Heb je er al ooit eens over nagedacht om met je kinders in de zomer een paar dagen van hut naar hut te trekken in de bergen,… Nee, no way? Waarschijnlijk omdat het op het eerste zicht klinkt als een soort Kamp Waes voor ouders en kinders. Mentaal sleur je waarschijnlijk de kinderen als gevreesde “poids morals” mee op je rug om uiteindelijk volledig verloren te lopen omdat je geen topografische kaart kan lezen. “Had ge u maar beter voorbereid”, zou Fly zeggen. 

Wat als we nu zeiden dat zo’n berghuttentocht met kinderen wél volledig binnen handbereik ligt, en dat dankzij de gezinshuttentochten van Intersoc?  Met behapbare en avontuurlijke wandelingen in de Zwitserse Alpen én helemaal gegidst (smijt stafkaart in vuilbak).  Je slaapt in een comfortabel hotel en in prima berghutten, jij en de kinderen hebben een leuke tijd, én er is ook nog mogelijkheid tot wat me-time? Getriggerd? Je wandelbottinnen al aan het opblinken? Lees dan zeker verder!


Effe praktisch

Een aantal dingen die je zeker moet en wilt weten over dit vakantieconcept van Intersoc. De berghuttentochten zijn bedoeld voor gezinnen met kinderen van 7 tot 14 jaar. Je offspring moet dus al een beetje zelfstandig kunnen wandelen.

Je uitvalsbasis voor deze reis van tien dagen is één van de super uitgeruste all-in hotels van Intersoc. Dat wilt zeggen, no cooking. Dat schrikbeeld van ravioli uit blik opwarmen op een gasvuurtje tegen de bergwand kan je dus opbergen. Zowel in het hotel als in de berghut staat jullie eten klaar. All-in for the win!

De kamers in het hotel blijven ook de volle tien dagen beschikbaar. Enerzijds voor een ontspannende rustdag, maar ook voor het geval dat het weer tegenzit, of gewoon als jij/je kinderen/je partner het nodig hebben. En geef toe, lekker chillen in de wellness (me-time!) van het hotel (in St. Moritz en Zinal) is een prima afwisseling. 

Tijdens die tien dagen ga je tweemaal drie dagen met je gezin in een groep van maximum 16 mensen, en twee gidsen, op berghuttentocht. Je slaapt dus als een echte Heidi of Peter in de bergen voor totaal vier nachtjes in een alpenhut. Intersoc biedt dit zalige concept aan op vier verschillende locaties in Zwitserland: in Wengen, Leysin, St. Moritz en Zinal. 

Tf5AmnDsF2TAUnxJmAW1OxPTPhxpRl64pejEf98A.png

Gaan de kinderen zagen?

Misschien op voorhand. Een beetje. Zoals gewoonlijk, weet ge wel? Maar eenmaal vertrokken, zal je zien dat die zich zo hard uitleven. De wandelingen zijn dan ook op kindermaat. De gidsen zorgen immers voor een tempo op niveau van de kortere benen. Je wandelt maar maximum vier uur per dag én er wordt dagelijks niet meer dan gemiddeld 600 meter geklommen. Er zijn ook mogelijkheden om te zwemmen in bergmeertjes, je stapt eens over een gletsjer, of jullie worden met een katrol over een rivier getrokken. Een echt avontuur dus!

Aangezien je samen met één of twee andere gezinnen op pad bent, zullen je kinderen ook snel vriendjes maken. Veel kans dat je ze al gauw niet meer zal zien of horen. In de namiddag kunnen de kinderen spelen rond de berghut onder toezicht van één van de begeleiders. Ouders of grootouders die nog puf hebben, kunnen op sommige plaatsen met een gids nog naar een hogere top klimmen. Aha, nog me-time!

5c9CFfAWHKmMAE2rqbQkBt2Qy7tSonupwxjCYn5o.png

Is er wifi in de bergen?

Een belangrijke vraag, toch? Het antwoord is: ja en nee. In het hotel kunnen jij en je kinderen helemaal losgehen op de wifi. Maar zo’n berghuttentocht kan je zien als een gezamenlijke digitale detox. Je wist het waarschijnlijk al, maar in de bergen is er vaak geen ontvangst en Zwitserland heeft hoge roamingkosten. Maar laat ons eerlijk zijn: op zo’n berghuttentocht vind je dubbel zo hard die innerlijke zen als je gewoon offline gaat. Je vertelt dat klein detail over de wifi pas op het allerlaatste moment aan je pré-pubers. Ok?

Boeken die handel!

Awel, zien jullie het ook helemaal zitten, dit vakantieconcept van Intersoc? Via deze link kan je alles lezen over de bestemmingen en de prijzen. Ah en hier se, nog een toffe getuigenis van een gezin dat jullie voorging. Voor je het weet, zitten jij en je kleine mannen letterlijk en figuurlijk met het hoofd in de wolken, én hebben jullie herinneringen gemaakt voor het leven. Zing nu uit volle borst: climb every mountaiiiin!


Voor dit artikel werkte Maison Slash samen met Intersoc. We publiceren hier enkel merken die bij ons/jullie passen, en waarin we zelf geloven. Je zal ons nooit horen zeggen dat iets gezond is als we daar niet zeker van zijn. Of dat iets plezant is, als dat niet zo is. We vertellen geen onzin. Beloofd. Hoe wij tegenover advertenties staat, lees je hier.