Niet neuten nu de dagen weer wat beginnen korten en de bladeren vallen. Want herfst is de allerleukste tijd voor een goei gezellige herfstwandeling met heel het gezin! Geen idee waar naartoe? Deze 4 wandelingen zijn haalbaar met kinderen en absoluut de moeite!

Allé hup, naar buiten met je kinderen. Want buiten zijn is goed voor lichaam en geest. Klinkt cliché, maar we komen echt wel te weinig buiten in vergelijking met vroeger. Wandelen zorgt voor de goeie gezondheid van je kinderen (en die van jou!). Hun immuunsysteem is nog in volle ontwikkeling en daarom is het goed om regelmatig in contact te komen met verschillende soorten bacteriën. Nee, niet alleen het speelgoed of de tablet van andere kinderen, maar ook struiken in het bos of stenen uit een riviertje. Allemaal aan het wandelen deze herfst, afgesproken?

Avontuur verzekerd tijdens de wandeling van Ninglinspo

FvKRrAtP0LMuGxzaqEctg8p4eIgxJ0mJ1FIP6I5f.jpeg
Het is een bijna onmogelijk woord om uit te spreken maar één van de avontuurlijkste wandelingen is ‘Le Promenade du Ninglinspo’ in Luik. Het is het enige bergriviertje in ons land waar kinderen kunnen genieten van plonzen in het water en zelfs dammen kunnen bouwen tijdens de wandeling. Ik raad je wel aan om de tocht met oudere kinderen vanaf 7 jaar te doen zodat ze iets zelfstandiger het traject kunnen afleggen. Maar genieten zullen ze!

Praktisch
Start: het dorpje Sedoz. Een kaartje kun je halen in de toeristische dienst van Aywaille (Place Joseph Thiry 9a)

Wandelen over het water in Het Vinne

i7jEATGJeOOxUQrAkhVqoF7iBrqtamCkf0NiO3os.pngHet allermooiste provinciedomein van ons land is Het Vinne in Zoutleeuw, hét groene visitekaartje van de provincie Vlaams-Brabant! In een laagte in het beekdal van de Kleine Gete blinkt het grootste natuurlijke meer van Vlaanderen en laat het nu zo fijn zijn om daar over slingerende knuppelpaden over te wandelen je daar over slingerende knuppelpaden. Onderweg kom je leuke vogelhutten, infoborden en uitkijkpunten tegen die je leuke wandeling aan elkaar rijgen. Toppertje van jewelste!

Praktisch
Hier vind je alles wat je nodig hebt om je wandeling om het Vinnemeer goed voor te bereiden.

Rangerwandeling in het enige Nationaal Park van ons land

3CCyqbLkQWdD0YNwZI2iazqq0bqrVVE28jmEQlUc.jpeg

Samen met een echte wilde Ranger kan je op een verrassende manier het Nationaal Park in de kempen ontdekken tijdens een rangerwandelingen. Maar je kan ook een Ranger te fiets of te paard boeken. Zo is er de Connecterra Special wandeling waarbij je terug naar de essentie van de natuur gaat. Vuur maken, een broodje bakken, wilde bessen plukken...onthaasting en gezelligheid staat centraal! Deze natuurwandeling is gegarandeerd een zalige ervaring.

Praktisch
Ofwel check je via de activiteitenkalender: elke 1e en 3e zondag van de maand staat een Ranger klaar aan één van de toegangspoorten. Reserveren is niet nodig (tenzij anders vermeld). Je betaalt enkel een kleine deelnameprijs. Klik hier voor de kalender. Ofwel boek je je eigen Ranger waarbij je een activiteit uit het aanbod reserveert zoals Connecterra Special en zelf het tijdstip en de locatie bepaalt. Keitof!

Muziekbosroute in wandelwalhalla @ Vlaamse Ardennen

gx185hANYGHb1nHquFiMvFm4Qr7unDP2FBCt2rhe.png

Een grote favoriet van ons is de Muziekbosroute, eentje waarbij je zeker niet teleurgesteld zal zijn. Dit bos op een glooiende heuvel is een echte aanrader. Onderweg naar de top passeer je een supermegacool speelbos en de sprookjesachtige Geuzentoren, die wel een overblijfsel uit de middeleeuwen lijkt. Plan al maar een weekendje Vlaamse Ardennen in dit seizoen!

Praktisch
Deze wandeling van zo'n 8km start aan de Parochiekerk Louise-Marie in Ronse. Alle praktische info die je moet weten om deze wandeling voor te bereiden vind je hier.


TIP!! Nog meer inspiratie nodig om te wandelen? Dan hebben we nog een megatip voor jou! Dankzij de app Wikiloc kan je overal in ons land (en zelfs overal ter wereld!) zelf wandelroutes uitstippelen. Superhandig!