Joehoe! De grenzen zijn open en we kunnen terug op vakantie gaan! Nu enkel nog beslissen naar waar. Al gedacht aan een bergvakantie in Zwitserland? Ga je dan van: yes yes yes, ik zal de valiezen wel pakken? Of denk je eerder: eurgh, en wa gaan we daar doen éh? Alleen maar saaai wandelen, zo van steen naar steen? Think again, de Zwitserse Alpen zijn zo belachelijk veel meer!

Een bergvakantie is zooooo veel meer  dan alleen maar saai WAN-DE-LEN. Het enige wat je nodig hebt, is een beetje een toffe reisorganisatie die jou wegwijs maakt in het aanbod aan leuke activiteiten, die toegankelijk zijn voor ieders conditie, geschikt voor het hele gezin, en helemaal niet duur. Enterrrr: Intersoc! Het is immers hun missie om gezinnen en groepen van alle vormen de beste tijd éver te laten beleven in de Zwitserse bergen. Dat wil zeggen, een vakantie met alles erop en eraan en met enorm veel verrassende activiteiten. “Ja maar, ik wil niks in groep doen hé”, horen we je hier al zeggen. Geen paniek, de volgende drie avontuurlijke uitstapjes doe je perfect alleen met jouw gezin of bubbel. 

In hogere sferen tijdens de planetentocht!

We geven het toe. Bij veel activiteiten zal je wel de ene voet voor de andere moeten zetten. Soms is dat onvermijdelijk. Maar ho ho ho, het is wel altijd wandelen met een plus. Maak kennis met: de planetentocht! Deze uitstap brengt je over een afstand van zeven kilometer van Uranus naar Mercurius en helemaal naar Mars and beyond! De verschillende planeten werden in de Vallei van Anniviers allemaal op schaal van elkaar geplaatst. Eén meter stappen komt overeen met 1 miljoen kilometer in outer space. Je kan je kinderen dus vertellen dat ze zich twee keer sneller dan de lichtsnelheid voortbewegen. Space man! Amai, op het einde van de planetentocht heb jij gewoon zeven kilometer gestapt mét uw kinders. Dat kan je daarna compenseren door extra hard te chillen in het zwembad en de wellness van het Intersoc-hotel in Zinal.

Zweverdezweef!

Weet ge wat wij zo top vinden aan de bergen? Al die kabelliften die ervoor zorgen dat je kan genieten van verbluffende uitzichten zonder je te pleuris te moeten trekken of sleuren aan uw kinders. Een dikke aanrader vlakbij St. Moritz is de bergbaan richting de Corvatch. Met deze gloednieuwe kabelliften glijden jullie vlotjes naar deze top op wel 3303 meter hoogte! Boven geniet je van de Zwitserse bergtoppen met een koffietje of een glaasje prosecco en nog wat Zwitserse hapjes. Ja ok, je kan terug naar beneden stappen, maar voor hetzelfde geld zweef je ook gewoon terug vlot naar beneden met de berglift. Wij lui? Never.

Kronkeldewonkel met je zelfgemaakt bootje door het bos!

Foto by Daniel Ammann.

Zes kilometer stappen wordt dikke pret als je je zelfgemaakte bootje van boomschors langs de rivier kan volgen. Kinderen en water: altijd een topcombo! Deze leuke activiteit moet je dus zeker en vast op het programma zetten als je kiest voor een verblijf in het Intersoc-hotel in Flims. Niet alleen heb je plezier in het personaliseren van jullie eigen sloepje, daarna is het van ""oooh" en "aah" als jullie samen afdalen door het mythische bos van Flims langs het rustige Connbächli-beekje. Eenmaal bij de finish kan je daarna nog uitwijken naar het Caumameer voor een verfrissende plons! 

Meer is meer!

De drie bovenstaande tips zijn maar het topje van de ijsberg als het gaat over het gigantische overzicht van leuke uitstapjes die je kan doen tijdens jullie Intersoc-vakantie. Je kan het hele aanbod trouwens al handig van bij je thuis bekijken op hun website. Via hun keuzemenu kan je lekker aanklikken wat jullie wel en niet interesseert. Watersporten? Check! Avontuur! Check! Was het al maar zo ver. Deze keer gaan we er dubbel zo hard van genieten.

Voor dit artikel werkte Maison Slash samen met Intersoc. We publiceren hier enkel merken die bij ons/jullie passen, en waarin we zelf geloven. Je zal ons nooit horen zeggen dat iets gezond is als we daar niet zeker van zijn. Of dat iets plezant is, als dat niet zo is. We vertellen geen onzin. Beloofd. Hoe wij tegenover advertenties staat, lees je hier.