Er was eens een park. Een geheimzinnig park. Een park dat eenmaal per jaar - en dit gedurende enkele dagen - de ogen opent, waarop het hele park wordt omgetoverd tot een eigenzinnige wereld waar licht een eigen leven krijgt. Er wordt gezegd dat het park dit doet om, net voor het in winterslaap gaat, zelf nog even de donker wordende dagen op te lichten. Dit is De Grote Schijn in Deurne. En het schijnt de moeite te zijn. Dat vertelt slashparent Vanessa ons toch.

VANESSA

En zo wordt het Provinciaal Groendomein Rivierenhof te Deurne in de herfst een mysterieus en ietwat verborgen plekje waar toeschouwers worden uitgenodigd mee onderdeel te worden van een lumineus en woordeloos verhaal. Een audiovisueel totaalspektakel, ondersteund door allerlei geursensaties - volgens zoonlief vergelijkbaar met de geurpagina's van de Geronimo Stilton Fantasiaboeken - waar je van de ene verwondering in de andere valt.

Wat je ziet, hangt af van je eigen inspiratie, achtergrond of verbeelding. Alles is immers suggestief. Waar de ene een lavastroom ziet, herkent de andere een scène uit een boek van HP Lovecraft.

Onze eigen interpretatie was het terechtkomen in een vreemde en raadselachtige sprookjeswereld, zwevend tussen Stranger Things en Aliens. Adembenemend.

Ik wilde altijd al eens het noorderlicht zien. Maar vanavond ben ik even voldaan.

NEED TO KNOW

  1. Deze feeërieke herfstavondwandeling is ongeveer 2 km lang - dus ook goed te doen met mini-mensjes -, start naast het Openluchttheater (zie pijlen in het park) en is geschikt voor rolstoelgebruikers.
  2. Je kan De Grote Schijn bij valavond gaan bezoeken van 25 oktober tot en met 11 november. Omdat er wordt gewerkt met tijdssloten boek je tickets best online. Wees er wel snel bij, want vorig jaar waren de tickets in een mum van tijd uitverkocht.
  3. Op het einde van de tocht kan je de knorrende magen voeden en de dorstige levers lessen in de gezellige horeca-village.
  4. Op zoek naar een uitstap tijdens de herfstvakantie waar je kroost übergelukkig en rustig van wordt? Hijs je telgen dan in hun rubberen laarzen, trek een vosjesmuts over hun oren en off to Deurne.

MEER INFO

Tickets boeken of meer info vinden over het evenement kan hier:

De Grote Schijn

Dq9EiP1PKRfsOmHr28hsYnZ3nYXtxzq1xjPdK5V1.jpeg

3z0P6mRKpVTnATiKofsTveuNNuCBNumSDWuKMf6g.jpeg

Tsbj80Qnj5OF4mXXJRfvYfLYBD1hpndxIqi01Jbq.jpeg

hPlAMGQjOx4DeOlmHNrGpZUKzqkhmgmOm7uLrTKR.jpeg

dICBtBSTKxL3qEJ6CyNzwDuGor4XPtC4HlhnIZ5N.jpeg

TT9whPstZ9jhOyXRIF7tC4M3LQ5k6qQFIwRdVrHb.jpeg

oY9j00vDEGPZbngwYO5cUFQvo3Hl2FavThtkOqaO.jpeg

VD7DYC1sTsDJUR9b2EKDaL6k7kUHj5ooUcY0tAVo.jpeg

mdpL7F49gj2l952ZPnIEWmFExqZj3Fez0oB2aRQV.jpeg

IUeHqnj0GFTPzHRUoBjCeVSVn3RHIWjWLupyftYg.jpegwf0Lh1ZN7xMTtjNZ1ldWbRZXyN6diOA4txPeYQ2V.jpeg