Logeren in een brandweerwagen (een omgebouwde natuurlijk!), het klinkt als feest voor een weekendje weg. Ook slashparent Stefanie viel helemaal voor de avontuurlijke overnachting. Amper 4 weken na de geboorte van haar tweede kindje trok ze er met haar pas uitgebreid gezin heen om even te bekomen en uit te blazen. Even weg van alles!

STEFANIE

We hadden een plan. Namelijk een eerste weekendje weg met ons recent uitgebreid gezin, om even uit de roze verzorgingssfeer te komen en  naar buiten te komen als nieuw gezin van vier. Kortom, onze doelstelling was een kleine, haalbare en ook #parentfriendly trip op te zetten!

Buitenhotel de Vreemde Vogel vlakbij Rotterdam kwam als winnaars-bestemming uit de bus! Niet te ver weg, en toch #parentfriendly! Yes, it is. Het hotel bestaat uit de origineelste buitenkamers (waaronder dus onze brandweerwagen!) en heeft een heerlijke omgeving.

logeren in een brandweerwagen

vreemde vogel

Niks moet, alles mag

Zo'n eerste keer met z'n vieren op stap: laten we het maar niet te ambitieus maken. Eén enkele overnachting van zaterdag op zondag zal voldoende zijn.

De weg naar Rotterdam is maar 1u20 rijden, ook dat is een meevaller. Kunnen we toch nog even halt houden bij Villa Augustus in Dordrecht voor een koffie met taart! Een aanrader vinden wij. En kindvriendelijk. Hebben wij ook direct even dat vergeten middagmaal gecompenseerd.

Een leuke ontvangst

Bij aankomst ontvang je een mooie koffer. Standaard gevuld met wat info, en een teken- en luisterplaat. Maar belangrijker, je kan deze verder aanvullen met LP’s die rondslingeren in het tuincafé. Even zoekend tussen de Hollandse meezingers en rommelmarkt klassiekers vind je best wel wat aangename LP’s terug. Vader Jeroen is enthousiast.

In het donker zoeken we de weg naar onze brandweerwagen-kamer. Hadden we al gezegd dat het na 17u was? Note to self: met kinderen probeer je best op je bestemming te geraken voordat het donker wordt.  

Een brandweerkazerne inclusief brandweerwagen

logeren in een brandweerwagen

De brandweerwagen is écht cool, onze dochter Pippa is enthousiast! We komen meteen in de sfeer met één van die LP's die Jeroen daarnet had gevonden. (Prince, om direct wat vuur in de kazerne te krijgen).

Papa beslist om het aansteken van het haardvuur hier deel van uit te laten maken (practical jokes zijn nooit ver weg hier) . We kregen een mooi basispakket hout, aanmaakblokjes en aansteker. Het zou dus zonde zijn om die niet te combineren met een Bob Dylan-slaapliedje.

Alleen leidt het vuurpakket niet meteen tot succes. De ferme houtblokken in combinatie met aanmaakblokjes zijn onvoldoende om het geheel vlot in gang te krijgen. De doorzetter (en slaapuitstelster) winnen uiteindelijk met het laatste aanmaakblokje. Pippa kan vanaf nu blazen als de beste.

De bedden zijn top!

DSC03296

Hadden we al gezegd dat de bedden superleuk zijn? Vier grote ingebouwde bedden! Pippa vindt het prima om met zicht op het haardvuur in slaap te vallen. En om een bedstede met haar broer Titus te delen.

Heerlijk, tijd voor een authentiek haardvuur moment. En Ray Charles. Uiteindelijk beslissen we om gezellig allemaal samen in 1 bed te kruipen. Ruimte genoeg eigenlijk.

Heerlijk relax

DSC03272De volgende ochtend worden we samen wakker in bed. Best wel lang geslapen zo met vier: 8u!

Het ontbijt is in het gezellige tuincafé mét beschuiten! Maar ook eitjes, koffie, fruit, yoghurt,... de speelhoek is van een grootorde dat Pippa er gerust de hele voormiddag rommel in kan maken. We kunnen dus wat relaxen. En koffie slurpen. Ah ja, baby Titus  moet af en toe ook eten krijgen natuurlijk. Gelukkig zijn er van die heel comfortabele vintage zetels.

Tijd om wat te spelen in de speeltuin, met de schapen te dollen en met de brandweerwagen te racen natuurlijk!

We gaan nog niet naar huis

DSC03245Na een heerlijke ochtend vertrekken we om Rotterdam te ontdekken. Pippa valt als een blok in slaap. Direct wakker maken? Euh nee. Het nieuwe plan: 1 winkel (alleen voor mama), 1 zebra- en 1 fenix foodhal (die andere iets minder bekende).

En weet je! Wij genoten!  Pippa en Titus sliepen de hele terugrit naar huis, dat zegt genoeg. Oh ja, vertelden we al dat we 60km verkeerd gereden zijn... (platte gsm's, en een geen up to date gps) Maar wat konden we even heerlijk bijpraten. Opgeladen een nieuwe week tegemoet.