Het is weer herfstvakantie, de allereerste schoolvakantie van 't jaar en wat ons betreft misschien wel de allerleukste? Volgens slashparent Lobke zeker en vast wel! Want wat is er leuker dan tonnen pompoenen verzamelen om ze daarna uit te hollen, toffe boswandelingen te maken en blaadjes te drogen en daarna warme chocooooo te drinken in de zetel mét een goed (voorlees)boek erbij. Of misschien heb je wel zin om een griezelige Halloweenactiviteit te doen? Voor jou van ons : enkele toptips om deze koudere dagen wat warmer te maken. 

1. GA NAAR DE BOEKENBEURS

YvHsHKB23NZ8rNR0Zlhsf4qVfDdaIeW7klgxCFAx.jpegKinderen zijn altijd meer dan welkom op de Boekenbeurs! Ideaal om samen met hen op zoek te gaan naar toffe leesboeken of hun boek te laten signeren door hun favoriete auteur. Heel vaak zijn er ook toffe workshops waar kinderen aan kunnen deelnemen. Aanrader van jewelste dus om hier een familieboekdag van te maken!

Ontdek hier alles over de boekenbeurs

2. Pik een familiefestivalleke mee

dNDU90DKVi0ytgRLtQCdFEmPkMlf1z6mTLfzqEJ1.jpegDenk aan Familiefestival Klein Festijn bijvoorbeeld? Kinderen kunnen ter plaatse heerlijk knutselen, spelen in de speelhoek of een workshop op maat volgen. Ouders en grootouders kunnen zich uitleven met een drankje en hapje of kunnen zelfs een gratis optreden meepikken. Niet van Gent? Dan is het Kunstenfestival Rode Hond in Leuven misschien iets voor jullie? Parentfriendly op en top!

3. Vier Halloween in een pretpark

BumsIlhGayFvHmaPH9kw4TnfZVVqV1tnQxpzJmll.jpegOf wat had je anders in gedachten? Met Halloween voor de deur, staat Bellewaerde helemaal in het teken van Fiësta Mortal. Vier mee op de griezelig versierde familie-attracties, in een spookachtig mooi decor. En waag je aan de indrukwekkende shows of de spookhuizen voor alle leeftijden. De nieuwe show Immortality en het nieuwe spookhuis Fantasylum staan alvast klaar. Klaar om Halloween te vieren met je hele familie? Ga dan naar Fiësta Mortal!
Ontdek hier alles over Halloween in Bellewaerde

4. ZOEK DE SPIEKPIETJES

x5BxG3ZpUJrZ9mytYy2qyQxazRZ66MQ8WNdjZAul.jpegDe herfstvakantie dat is ook aftellen naar Sinterklaas. En hoe kan dat beter dan met de Spiekpietjes Expo? Fort Napoleon opent haar poorten voor Sinterklaas' kleinste vriendjes. Je wandelt door de wereld van de Spiekpietjes. De warme stem van meesterverteller Warre Borgmans loodst je door de reuzegrote tekeningen van Thaïs Vanderheyden. En er is een echte Sint pop-up bar! Wat houd je nog tegen?

5. BeZOEK ONZE M-ART : de alles-in-één-markt voor gezinnenOyIK1TdqR93sk7KAvsz7PDSBYfGapmBBrQh5MtX1.jpeg

Sluit de herfstvakantie af in stijl op onze MART, onze geweldige familie pop-up met de leukste shops, ateliers voor ouders én kinderen, en dat alles met een dikke saus cultuur. Je kan er gaan shoppen maar ook cultuur opdoen! En...het is binnen te doen want het is herfst en dan durft het al eens regenen. Bijna alle standen staan binnen! En ja, de Verbeke Foundation is zo groot dat je ook bij slecht weer voldoende kan ontdekken én bezoeken. Schijnt de zon toch? Aha, ga dan genieten van het buitenterras en de mooie tuin vol moderne kunst. Allen daarheen!
Alle info vind je op de website van MART.


Nog meer inspiratie voor de herfstvakantie? Check geregeld onze agenda-pagina met steeds de meest #parentfriendly uittips. Of schrijf je in op onze nieuwsbrief, dan valt er elke maand een extraatje in je digitale brievenbus met de allerleukste wat-te-doen-de-volgende-maand tips.