Ow ow ow, de geneugten van vakantie. Alleen van de idee al fleurt een mens op. En dat dat mag gelden voor zowel de grote als de allerkleinste mensjes onder ons, is een waarheid als de warme chocoladesaus op je dame blanche. Slashparent Katrien van withkidsontheroad. trok er op uit, alleen met haar dochter. Een paar dagen alle aandacht van de moeder voor de dochter en omgekeerd. En dat doet ons dan weer goesting krijgen als in de goesting die je hebt in diezelfde dame blanche op een zomerse dag.

KATRIEN

Girls only trip

Eind september was het toen Elodie haar eerste schoolweken met glans had doorstaan (meester Koen, je bent een held!), en ik mijn eerste weken als zelfstandige had doorploeterd. Met iets minder glans dan mijn dochter, maar toch: I survived. Hadden wij dan eigenlijk niet even een pluim verdiend? Eén in de vorm van een snoepreisje naar Griekenland misschien? Want hoewel Elodie een kind is dat thuis de grootste mond opzet, is ze eigenlijk een klein, gevoelig meisje dat snakt naar de aandacht en goedkeuring van haar mama. Met een nogal aanwezige broer is dat niet altijd evident voor een driejarige. Zeker niet als je diezelfde broer eigenlijk stiekem adoreert… En zo geschiedde!

Drie tips om gewoon te genieten

Mama’s, dit is hét moment om de hele wereld even los te laten. De beste manier om zo’n trip te beleven was, in ons geval, me volledig overgeven aan de wensen van mijn dochter. Zij was even de baas (nu ja, in hoeverre ik dat toestond, haha).  Elodie houdt ervan om de hele dag in het zwembad te plonsen, schooltje te spelen en pannenkoeken of ijsjes te eten. En dus deden we dat. Niks moest, alles kon en dat was een heerlijk gevoel. Stiekem gaf ik de verantwoordelijkheid van mijn ‘ik wil alles gezien hebben’-drang door aan Elodie en deden we twee dagen niks anders dan wat ik hierboven heb beschreven. 

1. Kindvriendelijke zwembaden

We zouden dus véél tijd doorbrengen aan het zwembad, dat had mijn dochter me onverbloemd duidelijk gemaakt. Er was een kinderbad aanwezig, maar dat lieten wij aan ons voorbij gaan. De twee andere zwembaden op het domein waren ook perfect om je kindje zorgeloos te laten spelen, want ze hebben allebei een heel groot ondiep gedeelte, niet afgebakend dus veiligheidshalve moeten die zwembandjes wel aan. Voor mij de ideale plek om me neer te zetten. Pootjebadend berispt worden door would be juf Elodie. Het leven had er al zwaarder uit gezien.


2. Kindermassage

Ik wilde me wel hélemaal onderdompelen in haar wereld, maar voelde toch ook de behoefte om volledig ontspannen weer naar huis te keren. Ik zweer het, we maakten er een échte meisjestrip van. Thuis kan ik wel eens met de ogen draaien als ze wéér eens mijn lippenstift een kopje kleiner maakt (écht, ze duwt zo hard dat die afbrokkelt!), maar hier genoot ik van haar ijdelheid. Een mama-dochter massage was één van de hoogtepunten van ons verblijf. We deden dit samen en ik had haar nog maar zelden zo zien genieten van de massage aan de ene kant en de aandacht die we voor elkaar hadden aan de andere kant.

3. Even de omgeving verkennen

Ik kan zo een kort (wij gingen vier dagen) uitstapje met dochter- of zelfs zoonlief méér dan aanraden. Wij maakten er een ontspannende getaway van met de focus op ontspanning, maar het spreekt voor zich dat zulke trips in alle maten en kleuren kunnen. De boodschap die ik héél graag meegeef is dat er even tussenuit zorgt voor een moment dat alleen van jullie is. Je kruipt vier dagen in je ‘just the two of us’-bubbel en daar kom je zelfs bij aankomst thuis, maar heel langzaam weer uit. Ervaringen als deze zijn vluchtig, maar dragen mijns inziens ongelooflijk bij aan de band die je opbouwt met je kinderen. Even op de stopknop duwen, dan kunnen jullie er nadien weer volop tegenaan. Of je nu terug naar de kleuterklas moet, of achter je computer kruipt, die extra energie, daar teer je nog wel even op!