Heb je geen zin om een hele paasvakantie eieren te rapen? Terecht, dat houdt niemand vol. Een alternatief plan is dan om deze bucketlist van slashparent Lobke te volgen. Dat wil zeggen, als je natuurlijk thuis bent bij jouw kinderen. Anders schuif je dit lijstje lekker door naar de grootouders. Mihi.  De schoolvakanties rijgen zich aan een razendsnel tempo aan elkaar. Want hop, het is alweer pasen. Voor wie de volgende twee weken weer creatief activiteiten moet bedenken met kinderen, heeft slashparent Lobke van de blog Leuke Wereld deze bucketlist opgesteld. Laat het jou gerust inspireren.

Word straatkunstenaar

paasvakantie - street artHet Springtij-festival in Oostende maakt de straatkunstenaar in je kinderen wakker. Sinds The Crystal Ship wil Oostende street artists graag steunen en ook kinderen laten kennismaken met de wondere wereld van de straatkunst. Tijdens de workshops ‘Bio-graaf-fiti’ of ‘Straatkunst met blikjes’ staat het experiment voorop en kunnen kleine kunstenaars proeven van allerlei street-art technieken. Afhankelijk van het weer doen ze leuke dingen buiten en binnen. Goed om weten, deze workshops zijn zeer populair en beperkt qua plaatsen, dus snel reserveren is de boodschap. Het tweede weekend van april is The Crystal Ship trouwens terug in Oostende en zal het aantal werken in de stad uitbreiden naar 40 grote werken. Dankzij een leuke kids-guide die kinderen kunnen meenemen tijdens hun toer, kunnen ze bij elk kunstwerk een leuke opdrachtje uitvoeren zodat ze The Crystal Ship 2.0 op een kindvriendelijke manier kunnen beleven. Meer info op www.springtijd-oostende.be en  www.thecrystalship.org

 Huur een dag een stadsgids in

paasvakantie visit Niets leuker dan samen met je gezin op citytrip gaan in eigen land. Neem de kaart van België, sluit je ogen en duid blindelings een stad aan. Bel naar de toeristische dienst en huur een dag een stadsgids in. Vraag de gids of hij een specialleke wil doen voor jullie en stel hem bijvoorbeeld voor om de stad per fiets te leren kennen. Jullie kunnen zelf vast en zeker nog origineler manieren verzinnen om de stad te leren kennen.

Verzamel alle familierecepten en begin een familiekookboek

paasvakantie - koken Druk druk druk! We hebben het altijd maar druk en nooit geen tijd om de familie te bezoeken. Maar deze paasvakantie kan je het nuttige aan het aangename koppelen door bij iedereen van de familie eens op bezoek te gaan en het favoriete familierecept te vragen en er achteraf een kookboek van te maken. Hoe groter je familie, hoe dikker jullie kookboek. Niet alleen leuk voor nu maar een geweldig souvenir om later door te geven.

 Bedenk jullie eigen museumzoektocht

paasvakantie museum Een dagje minder weer? Trek dan naar een cool museum en bedenk jullie eigen museumzoektocht. Stuur je kinderen bijvoorbeeld op pad met je smartphone of een fototoestel en laat hen alle letters van het alfabet fotograferen. Of speel samen het spelletje ‘Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet’, de manier om heel veel nieuwe details te ontdekken in een museum. Meer tips op jullie museumbezoek optimaal voor te bereiden vind je op www.artiefarty.nl

Ga samen naar de film ‘Mijn naam is Courgette’

paasvakantie - mijn naam is courgette Samen een filmpje kijken? In de Roma spelen ze in de paasvakantie de hartverwarmende animatiefilm ‘Mijn naam is courgette’. Hij vertelt het verhaal over Courgette, een dapper negenjarig jongetje, dat plots moederziel alleen op de wereld achterblijft, wanneer zijn moeder overlijdt. De agent Raymond ontfermt zich over hem en brengt hem naar een weeshuis, waar hij niemand kent. Maar al snel raakt hij bevriend met enkele andere kinderen, die elk hun eigen verhaal en problemen hebben. Er blijken heel wat dingen te leren en te ontdekken in het nieuwe leven van Courgette… Tickets en info? www.deroma.be7.

Trek op micro-avontuur in je eigen buurt

paasvakantie Picknick Maak een picknick klaar, trek je laarzen aan en vertrek op avontuur vanuit je achtertuin. Je hoeft niet altijd lange autoritten of treinreizen te maken om een leuk avontuur te beleven met de hele familie. Wedden dat er in je buurt tal van leuke plekken zijn waarvan je het bestaan zelfs niet wist? Goedkoop, simpel en voor het hele gezin geschikt.

Doe aan kring/loop

paasvakantie kringloop Het is hier niet voor niets kring/loop-maand. Maak van oude spullen iets nieuws. Doe een ommetje langs de kringloopwinkel. Hou een verkleedfeest met oude kleren.... Lees al onze upcyclingtips via deze link! Upcycling is hot, baby.

Niet gevonden wat je zocht? Check zeker ook onze agenda-pagina voor keileuke uittips!