Eropuit met je koters in de winter? Niet altijd simpel om een uitstapje te vinden in de buurt dat #parentfriendly is. Maar wat dacht je van een blits bezoek aan een toffe kinderboerderij waar je kinderen volop het beest kunnen uithangen en echt kind kunnen zijn? En waarna je samen met heel je gezelschap kan opwarmen met een overheerlijke pannenkoen en een warme chocooooo. Slashparent Lobke lijst voor jou de 5 allerleukste kinderboerderijen van ons land op. Eén voor een getest en goedgekeurd door haar gezin!

1. De Barelhoeve in BorneM

IE98FSpiBMY8JNXiseRnQ82MxBlt0Or8MPDRbZxT.jpegOnze topfavoriet is absoluut de Barelhoeve in Bornem. Er is onder andere een kleuterpad met leuke infoborden met veel tekeningen en foto’s en paspoortjes van elke diersoort. Maar er is ook een museum waar je een aantal oude landbouwwerktuigen kan bezichtigen. En om je bezoekje helemaal compleet te maken kan je in de hoevewinkel met aanpalend hoevecafé homemade ijsjes eten of verse rijstpap smullen of genieten van pannenkoeken met warme chocomelk. Mmmmmm!

2. DE CUYTEGEMHOEVE IN SINT-AMANDS

taAQKnxeEMVgM5zO1mmXonalLNkhz8M5PQiPonYk.jpeg
Een beetje verder vind je de Cuytegemhoeve in Sint-Amands. Hier kan je de allerkleinste kindjes laten kennismaken met verschillende boerderijdieren. Maar ook de grotere kinderen komen hier ruimschoots aan hun trekken op de gloednieuwe avontuurlijke speeltuin. De kers op de taart tijdens dit boerderijbezoek is dat je er echte boerensnacks-en maaltijden kan nuttigen zoals balletjes met krieken of pensen met appelmoes. En ja ook hoevedesserts zoals ijsjes, rijstpap en pannenkoeken met warme krieken kan je hier samen verorberen.

3. WOLLEN HOF IN SINT-NIKLAAS

W9gNcXHUpCKTqb5YXOcYYqVJQKOAFGfmUKHVTr3Z.jpeg
Nog niet zo oud is kinderboerderij ’t Wollen Hof in Sint-Niklaas. Twee zusjes verwezenlijkten hun droom en bouwden een oude autogarage om tot een kinderparadijs. Naast het organiseren van boerderijkampen, willen de eigenaars de bezoekers ook echt iets leren. Kinderen (en hun mama’s en papa’s) kunnen tussen de aaibare dieren lopen en via infoborden is het de bedoeling dat kinderen ook iets léren. Afsluiten doe je in het supergezellige café waar je naast het eten van dessertjes ook verjaardagsfeestjes kan organiseren. Aanradertje van jewelste is deze kinderboerderij!

4. STRUISVOGELNEST IN LIER

m53P595hUZ3mjArKj1Dr7FoeXpxyxu6EMKq8DFmi.jpeg

Nog een toppertje in zijn genre is het Struisvogelnest in Lier. Ook deze boerderij heeft tal van dieren zoals de gewone boerderijdieren als: varkens, geiten, kippen, koeien, konijnen, schapen, paarden, ezels maar ook een bijenhal en insectenhotel. Zelfs exotische types als: alpaca’s, walabi’s, struisvogels, emoe en een wolvarken krijgen een plaatsje in deze boerderij. Eentje om zeker eens op je bucketlist te zetten als het op boerderijen aankomt.

5. HET KAKELEND KIPPENMUSEUM IN KEIEM

rkr7QuwSgiAiV9Yz2v2LKMsAaIlIE7AE0diFdUog.jpegIn West-Vlaanderen vind je het ‘t Kakelend Kippenmuseum , een heuse beestenboel want naast kippen houden ze fazanten, duiven, kwartels, patrijzen, …maar er zijn ook konijnen, cavia’s, geiten, schapen, varkens, pony’s, ezels, kangoeroe's en nog zoveel meer….Verder beschikt ’t Kakelend Kippenmuseum over een cafetaria met self-service waar je ijs van verse hoevemelk en ambachtelijke pannenkoeken kan proeven. Echt dik de moeite als je in de buurt ben of woont.