Niet iedereen houdt ervan om zijn tent op te slaan en ergens te gaan kamperen. Maaaaaaar als je eenmaal 
overtuigd bent, wil je echt niks anders meer. Je zet je tent neer en je hoeft je alleen maar bezig te houden met eten, verzorgen én je bent de hele
 dag buiten in de natuur. Heerlijk, toch? Maar waar zijn nu de allermooiste natuurcampings? (En dan bedoelen we niet diegene waar je in je nudie je badmintonpluimpje in de lucht moet houden!) Slashparent Lobke lokt jou graag uit je tent want ze is zelf fervente kampeerster. Speciaal voor jou verzamelde ze enkele verborgen dichtbij plekjes midden in de natuur.

1. Natuurkampeerterrein OttermeerhoevefwIAZC1jHrtFh97PG299uooTX127VpVJebKG5eWJ.jpeg

Deze camping ligt op een uurtje rijden naar Nederland en hoppa je waant jezelf in een heel ander land. Dit natuurkampeerterrein Ottermeerhoeve is een plek voor iedereen die vakantie wil vieren in verbinding met de natuur, zichzelf en elkaar. De sfeer is naar het schijnt heel persoonlijk, vriendelijk en veilig voor kinderen. Gasten kunnen genieten van het zwemmen en er is ook een zandstrand, ruime kampeerplaatsen en er zijn volop speelmogelijkheden voor kinderen. Het kampeerterrein is overzichtelijk, omringd door 11 hectare Ottermeerbos met 2 natuurvennen, weides met paarden en een groente-, bloemen- en kruidentuin. OMG, hier wil je gewoon eens naartoe!

2. Kamperen in het bos

FHIltCguGDY8zO6RYZcZAycTb6XqkxSktQyIXeCE.jpegZomaar je tentje opzetten in de natuur, dat zou geweldig zijn, maar spijtig genoeg mag dat niet! Sinds kort vind je bivakzones in de allermooiste Belgische natuurgebieden, die je te voet of met de fiets kunt bereiken. Ze zijn meestal voorzien van een waterpomp, een vuurkorf, en eventueel een composttoilet. De rest droom je er zelf bij. Dit maakt de natuurbeleving maximaal met een minimale ecologische voetafdruk. En volledig gratis. Let wel, je kan niet reserveren en er kunnen maar 3 tentjes staan. Dus het is een beetje op goed geluk. Wie met het gezin op avontuur in eigen land wil gaan, is in het Meerdaalwoud in Heverlee aan het juiste adres. Op wandelafstand van de bivakzone is onthaalzone de Speelberg met onder andere een barbecue en het fantastische speelbos Everzwijnbad. Op 2,5 km ligt het recreatiepark ‘Zoet Water’, een reeks vijvers met daarrond horecazaken en de Minnebron, een bron met gecontroleerd drinkwater. Echt een aanradertje als je het mij vraagt!

3. BackpackerskampkRQqMc5tsfSRlpiadZDDl73GbcqywqNTv8Yi1yOY.png

Wie op zoek is naar een pareltje is in het Backpackerskamp in Mouzaive aan het juiste adres! Deze natuurcamping langs de Semois heeft alles wat je nodig hebt om helemaal te onthaasten. Denk aan mooie katoenen tenten rond een vijver en vlak aan de Semois, een ingerichte outdoorkeuken, picknicktafels en een sfeervolle overdekte kampvuurruimte.  Een ideale setting om volop van het leven en de natuur te kunnen genieten. Bovendien kan je in de omgeving stevige wandeltochten maken, pittige mountainbikeroutes uittesten of een ontspannend kajaktochtje doen.

4. Ervaar de natuur in de Krekelwei

l4wGPVHrNsAKLpfV0L7qVc0BYx1CR7EPOjW3rdwB.jpeg

Genieten van de buitenlucht, slapen in een tent met alle comfort van thuis. Dat kan in de gezellig ingerichte tent op De Krekelwei. Geen gesleur met potten en pannen, lakens en matrassen en alleen maar bezig zijn met elkaar en de natuur. 's Morgens word je gewekt door de vogels en met wat geluk kan je een ree spotten vanuit je tent. 's Avonds dansen de vleermuizen boven je hoofd, kan je de uilen horen roepen en val je in slaap met het geluid van de tsjirpende krekels. Je kan heerlijk wandelen in de aanpalende bossen, een uitstap maken naar het majestueuze kasteel van Alden Biesen, het Nationaal Park Hoge Kempen of het landschapspark De Wijers met zijn 1001 vijvers. En euhm....als je dat wil, zorgen de eigenaars voor een biologisch ontbijt met fairtrade- en streekproducten. Hoe tof is dat?

5. Camping De RoosbBjUzneXyO2ngoXgj7W0EMROvlLwIdfw7RBd3zuh.jpeg

Nog zo'n verborgen pareltje waar je het liefst van al vandaag nog naartoe trekt! Deze camping ligt in een prachtig rivierduinlandschap aan de Overijsselse Vecht waar je in alle rust van  een kampeertripje kan genieten. En er is plaats....veel plaats, er is letterlijk en figuurlijk ruimte voor de natuur en ruimte voor elkaar. Als je deze foto ziet, dan wil je toch gewoon vertrekken?