Brainstormen. Dat was de insteek van onze workation in Frankrijk een dikke week geleden. Team Maison Slash hokte samen in een geweldig huisje van Interhome aan de Atlantische kust en we lieten ons brein de vrije loop. Wat dat als resultaat gaf, merk je sowieso de volgende maanden. Maar belangrijker: brainstormen - hebben we ontdekt - doe je zo!

de autobrainstorm

Als je 900 kilometer te rijden hebt met 5 man (allez ok, vrouw) in één bakske, heeft een mens al eens tijd om wat ideeën te delen. Ben je het brainstormen beu? Pech voor jou, want weglopen is geen optie. Dat maakt de autobrainstorm één van de meer efficiëntere technieken.  Hoe verder je rijdt, hoe groter de waaier aan ideeën.

zl9gTgrBlO9Xh9cRtMGeXtzymt8f02DCoW7VcA0d.jpeg

hMlvKq1KQ0lkeOixVSYqJrjHbLARQtutRb2GX7OW.jpeg

De "ik sta recht"- brainstorm

Rechtstaan bevordert de activiteit en activeert de deelnemers. Een 'geactiveerd' brein kan al eens van pas komen bij graden hoger dan 25° op de thermometer. Hier 'staan' we dan, in de tuin van ons vakantiehuis. De meest geweldige ideeën te bedenken voor jou. 

A5nGExOvu4DCdJv9DcTFv2K6rpciapXtqxcEShA9.jpeg

CrL8qAUgQlYk2IEbBrzI4A6xolHOCQuKXkesxIxI.jpeg

De 'ik eet en drink eens goed'-brainstorm

Iedereen weet hoe onproductief een mens is met een lege maag. Doe van kokeneteke samen of maak het gemakkelijk: ga op restaurant. Dat een glaasje wijn bij tijd een creatieve motor kan zijn, is algemeen geweten. 

ZEESXcpUFRiBSPW4yPmVmLYEOFik94Z6aGbqyIn7.jpegCVQbt6gfTa6RlJwhaSjXIRGy1CtWK8oNHEuNe2xG.jpegvASpyQ2uFrpSzJZopqISMW6LEoC4cYKZ2WAySXtj.jpeg

De 'classic' brainstorm mét computer

Niemand heeft gezegd dat je altijd zwaar out of the box moet gaan. Zoals een simpele missionaris-stand met weinig moeite in bed ook al eens deugd kan doen, is rustig tokkelen op Google naar goeie ideetjes ook al eens goed genoeg. Een klassieker dus voor 'als het allemaal niet moet'. 

VSC9RxkfLGfgrpC7gCXOPt78o7ZRw65MsM6it0Hh.jpegQcf7soinH8JP2X9rjmRfx4R4EatY6wlvcIRo8wJY.jpeg

De 'voetjes in het water'-brainstorm

Ze zeggen al eens: 'frisse voeten geeft een fris hoofd". Enfin, dat zegt eigenlijk niemand, maar het had waarlijk gekund. Tenen in het koele water van de Atlantische Oceaan in september, ontdekten wij, geeft toch net dat extra punchke aan je idee. Alleen wat vervelender om notities te nemen. 

ee9WCmKpfJhb786HE6omx9R6bLlvdOpVA1Awn8HA.jpeg

De 'golden hour'-brainstorm

Veel meer dan regen, temperatuur of luchtvervuiling bepaalt de hoeveelheid zonlicht je mentale gezondheid. Laat die zon nu net iets zijn dat wij overvloedig hebben gekregen tijdens ons weekje Frankrijk. Het moment dat de zon op haar eigen elegante manier wegzakte in zee, kwamen de meest fantastische gesprekken (aka ideeën) naar de oppervlakte. Probeer het uit. 

3r0D8PT56grGNOPeCn7ugWw5iuqQXgF2iwKgpH80.jpegvDxFEgsrkrMrwQu411IIJFunH0bfEQznyucE0EFv.jpeg

cXmgw2GCbZzAAzAzX0lkjmX3kjoPSZqxeAKkJT0S.jpeg

Maison Slash logeerde dankzij Interhome in het prachtige Vaux-sur-mer. Er was met gemak plaats voor onze hele team om samen heerlijk te squatten. Het prachtige zeezicht was gratis inbegrepen. Ook zin gekregen om op verplaasting te brainstormen, al was het met partner en kind? Check hier het aanbod van Interhome

Hoe wij tegenover samenwerkingen staan, lees je hier