiteit 'fietsen door het water' uitgeroepen is geweest als één van de 100 meest innovatieve en spraakmakende bestemmingen op aarde toont aan dat niet alleen wij onder de indruk waren. Dus hop die fiets op en rijden maar!

iJMkgtQlmAhskJwEDXBQjRMuuhz9XZPjA97qh5l8.jpeg

Ateliers zowel voor kinderen als volwassenen

Zelf een portemonnee maken? Je eigen potten bakken? Totebags stempelen of vilten? Het is maar een greep uit het aanbod van de workshops die Bokrijk aanbiedt. Voor de kindervariant moet je niet reserveren en deze kan je gewoon tijdens je bezoek aan Bokrijk beleven (na aankoop van jetons). Voor de volwassen versie dien je je even in te schrijven via de website.

ribP0EvPs3humWs7pCuEDUO15l8Hp1B3pe3Q180R.jpeg

Zie acteurs en oude ambachten aan het werk

Ook tijdens het najaar zijn er acteurs die in de rol kruipen van ambachtslui of andere dorpsfiguren en tonen hoe er vroeger manden werden gevlochten, honing werd gemaakt of hoe het eraan toeging in een schooltje, de wasserij of hoe een snoepwinkeltje er vroeger uitzag.

SoxXHh1XA7nD5n6ZIWJIicrvQdYoiZSTsIDE2fli.jpeg

8D3IpspZCBSV5vIgjvxXxgv41x5eQPn6g5eoXhLv.jpeg

5sAXGIeNizjuARdGKydtWvcfqxhCOCDrIg4fWC6U.jpeg

Spelen in de speelschuur

Spelletjes van vroeger die bijna niemand meer kent? Dat is buiten Bokrijk gerekend. Zij zorgen met de hippe speelschuur dat je deze oude volksspelen zelf kan uittesten. Al blijven touwtjes springen en stelten lopen ook de dag van vandaag even populair als toen.

cYouldFbFbwca3RJJ67QX5Ad9yKpXPwTgXDXNqGq.jpeg

Maak een ritje met de huifkar

In Bokrijk kan je een behoorlijk afstandje wandelen. Laat  je je liever rijden? Op een half uurtje ontdek je het volledige park met paard en kar. Of je gebruikt het gewoon als een bus. Is nog slimmer :-)

DmgaTF9bZUnrLDVE3SL6dQ8s6BcQrrYiaHXMqAyZ.jpeg

Laat je fotograferen anno 1913

Je kan je in Bokrijk ook laat fotograferen zoals ze dat deden in 1913, bij de fotograaf. Compleet met de juiste kleren en accescoires. Heel heel leuk om zo een foto te laten maken. En je krijgt ook een afgedrukt exemplaar mee in sepia om de ervaring helemaal af te maken.

2tAnPRqdTcX9Ecew97UAvNeBMKmF0QLZTFTUDjGw.jpeg

Geniet van het lekkere Superette brood

Voor het allerlekkerste brood moet je bij de superette zijn. Een authentieke bakker met heerlijk zuurdesembrood waar je ook 's middags een belegde boterham kan bestellen om mee te nemen naar de picknick-weide. En ook de havermoutgebakjes zijn top top top!

wITL7xDNspDYF4yceoYTuJ9JD1hDzKeCxr5vuDkg.jpeg


Voor dit artikel werkte Maison Slash samen met Bokrijk. We publiceren hier enkel merken die bij ons/jullie passen, en waarin we zelf geloven. Je zal ons nooit horen zeggen dat iets gezond is als we daar niet zeker van zijn. Of dat iets plezant is, als dat niet zo is. We vertellen geen onzin. Beloofd. Hoe wij tegenover advertenties staat, lees je hier.