Zondag Josdag? Neenee, zondag bosdag! Elke klas trekt er dezer dagen op uit naar den bos. Maar ook als gezin is het een geweldig idee om af en toe een stevige boswandeling te maken. Slashparent Sarah van Zondag Bosdag maakte deze prachtige boszoektochten voor herfstwandelingen met een doel. (Maar echt, wauw!)

‘Is het nog vèèèr?’, ‘Zijn we er al?’ en ‘Iiiikk wiiiiil nieeeeet wandeleeuh!’ Oh ja. Been there, done that, bought the t-shirt. Kinderen (en sommige grote mensen) hebben al eens een duwtje in de rug nodig om het bos in te geraken. Een doel, quoi.  Daarom, gratis en voor niks, hier de 6x meest prachtige boszoektochten ever.

Op avontuur met prachtige boszoektochten 

Het probleem met de herfst is soms… de herfst zelf.  Het kan wel eens regenen, miezeren, druppelen en druilen in de mooiste maanden van het jaar. Toch is het bos net heel bijzonder na een regenbui. En, zoals ze in de scandinavische landen zeggen: ‘Slecht weer bestaat niet, alleen slechte kledij.’ Dus trek je regenlaarzen aan, knip je paraplu open en… off you go!jakkiedingenzoektochtzintuigenzoektocht Een duwtje in de rug of een sjot onder je kont is dus af en toe heel erg nodig. Een motivatie. Een doel. Geen beter idee dus dan een boszoektocht. De eerste maakte ik heel impulsief net voor een wandeling met mijn dochters. Missie geslaagd, dus dat smaakte naar meer... ! Uiteindelijk zijn het 6 zoektochten geworden die ik ontwierp, tekende en postte op mijn blog Zondag Bosdag. Je kan ze onderaan dit artikel downloaden. dardennen-zoektocht       bijna-hetzelfde-zoektocht

Er is ook een boek?!

DEF-COVER-BOSBOEK-700 Yes, naast de toffe blog die Sarah houdt over bos en groen, schreef ze recent ook Het Bosboek. Een boek vol mega leuke illustraties en info over dieren en planten. Superleuk om in te snuisteren na of voor je wandeling. Zeg niet zomaar boom of vogel tegen een esdoorn of een boomklever. Dankzij dit boek word je gewoon bos-slimmer! Het Bosboek is ook gewoon mega-handig voor iedereen met lagere schoolkinderen bij wie de basisschoolkennis wat vervaagd is. Weet jij bijvoorbeeld nog wat het verschil is tussen een gezaagd, geschulpt of getand blad? Jawel, wij kunnen ons kind straks weer antwoorden. Ha! Of wat is het verschil  tussen een tamme en wilde kastanje? Dankzij het bosboek zie je het bos weer door de bomen. Danku Sarah! 

sarah devos  
Hebdegij nog meer nood aan tips en tricks om je #1000UurDeDeurUit tracker gevuld te krijgen? Hebdegij zelf super leuke ideetjes om een ander zijn #1000UurDeDeurUit tracker gevuld te krijgen? Hebdegij dan geen zin om je aan te sluiten bij het allerleukste #1000UurDeDeurUit groepje op Facebook?  't Is daar van voor slashparents door slashparents. Doe even gesjellig en word nu lid, en nodig je slashvrienden en -familie uit!