Geen fijnere periode voor kinderen (en ja...geef maar toe, je vindt het zelf stiekem ook fijn) dan de tijd rond Sinterklaas. Heeeeeeerlijk nostalgisch worden we ervan! Natuurlijk zijn er dan ook allerlei leuke dingen te beleven van bezoekjes aan de
 Sint tot film-en circusvoorstellingen, wedden dat er ook 
iets tussenzit waar jij naartoe kan met je flinke kindjes? 

Sint in de Piste

BHwdIIKWS5HutY5cEv6WBQiZsQzWhIjD4u9clhIE.jpeg

Sint in de Piste 2019 brengt circusacts op wereldniveau: razende rolschaatsen, verbazingwekkende goocheltrucs, charmante honden, hartveroverende papegaaien, intelligente ezels, krachtige acrobaten en té gekke clowns. Beleef dit jaar de absolute verwondering van tegen hoge snelheid rondvliegende diabolo’s, uniek in Europa. En natuurlijk zijn ook Sinterklaas en zijn vele Zwarte Pieten present. Het Allerleukste Sinterklaasfeest in Vlaanderen beleef je in één van de grootste circustenten van Europa. Met prachtige kostuums, een sprookjesachtige belichting en een fantastisch groot orkest. Iets wat je flinke kindjes niet mogen missen!

GA NAAR DE Grote intrede van de Sint in Antwerpen

c3FIrjFJ4Dd6wC6B62CFezsolFcu7wl6oMG00Y1Y.jpeg

Toet toet! Op 16 november komen de echte Sinterklaas en zijn Pieten met de stoomboot uit Spanje aan in Antwerpen. Zet deze datum dus met stip in je agenda en rijd met je kroost naar 't stad om het allemaal live te beleven.

BEZOEK DE Spiekpietjes Expo in Oostende OF elders

VsiOJbV3cUyA3iDY9SmtY8PnNsT1eKkIkolXcbmj.png

De Spiekpietjes zijn kleine geheimzinnige Sinterklaashulpjes. Elk jaar, wanneer de blaadjes van de bomen dwarrelen, trekken ze de wereld rond. Ze verstoppen zich in huizen, appartementen en klasjes om kindjes in de gaten te houden. Zo komen ze te weten wie flink is of een beetje ondeugend. ‘s Nachts, wanneer iedereen slaapt, bellen ze naar de Sint om al deze informatie door te geven. Zo wordt in Spanje het Grote Rode Boek van de Sint elk jaar netjes aangevuld. Het concept van de Spiekpietjes sluit aan bij de vertrouwde Sinterklaastraditie en verklaart ook hoe de Sint aan zijn kennis komt.
Alle info over de expo vind je hier

KIJK SAMEN Naar dé Sinterklaasfilm van 't jaar

a82mTfUr9ohavUN62SuwWkGyIr5oTIy1lhPqXXGi.jpeg

De Sinterklaasfilm van 't jaar is ongetwijfeld 'Waar is het grote boek van Sinterklaas?' Guus Blik, de eigenaar van de grootste speelgoedfabriek van het land, vindt het belachelijk dat Sinterklaas speelgoed 'gratis weggeeft' aan de kinderen. Hij steelt het boek van Sinterklaas en hierdoor dreigt Sinterklaasavond in het water te vallen. Ten einde raad vraagt de Sint aan de Kerstman of hij zijn boek mag lenen, maar dan blijkt dat Guus ook op de Noordpool heeft toegeslagen! Lukt het Sinterklaas om samen met de Kerstman beide feestdagen te redden? Ga het met de ganse familie ontdekken in de cinema!

Bezoek het Huis van de Sint

tYNP0lOSb5ULFmNjtpReV4zDyFKM4dioAmuCDqb9.jpegWaar slaapt de Sint? Wanneer eet hij en wat lust hij graag? Neemt Sinterklaas een ligbad of een douche? Draagt hij een kamerjas? Waar oefenen de Zwarte Pieten voor de Grote Dag? Alle vragen krijgen een antwoord tijdens een uniek bezoek aan het magische Huis van de Sint. Wandel vrij rond in alle kamers van het statige huis in het hart van de stad. De Zwarte Pieten tonen je onder meer de ontvangstruimte, de slaapkamer, de badkamer en het toilet, de werkkamer, de hobbyruimte, een heus theater en de grote speelgoedzaal. Een aanrader van jewelste voor al wie nog in het geheim van de Goedheiligman gelooft!

Zie ginds komt de Stoomtrein!

3n09RfEROObloOmyjWecDU474diXDSFTQRTLshws.jpeg

Altijd al eens op de trein willen zitten met Sint en Piet? Dan is dit je kans! Zoals elk jaar komen Sinterklaas en Zwarte Piet op bezoek bij Stoomtrein Maldegem-Eeklo maar ook in Baasrode rijdt de Sint mee met de trein. Wil je graag meerijden? Vergeet je dan niet in te schrijven!

De grote Sinterklaasshow

QILvkg0atQdfVDcNNYsnJQvazdmvttSXFw7zo34C.jpeg

Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten zetten het Sportpaleis weer helemaal op stelten met de enige echte Grote Sinterklaasshow. Het belooft één groot feest te worden met al jouw Studio 100-vrienden: natuurlijk met Hanne, Klaasje en Marthe van K3 en Mega Mindy. Maar ook met Nachtwacht, Campus 12, Samson en Gert, Piet Piraat, Kabouter Plop & Baba Yega. Het wordt een onvergetelijk feest. 

Nog meer inspiratie voor de leukste periode van 't jaar? Check geregeld onze agenda-pagina met steeds de meest #parentfriendly uittips. Of schrijf je in op onze nieuwsbrief, dan valt er elke maand een extraatje in je digitale brievenbus met de allerleukste wat-te-doen-de-volgende-maand tips.