Wandelen met kinderen moet altijd een beetje avontuurlijk zijn, anders vinden ze het na een paar meter al supersaai-aai. Herkenbaar, toch? Wel, in het Verdronken Land van Saeftinghe vind je spanning en sensatie zat. Ook voor de ouders (al was het maar dat je bang afwacht totdat er eentje met zijn gezicht - plets - in de modder belandt). Slashparent Sylvie van Getoutoftown zocht en vond.

SYLVIE

Bon, om maar meteen duidelijkheid te scheppen: van de vier kinderen die mijn neef en ik bij hadden ging er geen één tegen de vlakte. Wel hadden we allemaal ongelofelijk vieze schoenen, laarzen en broeken. Maar ook allemaal een gezonde gloed op de huid en een gelukzalige glimlach op het gezicht, want wat was dit een fijne wandeling in een prachtig gebied zeg!

WANDELEN DOOR DE WILDE NATUUR

Het Verdronken Land van Saeftinghe is een ruig natuurgebied waar land en water elkaar lieflijk afwisselen. Het leeft op het ritme van het getij: het zilte water van de Westerschelde stroomt bij elke vloed binnen en bij eb stroomt het zachtjes weer weg. Saeftinghe is het grootste brakwaterschorrengebied van Europa dat bij laag water bijna 3500 ha. groot is!

crODlV69nOSzShY09V7anMZZvjfZi6QNtTDmjSLm.png

De sterke getijdenstroom, het verraderlijke drijfzand, de modder en de ontelbare smalle geulen maken van het Verdronken Land van Saeftinghe een mega avontuur. Nog meer, met de winterzon erbij is het hier gewoonweg zalig!

Er zijn twee wandelroutes: de Ruige Laarzen Route van 2 km en het Wannes & Keetje plankierpad van 1 km. Dat is een familie-wandelroute met bij iedere paal opdrachten voor de kinderen. Bij het bezoekerscentrum haal je je doe-boekje en rugzakje op (hadden wij niet, omdat het centrum gesloten was). De routes vond ik overigens ook niet bijzonder goed aangegeven. Maar bon, dat kon de pret zeker niet drukken!

Kijk, geniet en ga dan vooral zelf wandelen

GbKzurNBMzkeZ8WkACIYmYRUnIVecNmgTv12Undt.png

ZPsHqXBM6UxTUQGUgUfIyjYeG8XyF2vIuGCZSDgu.png

vLVqdXKe8mLASYv1DNorejjpKlGUefHHVj6YynI4.png

bWOxdGAc4jbyfhAkZCqCUssNMfVfyUc6TyB3t1r9.png

U2oE24qUVcFmkjpkGPyzm5UtHqMSNi11ZFL983mQ.png

5l2pq7ECVEC6Ehdv7k4OivIwIVHl4JGPL7QdTi8c.png

i7hBsuqw9Jn3mqfluBTWT8N1M3JoN3QeBfCQ8XbI.png

PRAKTISCH

  • Adres bezoekerscentrum: Emmaweg 4, Nieuw-Namen, Nederland

  • Gratis toegang

  • Site: https://www.saeftinghe.eu/nl/

  • Eten en drinken in Het Verdronken Land, gelegen vlak naast het bezoekerscentrum, met een ruim zonnig terras, ongelofelijk tof bruin en rijk interieur, uitgebreide bierkaart en véél snoep op de toog.