Op zondag 7 mei is het weer zo ver. Dan wordt de Mechelse binnenstad omgetoverd tot een magische wereld vol leuke activiteiten, optredens, gadgets, enzovoort. Kom meespelen van 10-17u en tover een glimlach op je gezicht!

Kom spelen en toveren op 7 Mechelse pleinen: het Magische Verdwijnspoor (Ijzerenleen) , het Goochelplein (Botermarkt) , Expecto patronum (Veemarkt), het Hocus pocus plein (Grote Markt + Schoenmarkt), de Dagdroomstroom (Befferstraat) en het Wi-wa-wonderplein (Cultuurplein).

Wat is er te doen?

Meer dan 30 kindvriendelijke organisaties hebben superleuke standjes en activiteiten op de verschillende toverpleinen. Maar ook de straatanimatie en de attracties zullen je ogen doen fonkelen. Er is voor ieder wat wils: van sporten tot knutselen, van goochelen tot toveren en van bouwen tot koken! Neem een magische vlucht van wel 8 meter hoog, vlieg de lucht in op de draken-springkastelen, laat je schminken, luister naar de ongelooflijke vertelsels, en ga zo maar door. Ook op het podium start de magie om 10u met Goochelaar Koenraad. Hij zal iedereen omver blazen met zijn goocheltrucs. Daarna wordt de cast van Disney’s ‘Just Like Me’ op de planken getoverd. Kom mee dansen, zingen en lekker gek doen met de vloggers Nina, Zoe, Tommy, Liz en Max! De toverboeken gaan toe om 16u met een trouwpartij tussen de PLAYMOBIL prinses en ridder, en de magische optredens van Yannis (de kleine stadsartiest) en De Bende.

Praktisch

De speeldag gaat door op zondag 7 mei, van 10-17 uur. Je kan de magische stad toetreden via de Veemarkt, Onder den Toren of de Ijzerenleen. Toegang is gratis. Ben je bij de eerste 7.500 gelukkigen, dan krijg je een magische goodiebag cadeau. Toiletten, verschoningsplekken voor baby’s en EHBO zijn aanwezig op het terrein.