Zo af en toe doen we onze #parentfriendly encyclopedie open en delen we onze insights. Zoals dit geweldig leuk plekje voor een kweenieoeleuke boerderijvakantie met het gezin. “Erfgoed Bossem” is een eeuwenoud boerenerf verscholen in het Twentse groen. Hoe goed klinkt dat?!

Het is effe tuffen,“Erfgoed Bossem” ligt in het oosten van Nederland vlakbij de Duitse grens, maar eens je er bent, wil je er niet meer weg. Jij denkt dat zo een boerderijvakantie wel leuk is voor de kroost, maar ze hebben er ook aan gedacht om mams en paps het naar hun zin te laten hebben. Dit plekje is zonder meer as #parentfriendly as it gets.

 Iedereen de boer op!

Landgeiten_verkleind.jpg

Wentel je helemaal in het Twentse landleven en ga op ontdekking op het landgoed. (Helemaal als gezin alleen of  doe mee aan de georganiseerde activiteiten.) Proeven, ruiken, horen, zien hoe heerlijk het landleven ver weg van het massatoerisme, dat is wat ze je hier graag bieden.

Een rondje boerderij, een natuurexcursie, een weidevogelsafari of een chille oerrr kindermiddag…Say whatttt?!? Bij dat laatste wil dat ook zeggen: een chille oerrrmammiepappienamiddag!

Een hongerke?

Oklahoma Martin_verkleind.jpg

De koeien worden hier op biologische wijze verzorgd door koeboer Dennis.Ze mogen hier gewoon “koe” zijn, geen identiteitscrisissen en stress dus, lopen zoveel mogelijk buiten en eten puur natuur. En dat proef je op je bord. 

Oh jawellekes, je hoeft hier niet te koken. Je kan bij Bossem ook gewoon mee aan tafel schuiven. Met of zonder je kinderen, want een oppas hebben ze zo voor je geregeld.

Eigen vlees met lokale kwaliteitsproducten gemaakt volgens het Slow Food principe ‘think global, eat local’. Ik voel al een hongerke komen…

Logeren zoals jij dat het liefste hebt.

Twin uitzicht_verkleind.jpg

Over goesting en smaak valt niet te discussiëren en dat hoeft ook niet. Bij Bossem geven ze je zoveel keuze in overnachtingsmogelijkheden dat je geen excuus meer hebt om niet te gaan…

Hou je van glamping? Boek dan één van de gezellige lodgetenten. Wakker worden van fluitende vogeltjes, een kabbelend beekje, de tent open en struinen maar met die blote voetjes door het Hollandse gras. 

Hou je niet van glamping? Boek dan toch één van de gezellige lodgetenten. Echt, heel erg serieus, alleen al voor de houten badtobbe in de tent zou je het doen! Die geeft je alvast een ticketje voor uren schuimplezier. 

Ben je meer van het romantische type en wil je er heel erg knus tussenuit met z’n tweetjes zonder je gevolg…dat kan ook. Ga dan vooral voor de sterrenkubussen. Dit zijn vierkanten houten huisjes midden in het groen. En neen, dit is niet gewoon een houten kot in den hof. Je mag hier wel degelijk spreken van een hippe ‘tiny house’, waarvan het dak voorzien is van een transparante koepel. Met je blik op oneindig in slaap vallen. Hoe fantastisch is dat?!

9p5nwdnw8Jy9i5XYsUPVRxhDcih4OgpQ0jiQQphu.jpeg

 Wil je toch wat meer comfort dan kan je een kamer of suite boeken. Logeren in een oude Saksische boerderij, met de luxe van een sterrenhotel. Ze hebben die stallen met heel veel stijl ingericht. Je hoeft dus niet met je bloot gat in het stro gaan zitten of liggen! Hoewel dat dat ook nog eens plezant kan zijn…, voor diegenen zonder hooikoorts uiteraard.

En last but not least is er het knusse familiehuis, “’t Huusken” genaamd. Hoe kan dit ook anders dan een gezellig plekje te zijn om met het hele gezin te vertoeven. Vanuit de tuin kan je koebeesten van het landgoed bewonderen, dat is een beetje zoals een safari in Kenia, maar dan in Nederland en met andere dieren.

Huusken interieur_verkleind - liggend.jpg

Oostmarsum-Dinkelland (wie wil daar nu niet geweest zijn?!)

Wil je toch eens van het landgoed af en de omgeving verkennen? Doen!  Ootmarsum-Dinkelland, alleen de naam al, vraagt erom om ontdekt te worden. Dompel je in de Twentse cultuur met zijn kleurrijke en schilderachtige omgeving. Met tal van activiteiten voor sport-, cultuur- en natuurbeestjes, waar heel het gezin blij van wordt. 

#Parentfriendly dus, heel erg, we kunnen het niet anders zeggen. De familie Rerink en hun fijne team staan alvast klaar om ons Belgjes met veel ‘gesjelligheid’ en warmte te ontvangen! Kijk alvast je ogen uit op hun site, bossem.nl.

 

Voor dit artikel werkte Maison Slash samen met Erfgoed Bossem. We publiceren hier enkel artikels die bij ons/jullie passen, en waarin we zelf geloven. Je zal ons nooit horen zeggen dat iets gezond is als we daar niet zeker van zijn. Of dat iets duurzaam is, als dat niet zo is. We vertellen geen onzin. Beloofd. Hoe wij tegenover advertenties staat, lees je hier.