Nu we niet te gek meer moeten doen in vakanties, is de jacht open op de originele vakantieplekken. Want voor zotte plekken hoef je zelfs niet eens zo gek ver te gaan. Samen met Renske Borst zochten we enkele (te) gekke slaapplekken waar je keihard (semi) back to basics kan gaan samen met je gezin. 

Wat dacht je van slapen in een sterrenkubus, op een kampeervlot of midden in de bossen in een yurt zonder stroom en wifi? Nog meer inspiratie nodig? Vind hieronder onze selectie van 3 echt te gekke slaapplekken in eigen land! En daar stopt het niet, want er is meer. Veel meer!

1. Overnacht eens op een kampeerboot


Idyllischer als dit wordt het waarschijnlijk niet! Op de Maasplassen kan je met z’n vieren slapen op een echte kampeerboot, back to basic, maar wat een avontuur! Alle noodzakelijke spullen om een weekend te overleven zijn aanwezig op de boot: van een kookplaat, keukenservies, een watertank, een chemisch toilet, een kast en een uitklapbaar bed! Boven is er een terrasje om te zonnen of gewoon gezellig samen te zitten en je te laten meevoeren over de Maasplassen. ’s Avonds maak je het extra gezellig door de olielamp aan te zetten en wie weet hoor je wel een bever in het water duiken.

En nu het goede nieuws…je hebt helemaal geen vaarbewijs nodig om met dit houten kampeerbootje te varen.

Zin gekregen?
De kampeerboot kan je ophalen in het Sailcenter Limburg.

2. Slapen in een casanus…in een wat?

Haha! Waarschijnlijk heb je nog nooit overnacht in een stukje dikke darm! Ja echt serieus, bij de Verbeke Foundation ligt een casanus waar je in kunt slapen, ontworpen door kunstenaar Joep Van Lieshout. Eerst deed deze slaapplek dienst als mobiele tentoonstellingsruimte, alleen was het verplaatsen van het object zo complex dat men heeft besloten om het een vaste plek te geven.

In de casanus staat een groot bed, een toilet, een douche, een eettafel en stoelen. Geen keuken, maar gelukkig staat er ’s morgens wel een zalige ontbijtmand klaar voor de deur. Profiteer tijdens jullie weekendje van jullie verblijf op de Verbeke Foundation want er staan echt bijzonder kunstwerken én er is ook een indrukwekkende kunsttentoonstelling binnen, aanradertje van jewelste volgens ons!

Zin gekregen?
De casanus reserveren kan via de Verbeke Foundation.

3. Op weekend in een woonwagen

In Heindonk kan je overnachten in een karakteristieke woonwagen uit de jaren '30 die er supernostalgisch uitziet! Slapen in deze woonwagen is weer een aanrader van jewelste om alleen met je zoon of dochter te doen, want de woonwagen is geschikt voor twee personen met een groooooooot sprookjesachtig tweepersoonsbed, een tafel met twee stoeltjes en een waterkoker. Maar weet je wat echt gezellig is? Via een pad met kleine lampjes kom je bij de badkamer en het theehuisje. Verscholen tussen het groen ligt dit buitenhuisje waar je keihard kan relaxen naast de straalkachel, echt onthaasten dus! ‘s Morgens word je verwend met een heerlijk ontbijt. Spring nog even op de schommel en je bent weer helemaal opgeladen!

Zin gekregen?
‘t Overgroen ligt in Heindonk en reserveren doe je via deze weg.

4. en 5 en 6 en 7 en ...

Meer originele overnachtingen in Nederland en België vind je in het boek (Te) gekke slaapplekken van Renske Borst.

UtfxzOS0I6PpUqIl7E2JRC7R0iaQjMPpHks8iNcC.jpeg

Een jaar lang reed ze in haar oranje Kever door Nederland en Vlaanderen om (te) gekke slaapplekken te ontdekken. In dit boek neemt ze je mee naar 40 bijzondere plekken. Om even te onthaasten en het maximale uit jullie weekend te halen.
Ga zeker ook eens kijken op haar blog 'Renske ontdekt de wereld' voor (te) gekke slaapplekken die er regelmatig nog nieuw bijkomen.