Ken jij Europa-Park in Duitsland? Awel, wij tot twee weken geleden ook niet. Nochthans is het na Disneyland Parijs het meest bezochte park van Europa. Tijdens de paasvakantie mocht slashparent Ingrid en gezin mee op persreis om het pretpark vlakbij het Zwarte Woud te ontdekken. En wowkes!

INGRID
Korte kadering: mijn zonen zijn belachelijk zot van pretparken. Dat betekent niet dat we trimestrieel een bezoekje brengen aan een attractiepark. Eén keer per jaar is zowat een goed gemiddelde. Groot feest dus thuis toen we bij Maison Slash de uitnodiging kregen om mee op persreis te gaan naar Europa-Park. Drie dagen en twee nachten in een pretpark met méér dan 100 attracties!

Europa-Park heeft als thema... ja, Europa. Duh. 

Europa-Park ligt vlakbij Straatsburg en het Zwarte Woud. Geweldig op de weg dus voor Belgen die op vakantie vertrekken richting... veel. Zoals dat meestal gaat bij pretparken bestaat ook Europa-Park uit verschillende paviljoenen. 15 Europese landen dienen als inspiratie voor de aankleding, architectuur, aangepaste vegetatie, muziek, bijhorende horeca...De ontwerpers gaan hier kei-ver in, en dat maakt allemaal helemaal geweldig! 

Echt, in Zwitserland eet je raclette, en in Spanje tapas. Zot hoe alles klopt! Wij lunchten bijvoorbeeld in Griekenland met een heerlijk gyros-broodje. Geef toe, we zitten precies écht in Griekenland!

Wi0cqFtpgQqif74offMj9DPaVFsZhit7I5y9Aur9.jpeg

Een pretpark als showroom

Je voelt dat dit park met hart en ziel wordt gerund. Niet moeilijk, aangezien Europa-Park nog steeds in de handen is van dezelfde familie als 40 jaar geleden. Uhu, de mensen achter dit park zijn 1 van de 5 grootste attractiebouwers in de wereld! Al sinds 1920 knutselt deze familie achtbanen in elkaar. Heel Europa-Park is dus ook een showroom voor aankopers uit de hele wereld.

EOyYfwN5FNkOBI7V9Gm17sgHEgRDDBNlsPL4Ezng.jpeg

En daar doe je als bezoeker natuurlijk keihard je voordeel mee. Je kan er de geweldigste innovaties en de zotste achtbanen uittesten. Er zijn 13 - ik herhaal -13 rollercoasters in dit park te vinden. En meer dan 100 attracties. Stuk voor stuk de max! 

Ok, grenzen worden verlegd, zoals hier bij mijn zoon die even heel erg moest bekomen van de 'Silver Star'. 

KjdWz96mmm61l77ueaXejPyh7usLoofLjqNbJv4Z.jpeg

6CbuATbHZPO137gWbt1H0x91VxMNvuMLms0PpOor.jpeg

Oh ja, #parentfriendly ook!

#Parentfriendly zijn ze in Europa-Park ook. Je vindt er paviljoenen aangepast aan verschillende leeftijden. Aanbod voor baby's tot pubers, tot parents who never will grow up. Ik zweer het je, in dit park van 95ha verveelt niemand zich. Want naast de belachelijk veel attracties, zijn er ook geweldig veel shows te bewonderen. 

En zie mij hier eens #parentfriendly wachten op mijn kinderen die losgaan op de speeltuin? 

LmZKbRS8XgXXO9eLyMIRqhv4oLkxN8AnjB06fDqK.jpeg

Dit familiepark uitgebaat door een familie is écht wel op maat van families. Snap je? In Europa-Park vind je bijvoorbeeld een restaurant exclusief voor baby's met allerlei papjes en melk. Kid you not. Of een tuttenboom waar ze hun speen forever kunnen achterlaten zonder drama. En ooooveral verspreid kinderwagen-parkings.

2qxtHf2E2e1FD52PTzuHS6YFaBCFWO9Bo5S1bFIh.jpeg

En oh jo.... de babyswitch. Zelf hebben we dat niet meer nodig. Maar ken je dat systeem? Bij attracties die niet toegankelijk zijn voor jouw kinderen kan je als ouder wachten, riden, kind overnemen van de andere kindbegeleider of ouder - die meteen zonder wachten òòk de attractie kan beleven. Smart!

Deutsche gründlichkeit

Wie naar Duitsland gaat, verwacht natuurlijk ook iets van de typische gründlichkeit. Ook geen teleurstellingen hier. Want heel het park is kraaknet. Vuilbakken overal, smetloze toiletten (mét extra lavabo's en toiletjes op maat van kinderen), en nergens een verloren rugzak op de grond. Want.. de Duitsers zouden de Duitsers niet zijn als ze daar geen geweldig systeem voor zouden hebben gevonden. Bij elke attractie staan kasten die netjes open en dicht gaan wanneer je treintje is aangekomen. Dus geen angst om je spullen achter te laten! Mind peace dankjewel. 

HoNqZ1PmN88AaUYrBaWamUKb0Kswl3UR0MNIntHg.jpeg

Oprecht zot enthousiast

Na dit lezen, heb jij misschien nu zoiets van, "ja Ingrid, je bent nu gewoon kei-enthousiast omdat je uitgenodigd was." Awel nee, dit Europa-Park was een oprecht geweldige ontdekking. Vraag maar al mijn vrienden die ik intussen heb warm gemaakt voor een bezoek!
Alle info vind je hier: www.europapark.de