Als alle Chinezen naar onze contreien komen om in een kleine week én Brugge, Amsterdam, Parijs, Rome, Barcelona en ook nog Stockholm en Kopenhagen van hun bucketlist af te stippen, dan kunnen wij dat ook! Wij deden het zelfs op drie dagen, in Europa-Park, dat is hét pretpark met meer dan 100 attracties dat jij zeker en vast op je eigen bucketlist en die van je kinderen wilt zetten en ook afstippen. 

ERIKA

Een stelletje pubers krijg je niet meer zo snel (als in 'not') enthousiast voor gezinsuitstapjes bestaande uit wat peddelen op een meer van één of ander provinciaal domein. Een aanbod voor een persreisje naar Europa-Park daarentegen? Er was in de verste verte geen geknor en gemor te bespeuren. Ook al hebben we bijna het hele verblijf samen met heel wat regen gespendeerd.


MACK MAAKT ZIJN EIGEN ACHTBANEN OFWA?

Europa-Park ligt in Duitsland, vlakbij Straatsburg, daar waar de meer serieuze Europa dingetjes worden behandeld. In Europa-Park niks van dat alles, alleen maar 'viel spass' daar. Als ik je vertel dat er zowaar 8300m aan rails over 15 achtbanen zijn dan kan je dat maar beter geloven, want het is ook zo.  

De familie Mack begon in 1780 (!) met het maken van rijkoetsen, ze schoven door naar kermiswagens, carrousels om uiteindelijk bij de achtbanen te komen. 


Ondertussen zijn we al aan de 8ste generatie 'Mack'ers' die zich bezig houdt met het in elkaar knutselen van de meest spectaculaire rides en slides. En die dingen maken ze ook voor andere pretparken. Europa-Park is dus naast een attractiepark ook een échte showroom waar de laatste nieuwe attracties worden gelanceerd, dus er valt altijd wel een primeur te beleven, dit jaar is dat bijvoorbeeld de 'Ottifanten' VR Ride op de Alpenexpress Costiality. Een dizzy ritje die mijn hele gevolg hilarisch vond, ikzelf lag voor de rest van de dag in de knoop met mijn evenwichtsorgaan. 


Voor kleintjes en grootjes

En ook voor durvers en schijters. Er is echt voor elk wat wils. Het park is zo perfect opgebouwd dat het al een attractie op zich is om er door te wandelen. De naam verklapt uiteraard het thema en dat hebben ze tot in de details uitgewerkt. Tot in de toiletten en aan de eetstandjes toe, geen vuile hamburgers in Scandinavië, wel vers gerookte zalm. Tapas in Spanje en poffertjes in Nederland. Ze weten daar wel heel goed hoe ze het moeten kaderen en dat maakt het park nog aantrekkelijker. 


Ik neem al graag eens de trein in een pretpark om de hele boel te kunnen overschouwen. Daar waren we de kinderen dan ook meteen kwijt en hebben we ze een namiddag losgelaten zodat ik op mijn gemak op prospectie kon in de minder interessante 'landen' voor dat puberaal geweld. 

Er zijn hele landen (waaronder Ierland) ideaal voor de allerkleinsten met attracties als de 'Sheep Rock' en de 'Dancing Dingie'. Attracties waar ik me zonder verpinken aan waag. In tegenstelling tot tal van andere echt wel hallucinante attracties waar ik me onder lichte druk toch toe laten verleiden heb. Gevolg: ikzelf bleef achter zonder stem, mijn kinderen en man zonder gehoor! 


Leuk weetje: heb je nog kleine kinderen mee, maar ben je zelf helemaal zot van de allerstrafste achtbanen? Dan neem je je baby gewoon mee! Haha, neenee, maar er bestaat wel zoiets als de babyswitch, jullie kunnen dan elk om beurt een attractie doen, zonder dat je telkens lang moet aanschuiven. Hoe #parentfriendly is dat?! Dat aanschuiven valt trouwens heel goed mee. Wij waren er op een dag dat het heel erg druk was en het langste dat we moesten wachten was 40 minuten. Daarnaast blijft het park ook langer open op dagen dat het heel erg druk is. Het park sluit op zondag om 18u, maar omdat het die dag zo druk was, zijn ze open gebleven tot 19u30. Hoe #flexibel is dat?

Jodelaa tipi! 


Een dagje op en neer naar Europa-park lijkt met net iets te krap om gedaan te krijgen en er ten volle van te kunnen genieten. Dus we raden je dan ook aan om er zeker één overnachting aan te koppelen. 

Wij overnachtten in het Camp Resort. Daar kan je kiezen om te slapen in een tipitent, huifkar of blokhut, mét zicht op het park. Wat bij een nachtelijk toiletbezoek toch wel een speciale sfeer geeft. Echt heel lekker eten doe je hier in de Silver Lake Saloon, met wat fun entertainment als side dish.


Heb je toch liever wat meer luxe en een badkamer die je niet hoeft te delen, dan kan je altijd kiezen voor één van de 5 hotels rondom het park, ook volledig in thema (uiteraard) en met zwembad. 

Mag het nog wat meer zijn, dan is er hun allernieuwste hotel, Kronasar. Het hotel is nu al open, maar wil je hier echt het summum beleven dan wacht je nog maar beter tot het najaar, want dan gaat Rulantica open. Rulantica wordt een waterpark resort met 17 glijbanen, 25 waterattracties en 10 zwembaden. Wij zagen, in het voorbij rijden, dit stukje Europa-Park in volle opbouw en amaaaaai, ik ging er zelfs van in extase, laat staan de passagiers op de achterbank!