Hoe hard kriebelt het bij jou al om je zomervakantie te boeken? Februari is dé maand van de vakantiebeurzen en -salons. Als je houdt van outdoor en actief mag je deze niet missen: Hicle Family, de eerste vakantiebeurs op maat van hiking and cycling families. Allo ja ség! Al een tijdje posten we artikels rond avontuurlijk reizen en leven.  Stuk voor stuk worden ze belachelijk vaak door jullie gelezen. Neem nu deze over een gezin dat samen door Europa fietst, of het stuk over de leuke wandelapps, of die over de cargo-bike! Als dit artikels zijn naar jouw meug, dan MOET je echt op 10 en 11 februari richting Expo Gent voor de Hicle Family beurs. Nog niet overtuigd? Dan geven we je enkele goeie redenen!

Je hebt halve vakantieplannen

Je hebt een vaag idee over avontuurlijk reizen. Maar hoelang fiets je met kinderen op vakantie? Hoever kan mijn kind zelf stappen? Hoe motiveer ik mijn kind om te blijven stappen? Hoe kan ik op een veilige manier met mijn kind op avontuur in de bergen? Wat met luiers onderweg?  Wat zijn toffe bestemmingen? … Op de Hicle Family Infomarkt zitten actieve gezinnen te wachten op jouw bezoekje. Schuif mee aan tafel en doe beroep op hun persoonlijke ervaringen. Geen verkooppraatjes maar een gewoon gesprek van wandelaar tot wandelaar, fietser tot fietser, ouder tot ouder. Laat je hier inspireren door de persoonlijke ervaringen van gelijkgestemden. Er is speelgoed en afleiding zodat de kinderen zich kunnen bezighouden terwijl de ‘grote mensen’ babbelen.

Het is er #parentfriendly

Hicle Family is een van de weinige beurzen, misschien wel de enige, waarbij het dikke fun is om uw kind(eren) mee te nemen. Bij aankomst krijg je meteen een beursplan met daarop alle Hicle Family hotspots. Geen onnodig gezeul en zoeken om die plekken te vinden waar jij iets aan hebt. Dankzij de Hicle Family tour vind zelfs het kleinste kind zijn weg doorheen de beurs. Alles draait hier om beleving voor groot én klein. Vervelen is onmogelijk. Wie wil nu geen stoere plaktattoo? Of een schilderij maken met een fiets? En wie kleurt de mooiste bergen? Liever spelletjes spelen? Onder begeleiding kunnen kinderen zich ongeremd uitleven.

Aankomen mag

Een groot deel van de beursvloer wordt ingenomen door testparcours. Van kinderfietskarren tot bakfietsen, aanhangfietsen en longtail cargobikes, alles kan op het fietsparcours getest worden. En niet enkel door mama's en papa's. Op het kinderfietsparcours kunnen kinderen hun toekomstige (loop)fiets uitproberen. Het kids mountainbikeparcours is er voor behendige en avontuurlijke jongeren die, onder begeleiding, allerlei hindernissen willen overwinnen.

Klimmen en klauteren

Ook kinderen die niet graag fietsen komen best mee naar de beurs. Want wie klimt er niet graag? De allerkleinsten kunnen hun klim- en klautervaardigheden botvieren op de stand van Gezinssport Vlaanderen en de iets oudere kunnen zich bewijzen op de klimwand van KBF.

Zot veel inspiratie

Tussen 11u en 17u worden doorlopend vijf lezingszalen bezet door avonturiers die je met behulp van een beklijvende beeldreportage doen wegdromen van toekomstige expedities. Je kan kiezen uit drie lezingen van gezinnen die het al doen, dat avontuurlijk reizen. Kom luisteren en krijg dat extra duwtje in de rug om het zelf te ondernemen! Op de beursvloer worden ook workshops georganiseerd. Korte interactieve sessies rond uiteenlopende thema’s. Een greep uit het aanbod: Geocachen een verslavende schattenjacht, Tips & tricks om te wandelen met kinderen, fietsen met kinderen, Onderweg met kinderdrager. Of woon één van de infosessies over gezinsfietsen op de stand van Mobiel. Zowel voor dagdagelijkse verplaatsingen als voor fietsvakanties bestaan innovatieve oplossingen die het fietsen met kinderen gemakkelijker en comfortabeler maken. Na de uitleg kan je meteen het fietsparcours op om te testen.

Maison Slash trakteert!

Via deze link kan je nu al een ticket aan Maison Slash voordeeltarief kopen! Niet 9,5€ maar slecht 6€ voor een dagje inspiratie, informatie en animatie. Oh, en kinderen tot 15 jaar mogen gratis binnen.