Jaja, het eerste lange weekend van de maand is nog maar net voorbij of daar is het volgende al. 4 volle dagen extra quality time! Geen inspiratie? Maison Slash deelt graag 7 zot goeie dagtriptips om in te plannen met heel je gezin. 

 

1. Heb het naar je zin in Brussel


De Zinneke Parade op 12 mei in Brussel is een must-do voor heel het gezin, want die dag is de vrolijkste dag van onze hoofdstad! Een kleurrijke kilometers lange mensenstoet waarin je samen met al die andere mensen het leven viert. G.E.W.E.L.D.I.G.!

2. Ga samen feesten op Sfinks Mundial


Overweeg eens een dagje Sfinks Mundial op donderdag 10 mei, want niets is leuker dan samen naar een festival gaan met je gezin. Sfinks staat voor samen genieten van streetfood, een bezoekje brengen aan de wereldmarkt en onvergetelijke optredens. En...er is ook een kidz area met grime, een zweefmolen en verschillende leuke workshops! Sfinks Mundial, dat is echt een dikke vette aanrader om al helemaal in zomersfeer te komen.

3. Pik de Ketnet Musical mee


Zijn ze bij jou thuis ook zo'n grote Ketnet Musicalfans? Dan hebben wij goed nieuws voor jou want je kan gewoon live naar één van de voorstellingen van Team U.P. gaan kijken! In het topsportinternaat U.P., waar kracht en prestatie heel belangrijk zijn, is alles één grote competitie. Wie is de snelste? Wie is de sterkste? Wie is de populairste? Ontdek het allemaal tijdens Team U.P., een bruisende musical voor muziekfans èn sportfans!


4. Allen naar Oostende voor Anker


Oostende voor Anker is een echt belevingsfestival en dat kunnen wij alleen maar aanmoedigen. Zo kan je dagelijks mee op zee met één van de schepen. Last van zeebenen? De stoerste zeelui staan aan wal naar het piratenstandbeeld te turen. De échte zeebonken beklimmen op het Sint-Petrus- en Paulusplein een acht meter hoge mast. Mis zeker ook de reuzenparade op vrijdag niet. Oostende voor Anker gaat ook mee met z’n hashtag- en kleurenfiltertijd. De hele stad wordt vier dagen lang een filmscène in technicolor, maar dan in het echt. Houd je smartphone klaar voor knopenleggers, mastbeklimmers, oesterstekers en natuurlijk de knapste kapiteins-ter- zee.

5. Op sagen-en legendewandeling in het Wijnendalebos


Natuurliefhebbers opgelet, want in hartje West-Vlaanderen vind je het 181 hectare grote Wijnendalebos. Maar er is meer …. want dit superoude woud draagt ook eeuwen geschiedenis met zich mee, terug te vinden in schimmige sagen en half vergeten legenden. En dan zijn er nog de oude verhalen die gaan over gewone mensen, over bandieten, over kinderen die verdwenen, … En waarschuwingen voor heksen en spoken, die bij het haardvuur werden doorverteld. Tijdens de sagen-en legendewandeling op zondag 13 mei brengen ze dit tot leven met acteurs en verhalenvertellers. Aanradertje!
Inschrijven kan via Natuurpunt.

6. Op vlottentocht

Wie altijd al droomde van een carrière bij de Scouts, kan scout worden voor één dag tijdens een supercoole Vlottentocht op zondag 13 mei. Wat is er leuker dan zelfgebouwde vlotten op het water te laten? In de vroege ochtend worden de vlotten al opgebouwd en rond de middag gaat de tewaterlating van start in de Nete. 


7. Op zoek naar haaientanden

Maak er een lekker verlengd weekend van door een paar dagen naar onze Noorderburen te trekken net over de grens. Daar plan je een dagje strand in en dat maak je extra spannend door op zoek te gaan naar haaientanden. Huh? Echt? Ja met een zeef, een emmer en een schepje ga je voor een paar uur uniek kinder(-en ouder!)strandpret in Cadzand bij Zeeland op zoek naar grote en kleine tanden tussen het schelpengruis. Say hi!