We schreeuwden het al even van de daken dat een bezoekje aan Bokrijk altijd een goed idee is. En dat is het nog steeds. Dit seizoen treed je dankzij 'De Wereld van Bruegel' namelijk helemaal in de voetsporen van Pieter Bruegel de Oude. Bwerk, saai? We zullen zien. Want wij mochten het Bruegelparcours en bijhorende game alvast in preview testen!

Geen witte of zwarte pens

Voor wie Bruegel alleen maar kent van de lokale feesten met pensen en krieken bij de landelijke gilde om de hoek of  het schooltje onder de kerktoren, moeten we even de verwachtingen bijstellen. De tijdelijke expo 'De Wereld van Breugel' in Bokrijk gaat niet om een schranspartij met rijsttaarten en ballekes, maar is een (ok, we verklappen het al) -geweldige-  interactieve wandelzoektocht waarop je je kinders niet kan bijhouden (of ik die van mij toch althans niet).

wYPoXjSIwZ1QMiPegBCScNeeUiQHZEcGr3U2dSpw.jpeg

Wat dan wel?

Centraal in de wandelzoektocht staat het schilderij "De Strijd tussen Carnaval en Vasten" waar er verschillende voorwerpen verloren zijn die je moet gaan zoeken in het park. Wanneer je het attribuut gevonden hebt scan je het via je armbandje en verzamel je op deze manier alle trofeeën die ontbreken op het schilderij.

Als leuk extraatje kies je in het begin van de tocht jouw favoriete middeleeuwse hoed die je via tablets op jouw hoofd ziet verschijnen en waarop alle voorwerpen die je onderweg verzamelt, worden gepind.  Langs het parcours kan je dan via deze tablets, die als magische spiegels fungeren, jezelf zien met de hoed waarop de verzamelde trofeeën te zien zijn. 

RAJKCtL3PBwWxbly4FqKJSKwv3XzqF9iNjXpJDNt.jpeg

6IGs1JxbjA8ew3UlpV6qRsaiCqTlWpIp5340Gd9Z.jpeg

Spring eens in een schilderij

Op het einde van de tocht  kan je nog een foto met je zelf gepimpte hoed insturen en meedoen aan een wedstrijd. Al blijft het immense schilderij op het einde van de tocht mijn persoonlijk hoogtepunt. Je kan dankzij een spiegeleffect als het ware zelf in het schilderij van Bruegel kruipen. Ideaal instagrammateriaal, indrukwekkend, én mijn kinders konden er geen genoeg van krijgen.

JbbV73oBgwOauyuLk0DWxqHr33Olo7QsYIHMhmaF.jpeg

Daarnaast blijven natuurlijk alle andere troeven van Bokrijk bestaan, de acteurs, het fietsen door het water, de speeltuin, de workshops, de huifkar, de bakkerij, de fotostudio, de dieren ( er zijn heel veel nieuwe lammetjes geboren) en een heuse toneelvoorstelling tijdens de zomermaanden. (Lees hier al onze artikels over hoe geweldig wij Bokrijk vinden, je zal zien!) Soit, redenen genoeg om tijdens de paasvakantie uw kar vol kinders richting Limburg te keren, en bij Bruegel himself op de koffie te gaan. Veel plezier! Ah ja, en als ge er graag een rijsttaartje bij hebt, feel free.

WZhhhDzaQoMvxXYI8Gcl3aR7pEcVX9TGRlDuKlZH.jpeg

5gNB1dIA72Da8jgsb3Jiimq4OsnRyZmL9naCqD0q.jpeg

Dit artikel kwam tot stand samen met Bokrijk. Dankzij de interactieve expo ‘De wereld van Bruegel’ waan je je vanaf 6 april  in een schilderij en ontdek je op verrassende wijze hoe actueel zijn werk nu nog steeds is. De expo loopt tot 20 oktober.
Hoe Maison Slash staat tegenover samenwerkingen, lees je allemaal hier.