Ver weg van huis, de zon op je snoet en genieten met de familie. We missen het om zonder zorgen te kunnen reizen. Jij ook? Het komt sowieso terug. Daar zijn we zeker van! Het gemis is ook groot voor het gezin van Sharon, want zij zijn gewend om quasi het hele jaar door de wereld rond te vliegen of te varen. Jawadde, dat moet nogal een duit kosten zeker? Samen met de banking app Cake mogen we al enkele weken keuteren in het budget van enkele gezinnen. Waar geven ze hun geld aan uit? Waar besparen ze op? In het geval van Sharon vragen we ons bijvoorbeeld af hoe ze al dat reizen bekostigen? Plus, hoe organiseren ze dat praktisch? Immers, zo ver reizen met je kinders is dat niet kei vermoeiend? 


By the way: Cake wat is dat nu weer? Wel, Cake is een revolutionaire Belgische banking app die je toont waar je geld écht naartoe vloeit. Plus je verdient er als gezin ook nog wat flappen mee. No way. Echt waar jong! Hier lees je er alles over!

Gran Toerismo

Het gezin van Sharon bestaat verder nog uit een echtgenoot en twee kindjes van 4 en 8 jaar. Ze wonen in Hengelo in Nederland, maar die plek zien ze eerder als een uitvalsbasis om de rest van de wereld te verkennen. Sharon: ”De liefde voor het reizen heeft er bij mijn man en ik altijd ingezeten. Ik werk zelf ook als reisagente. Voor de kinderen kwamen, hebben we ook een tijdje op Gran Canaria gewoond. Toen gingen we nog veel meer op reis, maar samen met de kinderen hebben we ook al enorm veel landen bezocht. Elke schoolvakantie zijn we weg! Met ons gezin gingen we al naar Panama, Costa Rica, Mexico, Colombia, Indonesië, Brazilië, Jamaica, Cuba, Aruba, de Verenigde Staten en naar nog veel meer andere plaatsen. “


Hoe reizen spijzen?

Wow, dat is ronduit indrukwekkend! Dat moet toch fortuinen kosten? Niet? Sharon: “Reizen is inderdaad niet goedkoop. We zijn altijd aan het sparen, want als je alles optelt, kosten onze reizen duizenden euro’s per jaar. Soms wel meer dan 10 000 euro per jaar. Daarom heb ik een strikt budget voor wat we in Nederland uitgeven aan boodschappen, kledij, vervoersonkosten en dergelijke. Thuis gaan we nooit uit eten, we doen geen festivals of maken geen uitstapjes. Op die manier kan ik elke maand redelijk wat geld opzij zetten. Als we op reis gaan, proberen we luxe en back to basics te combineren. Logeren en voeding is gelukkig ook niet in alle landen even duur. De duurste reis die we hebben gemaakt waren de Disney Cruises. Die zijn echt ge-wel-dig! Ook onze rondreis in West-Amerika was prijzig. De mooiste trip met de kinderen was onze reis naar Costa Rica. Je hebt daar prachtige natuur en zo veel dieren. Ook ons bezoek aan Ambon in Indonesië was memorabel. Mijn man heeft immers familie wonen op de Molukken. Mijn oudste zoon praat nog steeds over die reis. De mensen wonen daar zo ontzettend eenvoudig in hutjes en wassen zich in de rivier. De kinderen ginds hebben alleen zelfgemaakt speelgoed. Mijn zoontje liet toen al zijn speelgoedautootjes daar achter.”


Altijd mét de kinderen? Jeej of neej?

Dat klinkt in elk geval alsof jullie al ongelooflijke ervaringen hebben beleefd samen. Hebben jullie nooit zin om alleen met jullie tweetjes erop uit te trekken? Immers: verre reizen met de kinderen is dat niet ontzettend vermoeiend? Sharon: “Ik zou echt nooit zonder de kinderen op reis willen. We nemen ze al mee van toen ze maar drie maanden oud waren. Ze gedragen zich trouwens voorbeeldig op het vliegtuig. Ze hebben het nooit anders gekend. Ik vind het geweldig om hen te zien genieten. Het is ook niet alsof wij enkel maar aan het zwembad hangen op vakantie. Wij laten de kinderen de lokale cultuur opsnuiven. Het is wel zo dat we meer tijd moeten uittrekken voor onze uitstapjes. De kinderen willen ook gewoon eens rustig op een speeltuintje spelen. Zij bepalen het tempo. Tijdens corona blijven we zo veel mogelijk reizen. Al kunnen we nu niet ver weg. Tijdens de herfstvakantie gingen we naar Gran Canaria. Wat we in de kerstvakantie gaan aanvangen, is nog onzeker. Volgend jaar zouden we normaal gezien naar Hawaï reizen. Ik hoop vurig dat het kan doorgaan. Het is me elke cent waard.”


Ieder zijn Cake!

Het is duidelijk: Het gezin van Sharon spendeert haar centjes graag aan buitengewone reiservaringen. Maar hoe zit dat bij jou? Heb je een idee waar jullie budget vooral naartoe gaat? Aan reizen of lekker uit eten, zoals het gezin van Nicky? Of leven jullie eerder spaarzaam op gebied van kledij, zoals Caroline of eten jullie vooral uit eigen tuin zoals Cilia? In elk geval, met de handige banking app Cake kan je het ontdekken met enkele muisklikken. Deze app geeft je elke maand een slim overzichtje van al de spending habits van jouw gezin. Je hoeft ook niet van bank te veranderen om deze app te installeren. Je koppelt gewoon je bestaande bankrekening(en) aan de app. Plus, je kan er ook nog wat centjes meer verdienen. Ontdek hier nog 10 redenen om deze straffe app te installeren! Zin om Cake direct te proberen? Je kan deze gratis downloaden in de app-store van Apple of bij Google Play


Voor dit artikel werkte Maison Slash samen met Cake. We publiceren hier enkel merken die bij ons/jullie passen, en waarin we zelf geloven. Je zal ons nooit horen zeggen dat iets gezond is als we daar niet zeker van zijn. Of dat iets plezant is, als dat niet zo is. We vertellen geen onzin. Beloofd. Hoe wij tegenover advertenties staat, lees je hier.