‘Is het nog vèèèr?’, ‘Zijn we er al?’ en ‘Iiiikk wiiiiil nieeeeet wandeleeuh!’ Oh ja. Been there, done that, bought the T-shirt. Kinderen (en sommige grote mensen) hebben al eens een duwtje in de rug nodig om het bos in te geraken. Een doel, quoi.  Daarom, gratis en voor niks, hier de 6x meest prachtige boszoektochten ever.

Zondag Josdag? Neenee, zondag bosdag! Elke klas trekt er dezer dagen op uit naar den bos. Maar ook als gezin is het een geweldig idee om af en toe een stevige boswandeling te maken. Slashparent Sarah maakte deze prachtige boszoektochten voor herfstwandelingen met een doel. (Maar echt, wauw!)

Op avontuur met prachtige boszoektochten 

SARAH Het probleem met de herfst is soms… de herfst zelf. J Het kan weleens regenen, miezeren, druppelen en druilen in de mooiste maanden van het jaar. (Toch is het bos net heel bijzonder na een regenbui. En, zoals de Scandinaven zeggen: ‘Slecht weer bestaat niet, alleen slechte kledij.’ Dus trek je regenlaarzen aan, knip je paraplu open en… off you go!)  jakkiedingenzoektochtzintuigenzoektocht Een duwtje in de rug of een sjot onder je kont is dus af en toe heel erg nodig. Een motivatie. Een doel. Geen beter idee dus dan een boszoektocht. De eerste maakte ik heel impulsief net voor een wandeling met mijn dochters. Missie geslaagd, dus dat smaakte naar meer... ! Uiteindelijk zijn het 6 zoektochten geworden die ik ontwierp, tekende en postte op mijn blog Zondag Bosdag. Je kan ze onderaan dit artikel gratis downloaden. dardennen-zoektocht       bijna-hetzelfde-zoektocht

Er is ook een boek?!

DEF-COVER-BOSBOEK-700 Yes, naast de toffe blog die Sarah houdt over bos en groen, schreef ze recent ook Het Bosboek. Een boek vol mega leuke illustraties en info over dieren en planten. Superleuk om in te snuisteren na of voor je wandeling. Zeg niet zomaar boom of vogel tegen een esdoorn of een boomklever. Dankzij dit boek word je gewoon bos-slimmer! Het Bosboek is ook gewoon mega-handig voor iedereen met lagere schoolkinderen bij wie de basisschoolkennis wat vervaagd is. Weet jij bijvoorbeeld nog wat het verschil is tussen een gezaagd, geschulpt of getand blad? Jawel, wij kunnen ons kind straks weer antwoorden. Ha! Of wat is het verschil  tussen een tamme en wilde kastanje? Dankzij het bosboek zie je het bos weer door de bomen. Danku Sarah! 

Je kan de bestanden onderaan het artikel downloaden
sarah devosSarah Devos (37) is slashparent van twee dochters en zit het liefst in het bos. Maar omdat ze helemaal niet (meer) wist wat ze daar zag, schreef ze er Het bosboek over: een echt bosboek voor beginners, grote en kleine. De leukste uitjes en bostips bundelt ze op haar blog www.zondagbosdag.be. Het Bosboek is haar eerste echte boek van eigen hand. Want verder is Sarah zelfstandig copywriter en schrijver met héél veel boeken op haar palmares.