Dat Bokrijk tegenwoordig toffer dan tof is, verklapten we eerder al in deze 7 redenen waarom een bezoek aan dit park keihard in je agenda moet staan. Slashparent Stefanie volgde onze goede raad op en reed met haar nest richting Limburg. Ze bleef er prompt een  heel weekend.

STEFANIE
'Ik ben zo hard een millennial. Of heet dat een #slashparent? Gewoon een ouder die alles wil. Keihard werken, maar ook meer tijd met de kinderen. Quality time als uitgangspunt. En niet alleen voor hen, maar met ons. Samen. En dus nemen wij onze kinderen mee naar vrienden, festivals en restaurants en ondernemen we samen grote en kleine avonturen. 

Zomerfestival

Het uitgangspunt van vorig weekend was weer niet anders. Ditmaal kwamen we uit bij Bokrijk. De grote vakantie is net gestart en ondanks wij daar met onze twee min-twee-jarigen voorlopig nog niet veel van merken in onze dagdagelijkse routines, genieten wij wel met volle teugen mee van de zomerprogrammaties die je overal vindt. In Bokrijk heet dat letterlijk het Zomerfestival. Gedurende de hele zomer kan je wekelijks maar liefst 50 verschillende vakmannen en -vrouwen aan het werk zien.

Dit weekend stond ‘Gezeever’ op het programma met workshops zeefdrukken.

TNX8XRR8Fw4CAV4C2TvjRFYDpxJisobQ0aWhcAJH.jpeg

Van ontwerp naar print, hoe cool is dat? Ik ben een zeefdruk-fan. Een leek, dat wel, maar wel eentje die zelf al tal van zeefdruk workshops volgde. Thuis heb ik ook zo een DIY ‘easy style’ zeef liggen, maar voorlopig deelde ik deze passie nog niet met mijn dochter. Dat deze workshop, net als de vele andere, zich op alle leeftijden richt, vond ik stoer. Zo stond ik daar naast mijn twee-jarige die met textielverf, een zeef en een rakel haar eigen rugzak aan het bedrukken was. Wij gaan dat nog doen!

CTGGwyud2hTy0MqQccGc1QyB7RNfDJUVtzx45YKI.jpeg

Van de zeefdruk workshop naar de familieyoga. Hoe grappig was dat? Mijn baby en peuter begrepen er niets van en kropen wat rond, maar ik lag neer en mijn ogen waren toe. En dat alles, volledig gelegitimeerd. Meer nog, het was de bedoeling!

JQupsbizBkhtHsZl2tITWCM9UamxrLJdGOZIvxic.jpeg

LUNCHEN IN BOKRIJK doe je MET ÉCHT BROOD

Lunchen was één van mijn hoogtepunten in Bokrijk. Want je hebt er de Superette en die maken heerlijk BKRK Brood. Zo van dat écht brood. Brood waarmee je met één belegde boterham genoeg hebt. Ideaal, want boterhammen smeren en meenemen zit (nog) niet echt in onze routine. Met onze boterhammen, kaneelbollen, chocoladekoekjes en verfrissende drankjes zaten we daar dan op één van de vele heerlijke plekjes van Bokrijk. Tijdens ons vorige bezoek aan het park volgden we de pizza- en de broodbakworkshop. Ook echte aanraders.

tG2snGKFhF0jwKi0Xew0153FwiXrywC73K2bVwL1.jpeg

Als we bij de Superette zijn, dan kopen wij ook altijd een paar broden voor in onze diepvriezer. Maar zo van dat echt brood, dat weegt, en kinderen wegen nog meer en al de spullen die zij en wij met zich meesleuren, wegen nog het meest. Bolderkarren to the rescue! Zo fijn dat je die hier kan huren.

S1rrRoIVOsWCw8phrHSUKpUBeFFhcZBTinO8GpN5.jpeg

De meest normale dingen zijn de beste animatie

Oh ja, wij hadden een loopfietsje mee. Want Bokrijk is groot en de beentjes van onze peuter zijn kort. Haar een hele tijd voortrekken, dat is toch wel wat te veel van het goede. En zo gingen we samen naar de boerderij, want daar was een kalfje geboren en die kreeg de fles. Heerlijk toch? Hoe soms de meest eenvoudige dingen, de beste animatie vormen. Pippa reed ook nog even mee met de ezelkar, keek gefascineerd naar de enorme varkens en probeerde de dikke kip te vangen.

S9iGaWyp2r4qbZ7MXREA7MTLjAK4BIvgEIorCs7q.jpeg 

Bokrijk is groot en er is veel te doen. Eigenlijk stond er nog een familie-architectuurworkshop van ABC op mijn planning en ook pottenbakken leek me nog fijn. Maar mijn dochter was moe. Heel moe. En daar worden wij nog vermoeider van, haha! Gelukkig hadden wij een plan en reden wij door naar een natuurkampeerterrein net over de grens. Genoeg tijd voor Pippa en Titus om even bij te slapen om ’s avonds weer veel te ontdekken, maar vooral ook niet te ver weg.

De coolste speeltuin ooit

En zo reden wij zondag terug langs Bokrijk voor het gratis gedeelte. De speeltuin. Want de speeltuin alleen al, is een dagactiviteit op zich. En wij? Wij genoten van één van de vele schaduwrijke zitplekken in deze prachtige omgeving. Een geslaagd weekend Limburg waar we met heel ons gezin van genoten!'

oUXd5Igd9vNaqxcqf6EfYSqUOpiOC0aOh49IkAsa.jpeg

#parentfriendly

Bokrijk is #parentfriendly. Je kan in het museumpark gratis rolwagens lenen waar je vervelende en vermoeide kinders in kan voorttrekken. De ingang voor kinderen kost er trouwens haast niks. En je zal zien, als gezin hou je er een zot leuke topdag aan over.

PRAKTISCH: De toegang tot het museum is betalend, maar de speeltuin en het fietsen/wandelen door het water, arboretum,… zijn gratis met uitzondering van de kost van de parking. Fietsen kan je huren aan 10 euro/dag! Alle info vind je terug op www.bokrijk.be