Het is nog altijd grote vakantie en dan blijft het soms een uitdaging om je kinderen te entertainen. Je kan het jezelf natuurlijk ook eens een dagje gemakkelijk maken en met heel je hebben en houden naar een supercoole speeltuin trekken waar ze minstens een paar uur zoet zijn. Misschien wil je zelf ook nog meespelen in één van deze speeltuinen? Een lijstje! 

1. Natuurspeeltuin Hobbeldonk

FFKuhD1Wq4XTCcNwsNKeExW2oRdaQL55pcjz5bvk.jpegOnze all time favourite speeltuin! Hier vind je geen voorgevormde houten speeltuigen maar wel zand, water, wilgenhutten en liggende boomstammen om heerlijk echt buiten te spelen. Deze speeltuin daagt echt uit om te ravotten en te bewegen. Weet je wat echt leuk is? Dat er ook water is. En zeg nu zelf...van moddertaartjes maken en heksensoep brouwen word je toch ook gelukkig? Allen daarheen!

2. SINT-PIETERSBURCHT

QUypKSZhGlSOveoxq9To5fUZWjUt4emoAMpxf7r1.jpegOoit al in een echt fort gespeeld? Deze burcht in Puurs is al 100 jaar oud en is een tijdje geleden omgetoverd tot speelparadijs voor kinderen die kinderen uitdagen om echt te spelen. En terwijl je kinderen zich uitleven in het huttendorp, de zandbak of de speeltuin, geniet jij van een drankje op het overdekte terras. Of je ontdekt de bloemenweide, de moerasvijver of de vleermuizenbunker. Oh ja, je kan hier ook verjaardagsfeestjes geven op aanvraag.

3.De kinderspelen van Pieter Bruegel DE OUDE

FdF0ZJrpxxualiGnYNfVnBh2KFcGUTi4XJR90Ev8.jpegEen mobiele speeltuin? Het bestaat, en wel in Peer! Je maakt samen een wandeling en ondertussen speel je spelletjes op het wereldberoemde schilderij 'De Kinderspelen van Pieter Bruegel de Oude' met leuke speeltuigen waar je kroost zich op uit kan leven.

Denk aan kegelspellen, klauterpartijen en bokspringen...wedden dat ze hier niet meer weg willen?

Tip: De Bruegelwandeling start aan de inkom van Erperheide en gaat onder andere via de Erperheidestraat, Elikommerdijk en Leysenhof.

4. SPEELBOS EVERZWIJNBAND

clobqt6aq3PWlxdN760ppEAYcHlPFtHMslfJSRlV.jpegMidden in het Meerdaelwoud in Heverlee beleven je kinderen een supertijd in een supercoole speeltuin met een reuzenmikado, puzzelbomen, klimpalen, een gigantische houten slang en nog veel meer. Durf jij op de griezelig hoge klimbrug? Of wat dacht je van een rondje kampen bouwen in de kruinen van de omgewaaide bomen van het Meerdaalwoud?

5. SPEELTUIN DOMEIN DRIE FONTEINENHaEzl8KVWsu8DGUq36TEwQQyBs3xPqd5BacUVVKS.png

Wat als je aan 65 kinderen vraagt wat ze precies verwachten van een coole speeltuin? Dan krijg je als resultaat de gloednieuwe speeltuin in Domein Drie Fonteinen in Vilvoorde met veel natuurgerelateerde speelelementen zoals een klimparcours tussen bomen,  een boom met schommels, hutjes en dergelijke. Natuurlijk zijn er ook nog enkele klassieke speeltoestellen zoals een hoge glijbaan, schommels in alle mogelijke vormen, een uitkijktoren én een kabelbaan. Ben je op zoek naar een avontuurlijke speeltuin? Dan ben je in Vilvoorde aan het juiste adres!

6. DE SPEELTUIN VAN BOKRIJK

IKOR8VtU9E2qY4NkijwzmhfDsmlnrIfGSJceHxQW.jpegMegaglijbanen, schommels, een dradencircus, mini-auto’s, minigolf en zelfs een volledig kleuterdorp! De openluchtspeeltuin in Bokrijk is niet alleen gigantisch groot, hij is ook echt super superleuk. Ontdek ook de gloednieuwe kabelbanen achteraan de speeltuin. Ook leuk! Voor andersvalide kinderen zijn er speciale speeltoestellen. En wat handig is, de speeltuin is volledig omheind, zo kan je in alle rust genieten terwijl je kinderen veilig spelen. De speeltuin is bovendien het hele jaar door gratis toegankelijk!