Dat wij een jaar lang partner zijn van de stad Mechelen, daar maken we geen geheim van. Dankzij deze keitoffe samenwerking hebben we al veel nieuws ontdekt in deze kinderstad. Voor alle duidelijkheid zetten we al onze Mechelen-met-kinderen-tips even op een rijtje. Want je kan er nu nu nu op weekend mét korting. Allez, wij zouden niet twijfelen!

1. Niet naar de zee, zwemmen kan ook hier

ocOQQ2zH3vZoTROUPlDkjz4xeZSowuY089aPYZo5.jpeg

Het is heet, en onze Frank zegt dat het nog lang niet gedaan is. Waarom uren in de file tuffen richting kust als je naar Mechelen kan?
Iedereen kent wel het buitenzwembad De Nekker in Mechelen. Maar rijd een beetje verder en je komt terecht op een verborgen pareltje. In Battenbroek kan je niet alleen gaan zwemmen, maar ook je kans wagen op waterskilatten. 

Op de Eglegemvijver in Hombeek vlakbij Mechelen kan je zelfs gaan windsurfen, zeilen en vissen. Tijdens de weekends en zomermaanden is de vijver dagelijks geopend. Ook niet-leden zijn welkom om te surfen. Je moet wel al enige surfervaring hebben. 

2. Shoppen? Ontdek onze #parentfriendly route!

h9SPlOQXVN30FoaCJmPjEt7sTmj81wsYBQeXU4xU.jpeg

Mechelen is compact, gezellig én ambitieus. Reden te meer om hier eens keihard te gaan shoppen met je little family. Daarom gezocht én gevonden: de enige echte #parentfriendly shoppingroute van Mechelen! 

Alle info hierover lees je op: De #parentfriendly shoppingroute: Mechelen

3. Een adembenemend zicht vanop de skywalk!


Ga skywalken op de Sint-Romboutstoren in Mechelen. Wist je dat dit één van de hoogste torens van België is? Na zo’n 538 treden wordt de inspanning beloond met een adembenemend uitzicht. Vanop de skywalk kan je zelfs het Atomium zien blinken! Je kan nu met een vette korting een bezoek brengen: check hier meer!

Zoek je meer activiteiten om te doen? Lees hier alles over #parentfriendly citytrippen in Mechelen! 

4. Musea met airco!

otTnBtXrZG6ZkdF0nfkrUFv7CYBl4sX542CnmUbB.jpeg

Genoeg van de hete buitenlucht? Dan is een bezoek aan één van deze musea met airco zeker een goed idee! Wij testten deze twee Mechelse musea alvast uit met onze kinders en ze kregen beiden een tien op tien. Bezoek het gloednieuwe Hof van Busleyden en zing mee met de liedjes van het Geluidshuis. Of ga eens naar Kazerne Dossin en leer over migratie en ons Holocaust-verleden, helemaal op maat van kinderen!

5. Mét korting op weekend

uPO6MEeqMLDJ2OI8Vj0CIBMkCawvYdUgl1pKrZBt.png

Dat is dus allemaal geweldig veel Mechelen om te beleven in 1 dag! Daarom biedt de kinderstad speciaal voor slashparents enkele zotte hoteldeals aan.  Het arrangement bevat 1 of 2 overnachtingen, inclusief een bezoek aan het splinternieuwe museum Hof van Busleyden én een beklimming van de Sint-Romboutstoren. Bovendien krijg je er ook de wandelbrochure ‘In de voetsporen van Margareta’ en een ‘Prikkelpakket’ bovenop. 

Tussen de hotels zitten een paar échte pareltjes, zoals Martin's Patershof met kamers in een voormalige kerk, of Hotel het Anker in een vroegere brouwerij. 

Meer info over deze aanbieding vind je op deze pagina!

Misschien handig om mee te geven: Deze hotels zijn de familievriendelijke exemplaren van de promotie, je kan er met korting verblijven tot eind augustus. Pak uw valiezen maar al!

  • Best Western Gulden Anker
  • Elisabeth Hotel,
  • Vixx
  • NH Mechelen
  • Martin’s Patershof
  • Hostel De Zandpoort 

Pak uw valiezen maar al!