Jaja,
daar is de volgende schoolvakantie alweer! Een week tijd om niet aan hobby’s en
huiswerk te denken, maar lekker veel tijd met elkaar door te brengen. Nu al bang dat
je kinderen zich zullen vervelen? Niet met deze originele gezinsuitstappen! 

1. Doe aan kunst tijdens Spinrag, hét kinderkunstenfestival in Kortrijk

xtKGXHdmBR8CqhmpGRbs5sHGVjeAmY5CTKrdhAEB.jpeg
Spinrag is een verrassend kinderkunstenfestival dat Kortrijk omtovert tot een stad vol magie en verwondering. Voorstellingen, films, installaties, creatieve doe-activiteiten, tentoonstellingen. In Budascoop kan je tijdens Spinrag trouwens een hele waslijst kinderfilms ontdekken in samenwerking met het Jeugdfilmfestival. Op de website vind je het hele festivalprogramma, een aanrader van jewelste!

2. Filmliefhebbers: kom aan je trekken tijdens JEF festival

Qct0aUuBRON5kO42JOPH8vg50U4LtLH36sR7xv17.jpegKleine cinefielen opgelet, want het walhalla van de filmfestivals voor kinderen én jongeren is weer daar. Het programma van het JEF festival is dan ook weer buitengewoon met als thema JEF dance. Behalve zitten en kijken laat JEF je ook vanalles doen. Verander de wereld door te vloggen, ontmoet acteurs en regisseurs en andere belangrijke mensen, kruip in een interactieve filmstudio en leef je uit in het medialab. Het festival heeft zelfs aan de allerkleinste filmfanaten gedacht: tijdens de peuterdag genieten ze van een prachtige film mét livemuziek, helemaal op peutermaat - met meer licht in de zaal, zachte muziek en veel plaats voor buggy's. Zet dit festival met stip in je agenda en maak er een onvergetelijke dag van!

3. Hang de DJ uit tijdens muziektentoonstelling PLAY

C97eo0TNb0KawB7WpyYoPi0kzfL6ai8oqYdeQoN1.jpeg
Koptelefoon op, geluid aan … en play! Technopolis vult zich met daverende beats en groovy klanken. De gloednieuwe muziektentoonstelling PLAY is er helemaal klaar voor. En jij? Trommel je vrienden op en toon ons je dansmoves op ons discotapijt! Of ben jij de nieuwe Like Mike? Neem dan plaats achter de dj-tafel en ga het vel van de vingers scratchen als een échte pro! Klinkt het niet, dan botst het, maar leuk is het sowieso! Waar wacht je nog op? Music Maestro, please!


4. GA Met z’n allen NAAR de schaatsbaan

kai08kEMFWIBm7NpAtgaTBCapUkMt0SHVsc0vXBb.jpeg
Samen je schaatskunsten aanscherpen en pirouettes draaien, niets is leuker dan je samen te wagen aan een namiddagje samen schaatsen op één van de vele indoor schaatspistes die ons land rijk is. Benieuwd waar je terecht kan? In dit artikel vind je een overzicht van indoor schaats-én ijspistes om te gaan skiën, ook een leuk ideetje om te doen.
(Foto: Pcutler)

5. PIK Kindertheater MEE tijdens ’t Klein Festijn

fIiB0EYveGUt60GopsC8MCuK0dYcGypQmGWvGw4i.jpeg
Een hele week fantastische theatervoorstellingen voor jong en oud, dat is ’t Klein Festijn, het feest van het kindertheater. Of een show vol kleinkunstliedjes bijvoorbeeld. Zo zingt Jasper over iedereen moeten zoenen op verjaardagen (jakkes). Over doen alsof je slaapt wanneer je vader je ’s nachts uit de auto naar bed draagt. En over moeders die hun chocolade voor je verstoppen. Heerlijk toch? Het volledige programma vind je hier.

6. Doe mee aan de superleuke LEGO-zoektocht in Oostende

vdMTSC2IvUgM2ejZhou6yOsVnkUPegg9Mnkl4ONR.jpegEen dagje aan zee gepland met jouw LEGO-fanaten? Dan is deze zoektocht naar aanleiding van de tweede LEGO-film misschien wel iets voor jou? Bij Toerisme Oostende kan je terecht om je zoektochtformulier te bemachtigen en wie weet ontvang je wel een leuk geschenkje voor je heldendaad. Blijf je even in Oostende? Dan is Carnaval of de Smurfen Musical misschien ook wel iets voor jou en je familie?

7. Nestel je in het Zwin

yWIiqwWXimbE2IaejXYRJGKdkM7y5Cl6P0qUxhbj.jpegMaken je kinderen te veel lawijt? Zorgt da ge ermee buiten zijt!  Een topactiviteit in de krokusvakantie is een bezoekje aan het Zwin, een interactief natuurbelevingspark voor het hele gezin. Tijdens de krokusvakantie op 6 maart kunnen kinderen van de lagere school van 14u tot 16u30 er ook terecht om heel wat te leren over nestkastjes, en om zelf ook een mooi nestkastje te maken. Eerst wandelen en daarna zelf iets maken, een topdag nietwaar?


Meer verse inspiratie nodig voor de krokusvakantie? Check geregeld onze agenda-pagina met steeds de meest #parentfriendly uittips!