Om te voorkomen dat jouw kinderen alleen maar paaseieren gaan rapen of zich zitten te vervelen thuis, verzamelde wij 8 toppers van een paasvakantie-uitstappen voor jou! Dus even opletten als je die paasvakantie ook wat inhoud wilt geven. Graag gedaan.

1. Ga voor een familieontbijt voor kleine (en grote) rocksterren

Het Hard Rock Café in Antwerpen heeft nog maar pas zijn deuren op en je kan er al gaan family brunchen.  Op paaszondag kan je tussen 9u en 11u Pasen vieren met een heus ontbijtbuffet voor de hele familie. Tijdens 'Breakfast with Bunny' bijt je niet alleen in paaseieren maar in een verrukkelijk ontbijt met alles erop en eraan.  Daarna kunnen de kinderen zich laten schminken, is er een tattoo-corner, een speelhoek, soit, alles voor een rock’n roll ontbijt met je hele gezin! Meer info vind je op de website van het Hard Rock Cafe Antwerpen

2.Dicht het gat in de cultuur van je kinderen tijdens Springtij

In Oostende kan je in de Paasvakantie gedurende twee weken terecht voor hét Kinder Cultuur Festival van het jaar! SPRINGTIJ! Wat staat er op het programma? Zoals elk jaar vind je er theater, creatieve workshops, leuke shows, street art tekenen op doek, strandsporten en een heuse paaseirenraap. Springtij bezorgt je kroost een creatieve en actieve paasvakantie! Meer info vind je op de website van SPRINGTIJ!

3. Vier Pasen in Bokrijk

Bokrijk gaat terug open en dat kan je meteen vieren op paaszondag en paasmaandag. Op die dagen beleef je in Bokrijk Pasen anno 1913, het is eens wat anders! De Bokrijkacteurs nemen je mee naar het verleden en de paasklokken trakteren op eitjes tijdens de grote paaseierenraap. Niet alleen tijdens de paaseierenraap kunnen de kinderen eitjes verzamelen, ze kunnen de hele dag lang zoeken naar eitjes die verstopt zijn in de museumdelen Kempen en Haspengouw. Gluur zeker ook eens binnen bij de demonstraties eitjes kleuren! Naast deze extra activiteiten kan je uiteraard ook genieten van de activiteiten van het paasfestival en de vaste Bokrijkprogrammatie. Zo kan je de jonge dieren bezoeken, mastklimmen, je eigen kaars maken of zelf een broodje bakken. De paaseierenraap vindt plaats op 1 en 2 april telkens omstreeks 11.30 uur en 15 uur. Iedereen op zijn paasbest? Meer info vind je op de website van Bokrijk.

4. Virtual Reality in Abdijmuseum Ter Duinen

Wie zoon-of dochterlief nog een beetje cultuur wil bijbrengen tijdens de vakantie, trekt op woensdag 4 en 11 april best eens richting het Abdijmuseum Ten Duinen. Terwijl je kinderen deelnemen aan een creatieve workshop is er een rondleiding voor de ouders. En wedden dat je kinderen helemaal onder de indruk zullen zijn van de Virtual Reality beleving die je sinds kort in het museum kan beleven? Maak er ondertussen een fijn dagje Koksijde van want er is daar nog veel meer te beleven tijdens de paasvakantie. Meer info vind je op de website van Koksijde.

5. Play the Light in Technopolis

Technopolis heeft een nieuwe thematentoonstelling en wat voor eentje! 'Play the Light' bevat 10 verschillende opstellingen die stuk voor stuk de moeite zijn om met je hele familie uit te proberen. Zo mix je een techno-hit in elkaar, teken je met licht of doe je een originele lichtdans met je broer, zus of beste vrienden. Deze paasvakantie zit jij zo aan de knoppen van je eigen muziek- en lichtshow, zo maak je een uniek klank- en lichtspektakel. Echt een aanradertje! Ben je dan toch in Mechelen? Misschien kan je dan nog eens binnenspringen in Planckendael of het Speelgoedmuseum, altijd fijn om een dagje in Kinderstad te zijn! Meer info vind je op de website van Technopolis.

6. Op avontuur in de Vlaamse Ardennen

Kinderen die thuis constant van de trap glijden, in de zetel hangen of op de kasten klimmen? Dan is avonturenpark de 7 Summits in Oudenaarde zeker iets voor hen! Dit avonturenpark bestaat uit 7 activiteiten die voor iedereen toegankelijk zijn. Iemand die bijvoorbeeld niet echt houdt van activiteiten in de hoogte zoals de duizelingwekkende Blue Diamond kan met zijn beide voeten op de grond blijven op het blotevoetenpad die je een natuurlijke massage geeft. Andere activiteiten die je er vindt zijn een avontuurlijk moerasparcours, een rustgevende kajaktocht of een zoektocht in de duistere Speleobox. En binnenkort kan wie durft ook de Deathjump wagen. Meer info vind je op de website van The Outsider Vlaamse Ardennen.

7. In vuur en vlam tijdens Bilzen Mysteries

Bilzen Mysteries is klaar voor een nieuw seizoen en gaat weer open tijdens de paasvakantie. Zet je tablet dus aan en stap mee in het verhaal! Ontmoet de ridders op hun kruistocht, aanhoor de donderpreek van Paus Honorius III en laat je betoveren door dansende nimfen. Maar opgepast voor de draak! Alden Biesen brandt en herrijst als een feniks uit zijn as. Klaar voor een betoverende tijdreis? De Heer van Biesen, vertolkt door Jan Decleir, verwacht je… Meer info vind je op de website van Bilzen Mysteries.

8. Pasen in DE STUDIO

Zonzo Compagnie verovert binnen- en buitenland met hun avontuurlijk muziekfestival Big Bang. Muzieklabyrint is een van hun succesformules. Tijdens de paasvakantie tovert Zonzo Compagnie DE STUDIO opnieuw om tot een speeltuin vol klanken en geluiden. Een gids neemt je mee op een tocht doorheen het gebouw. Op je pad kom je een muzikale robot tegen, je krijgt instrumenten aan je voeten, een windmolenorkest blaast je van je sokken en een video-installatie zet je coolste dansmoves om in een muzikaal spektakel. Echt iets om mee te beleven en nooit meer te vergeten! Meer info vind je op de website van DE STUDIO.