Laatst werd ik 39. (Grapjes maken hierover is verboden) Wat wil een mens dan nog voor zijn verjaardag? Right. Tijd met zijn gezin. #Familietanken, zoals wij dat thuis noemen. Om dat te bereiken - weet ik intussen- kan je maar best even wegrennen uit de dagelijkse shizzle. Wij vluchtten naar Center Parcs! De baseline van Center Parcs is tegenwoordig "Say Yes to what really matters", zeg dus volmondig Yes tegen de dingen die er écht toe doen. Tja, als Maison Slash dan wordt uitgenodigd voor een weekendje ontstressen en family time in het park het Heijderbos, dan I cannot say no. Ik zou wel gek zijn. Want onlangs werd ik 39 (waarom verklap ik dit nu twee keer?) en het enige cadeau waar ik tegenwoordig van droom is meer tijd met mijn gezin. Remmen. Knuffelen. Spelen. Niks doen. I say keihard yes to hangen.

Hangen in de cottage

Wij waren ganz gelüklich in onze Vip Cottage. Een racletteke doen, gezelschapspelletjes spelen (die vroegtijdig moeten worden afgebroken wegens slechte verliezers), boekjes (voor)lezen, en veel wijn drinken terwijl de kinderen op de ipad hangen. Het normale leven, quoi. Maar dan zonder taakjes. Gelukkig zat ook het het weer mee. Haha, helemaal niet. Het was strontkoud en het vroor. Maar we hadden wel een keitoffe cottage mét sauna. Je ziet, alles is een meevaller als je het maar in het juiste perspectief bekijkt. Was er nu een hittegolf geland, hadden we nooit wat aan die sauna gehad. [caption id="attachment_13351" align="alignnone" width="1100"]Center Parcs Al eens met je kinderen in de sauna geweest? Lachen![/caption]

Parenting hacks voor meer rust

Als ik moe ben en mijn familietank even overvol is, zoek ik steevast naar activiteiten die 'hen even bezig houden'. Doorheen de jaren worden mijn skills er alleen maar sterker op. In Center Parcs is bijvoorbeeld een goeike: brood buiten leggen en wachten tot er eekhoorns komen. Dat kan écht wel even duren. Of, aqua park spelen in bad met hun eigen spotify-playlist op de achtergrond. Ook niet mis. Of, 'jongens, lopen jullie even naar de supermarkt voor een zak chips naar keuze. Avontuur voor hen. Rust voor mij.

Aqua Aqua

Maar een weekend samen weg is natuurlijk ook vanalles samen doen. Bij Center Parcs denk je waarschijnlijk terecht meteen aan de gekende Aqua Mundo, het subtropisch zwemparadijs met veeeel waterpret. Zoon van 9 kon er zaterdagochtend al gaan raften op de kweenieoesnelle wildwaterbaan. Maar echt he, het schijnt de snelste river te zijn van alle parken. De jongen genoot met volle teugen. En wij genoten van een nog leeg waterpark waardoor we alle glijbanen konden testen voordat het er volliep van bezoekers. [caption id="attachment_13354" align="alignnone" width="1100"] Precies in Thailand terwijl het buiten lekker vriest[/caption] Zo zijn er trouwens wel een hoopke activiteiten te boeken in het park. Je kinderen leven zich uit op klimmuren of al paintballend, en jij kan eindelijk losgaan in dat boek dat al eeuwig jouw naam roept.

Een échte jungle

We wilden onze jongste zoon van 8 maar niet geloven toen hij steeds maar weer herhaalde dat 'er ergens in het park ook een échte jungle moest zijn'. Bleek dat hij gelijk had. Dat ontdekten we zondagnamiddag een uur voor vertrek. Een hele Jungle Dome. (Was ik wel even blij dat we intussen al keiveel in onze cottage hadden gehangen, want mijn verjaardagswens - anders had dat er officieel niet meer in gezeten). In de jungle kan je je kinders namelijk een paar uurtjes kwijt. Klimtuigen, exotische vogels, ravot-activiteiten en een écht onweer mét regen. En de mama en papa een warme choco. [caption id="attachment_13347" align="alignnone" width="1100"] Jep, tropische regen binnen als het buiten vriest. Echt gebeurd.[/caption] Mijn tank is na het weekendje alvast weer stevig gevuld met tonnen familieliefde. Ik kan er weer  even tegenaan. Alvast toch een week.
Voor dit artikel werkte Maison Slash samen met Center Parcs. Hoe wij tegenover advertenties staan, lees je hier
We publiceren hier enkel merken die bij ons/jullie passen, en waarin we zelf geloven. Je zal ons nooit horen zeggen dat iets gezond is als we daar niet zeker van zijn. Of dat iets duurzaam is, als dat niet zo is. We vertellen geen onzin. Beloofd.