Elke maand gaat Leen uit ons eigenste Maison Slash vijvertje op zoek naar gemakkelijke en haalbare manieren om een groener leven te leiden met kinderen. En omdat iedereen momenteel druk bezig is met het dromen en plannen van de zomervakantie, zocht ze enkele #parentfriendly én ecologische campings. Bon voyage, les slashparents! Maar niet te ver, want dat scheelt weer wat voor die voetafdruk.

Ecologische campings proberen, zoals hun naam het al doet vermoeden, zo respectvol mogelijk om te gaan met de natuur. Er zijn officiële labels (zoals Clef Verte, Europees Ecolabel of Ecocamping) en die krijg je als camping niet door gewoon je afval te sorteren. De campings moeten voldoen aan bepaalde criteria op het gebied van afval-en waterbeheer, energieverbruik, verantwoorde inkoop en sensibilisatie van hun gasten.

Maar hebben jullie ooit al eens een Googletocht ondernomen op zoek naar mooie, #parentfriendly én ecologische campings? Dan weten jullie dat dat zoeken is naar een speld in een organische hooiberg. Maar wij zochten en vonden! Hier een lijstje van campings die niet te ver liggen (hey, ecologische voetafdruk!) en waar wij echt en oprecht ook zelf naartoe zouden trekken. 

Frankrijk

Camping junora in de limousin

Gelegen in het Parc Naturel de Millevaches is Junora dé plek om tot rust te komen. Maar geen paniek: genoeg ravotmogelijkheden voor de kinderen! Er is een blotevoetenpad, klimtoestellen, schommels, ze kunnen hutten bouwen, verse kruiden plukken en zwemmen in het verwarmde zwembad. Zoveel te doen dat ze zullen vergeten zagen over het feit dat er geen wifi is. Of dat hoop je dan toch. Er is wel bereik om te bellen en WhatsApp'kes te sturen met foto's die je vrienden serieus wat FOMO zullen geven.

Er is een smoothie- en notenbar en als je dat wil, kan je er genieten van heerlijke vegetarische en 100% plantaardige maaltijden. De sanitaire ruimtes zijn voorzien van ecologisch afbreekbare zepen, de standplaatsen zijn zeer ruim en voor de luxekampeerders: er zijn ook luxe eco lodges die je kan huren! 

Check hier hun website. 

JquCzHVXAtacemKkK4WR7Og1sbdih2knbwRnXcZ9.png

CAMPING LA TIÈRE IN DE regio languedoc-roussillon

Extra ecologisch doen? Reis gerust met het openbaar vervoer tot op je bestemming want de eigenaars van Camping La Tière komen jou, je gevolg en valiezen graag oppikken aan het busstation! Jamaar, en mijn tent dan? Die hoef je niet persé mee te sleuren, er staan idyllische caravans en innuït tenten op het terrein. Die tenten kan je ook huren met een soort bed & breakfast formule waar je ontbijt krijgt én het gebruik van enkele fietsen.

Als je voor de pure relax wil gaan, kan je je ook laten masseren, er wordt yoga gedaan aan de rand van het water, er is een winkeltje met biologische en lokale producten én een cafétje. En om te scoren bij je kinderen: JAHA, er is wifi.

Een deel van hun jaarlijkse opbrengsten, wordt steeds aan een goed doel geschonken. Dus je gaat op vakantie én steunt een betere wereld. Hoe goed ben jij bezig, zeg!

Check hier hun website. 

QWdqT1j1726n2QUVFb5XDu2QpjsG3ZerVtYCfhdp.jpeg

Nederland

Landgoed ottermeer

Overnacht in een van de drie loften aan het water, installeer je in een houten woonwagen of breng je eigen tent of caravan mee. Volg een cursus wildplukken, doe yoga of leer meer over permacultuur terwijl je kinders de wateren onveilig maken in hun kano. En er zijn paarden waarvoor gezorgd kan worden! Je kan er instrumenten bouwen! Verschillende sporten beoefenen! Voor elk wat wils dus en dat in het oh zo dichtbije Nederland. Ah ja, want hoe minder ver je reist, hoe groener jouw vakantie! En oké, een foto zegt niet alles, maar het eten ziet er OVERHEERLIJK uit.

Check hier hun website. 

9WtVMa5MBCqtwH6M4u234Q6G631IIWaYv9XMuFem.png

Luxemburg

Een camping in de volle natuur in het hartje van het Luxemburgse Klein Zwitserland. Ha, je moet niet eens tot het echte Zwitserland rijden, hoe handig is dat? Perfect voor wandelaars ook, want vanuit Mullerthal vertrekken de mooiste wandelwegen door velden en bossen, langs rotsen, grotten en spelonken. Zijn je kinders nog te klein om op avontuur te gaan of is wandelen echt NIKS voor jou? Geen paniek! De camping heeft een grote avonturenspeeltuin waar kinderen kunnen los gehen (oefen je Duits al wat, hè) met water en zand. En tijdens de zomermaanden is er overdag sowieso ook animatie voorzien voor de kinderen. Hallo, rustig een boekske lezen in het gras, slashparents! 

Check hier hun website. 

3XRxutTEBg3necXvxMRRWEkEDEXGXEPd3hkBm5jp.png